BB-väskan står redo!

Tills det är dags.

I farstun tillsammans med babyskyddet och en åkpåse. Gud jag blir helt nervös redan nu av tanken på hemfärden. Den är så hemsk. Man tänker att precis alla man möter och varje bil på vägen är ett dödshot mot ens nya lilla bebis. Minns den med Noell. Jag ville att Carlos skulle köra i 10 km/h hela vägen hem från BB. Sedan den där allra första färden med Noell så har rädslorna blandats upp med nervositet, förväntan och världens pirr inför det första mötet för syskonen hemma när det var andra, och tredje gången.

Och nu inför den fjärde känns det precis lika pirrigt redan nu.

Nåväl nu tar vi en liten titt i väskan som står packad där i farstun. C sneglade något skeptiskt på mig när jag satt med alla saker utspridda på golvet runtomkring mig igår…

Kan kanske kanske bero på att jag aldrig haft användning för något annat än just babyskyddet, en filt, kamera, ett set kläder till bebis och ett ombyte till mig. Med Noell som föddes på kvällen stannade jag över natten och åkte hem efter frukost dagen därpå. Med Elle och Belle åkte jag hem sex timmar efter förlossningen. Därav inget behov av så mycket packning i BB-väskan.

Men vem vet. Lika bra att packa ordentligt tänker jag. Och just nu lockar tanken på att faktiskt stanna kvar så länge jag bara kan och vila ut lite. Men känner jag mig själv rätt så åker jag hem så snart jag fått ok av läkaren OM allt går komplikationsfritt så klart. Vantrivs så enormt mycket i sjukhusmiljö nämligen och vill snabbt snabbt hem till barnen.

 

Här kommer en liten lista på vad jag packat med mig. Ni får gärna fylla på listan om ni känner att något oumbärligt fattas och även på så vis tipsa de som kikar in här som kanske också är i färd med att packa sin BB-väska.

Till mig:

Två mjuka linnen

Två par trosor

Två par strumpor

En stickad kofta

En lös cashmeretröja

Ett par mjukisbyxor

Två stycken BH:ar ( Köpta på apoteket, de är sömlösa och alldeles perfekta den där första perioden när allt bara exploderar bokstavligt talat och när mjölken runnit till och man hittat rutinerna med amningen så kan man ha liiite snyggare behåar )

I necessären finns: Tandborste + tandkräm, bodybutter, duschcremé, schampo + balsam, lite smink, hårsnoddar, amningsinlägg, ansiktsvård och en hårborste.

Goda energifyllda bars

Kamera + laddare

Telefon + laddare

Id-kort

Handdukar + plastad frotté om det skulle behövas i bilen för eventuella krissituationer typ förlossningen sker i bilen eller vattnet forsar.

 

Till Baby J:

Babyskydd

Åkpåse

Overall

Tunna mössor och tjockare mössor

Tre set kläder som är enkla att klä på ( omlott )

Snuttiskanin

Filt

Hoppas söndagen varit härlig! Nu ska vi hugga in på söndagsmiddagen här som idag består av hämtpizzor. Så skönt. Även om jag i tankarna imorse planerade ett pizzabak men ibland får man tänka om. Nu tar en ny vardagsvecka vid och alla aktiviteter drar igång. Intensivt med andra ord.

 

puss

Julia

 

 1. Vilken fantastiskt härlig BB-väska! Kan tipsa om Lipsyl eller något annat för läpparna, irriterande om man blir torr o det stramar o svider.

 2. Åh sån härlig känsla när man får trä på sin nya bebis i de fina kläderna…tyvärr ska jag aldrig mer uppleva den känslan
  Kram Julia

  1. Åh…hoppas du får mysa med någon annans bebis igen i livet. Jag hoppas själv på många barnbarn 🙂 Stor kram! Julia

 3. På bb ville de att bebis skulle ha något på sig ganska direkt för att inte bli kall, så kanske någon pyjamas? Går ju förstås lika bra med mysigt omlottbody!

  1. Bra tips! Jag födde de två senaste gångerna när det var tokvarmt så jag minns knappt när barnen fick sina kläder på sig. En PJ är nedpackad! KRAM

 4. Åh, så underbart!
  När vi skulle få vårt första barn hann jag inte packa BB-väskan. Var övertygad om att jag skulle gå över tiden, och när vattnet gick hade jag annat att tänka på. Två timmar hann jag ha värkar innan bebis var född (men vi hann in till sjukhuset tack vare att min sambo vägrade lyssna när jag sa att det var lugnt för att det brukar ta lång tid första gången). Väl på BB, såg jag att sambon endast packat saker till sig själv, eftersom han trodde att det skulle bli en lång förlossning 😉
  Kram!

  1. Haha jag dör 😀 Bara saker till sig själv. Jaja man klarar sig ju ändå. Så himla snabbt för att vara första gången. Kram!

  1. Det är ett bra tips! Har aldrig behövt det själv men jag vet att jätte jättemånga har just Lypsyl som en av de livsviktiga sakerna på sin ta med till BB lista 😀 KRAM

 5. Jag hat köpt en likadan snuttefilt till min bebis. Har precis fått mitt första barn så vet inte riktigt när man ger dom snutten. Ska den redan nu ligga vid dom så att dom känner igen doften och ger dom trygghet?

  1. Ja absolut ge den nu! Av mina tre så har en haft snuttefilt och jag gav dem varsin på BB men ja, bara en har fastnat för att ha en. Kanske tycker din bebis om den kanske inte du lär märka vartefter om den blir viktig 🙂 Kram!

 6. Tack så mycket för detta inlägg! Blir sugen på att sätta mig ner o tänka igenom allt nu! Hoppas allt går bra när det är dags Julia! Kikar som sagt in på din blogg varje dag och gjort det de senaste tre åren tror jag! Kram!

 7. Åh så mysigt ❤️ Kanske inte det roligaste att ha med men väldigt användbart, bindor
  Längtar tills inlägget eller bilden på insta kommer på baby J
  Se nu till att ta det lugnt och mys med magen så mycket du bara kan
  Kram Anna

  1. Det lovar jag Anna 🙂

   Ja jag har köpt det men tänkte inte tanken på att ta med, det kanske är lika bra 🙂 KRAMAR!

 8. Tofflor! Om du skulle bli kvar, bra på förlossningen oxå. Alla hemska bakterier mm som finns på golvet. De vill man inte ha upp i sängen med sin nyfödda älskling.
  Lycka till! ❤

 9. Jag tänker direkt på bindor att ha efter förlossningen, kommer dock inte ihåg jättebra då min minsta är fyra men har för mig att de på sjukhuset inte är så sköna…

  1. Definitivt bindor! Jag tänkte knåpa ihop en liten bra att ha efteråt lista också. På sjukhuset har jag använt sjukhusets bindor eller ja blöjor är det ju mer huuu…men de är bra och fyller sin funktion i de där magiska nättrosorna 😀 Har ju bytt till egna hemma samma dag visserligen. Fixar en lista på det, jag hade uppskattat det som förstföderska för jag hade verkligen läskigt dålig koll när Noell föddes. Kram och tack för tips!

 10. Lycka till! Väskan är ju komplett, blir säkert jättebra. Vår dotter kom 3 månader för tidigt och låg ensam i kuvösen på nätterna, då hade jag en snuttis i bh’n på dagen som jag la jämte henne till natten så hon kände lukten av mig, det kändes bra och jag hoppas hon kände sig trygg av det. Kram Heidi

 11. Tofflor! Om ni skulle bli kvar, bra på förlossningen oxå. Med alla bakterier och annat på golvet! De vill man inte ha i sängen med sin nyfödda älskling!
  Lycka till! ❤

  1. Till brösten? Jag vågar knappt tänka på första tiden med amningen. Har haft så jobbigt med det till en början 🙁

   1. Ja precis, den fungerar på både på små sår och om du blir lite torr och fnasig. Har varit ett måste för mig de första veckorna och nu använder jag det på läpparna när det är kallt ute 🙂

 12. Så spännande det är att följa dig även om det var längesedan jag själv var där :).
  Nu verkar du vara rekordsnabbt föderska men tips från en som INTE var det är lite snacks/dricka/mat. Till dig och C. Man vill inte alltid gå ifrån eller kan inte alltid hitta eller få tag i något att äta (speciellt pappan) så nåt energirikt att äta/dricka är mitt tips.

  1. Speciellt pappan ja 😉 Ja det är ett bra tips. Har med mig energirika bars, kanske lite dryck också…

   Kram och tack för tips!

   Julia

 13. Så mysig och spännande tid ni har framför er! <3 Själv har jag fem barn, även fött tvillingar så jag har packat den där väskan mer än en gång. 😉
  Mitt tips till dig, hur märkligt det än låter, är att ta med dig toalettpapper. De som finns på sjukhuset är ofta så himla sträva – speciellt när man precis fött. Sedan har xylocain salva varit jättebra och lindrande mot bristningar i underlivet. Även extra smärtstillande så som panodil eller alvedon. Visst, man brukar få på BB när man frågar och har ont – men min erfarenhet har varit att det känns som man tjatar och ju fler barn man får, desto tuffare har åtminstone jag upplevt eftervärkarna när livmodern drar ihop sig. Önskar dig all lycka till!

  1. Wow fem barn 🙂 Mycket bra tips! Jag har också upplevt eftervärkarna som värre och värre 🙁 Så jag har bunkrat upp med Alvedon hemma. Kram och tack!

 14. Så himla ljuva små plagg, underbart så man smälter ju! Vart kommer dina plagg ifrån Julia, ser ut att vara i så mjuka härliga kvalitér kram på er!

  1. Gråa koftan är från MQ äldre dessvärre, den kabelstickade tröjan från Soft Goat och byxorna Åhlens, Wera 🙂 Kram

 15. O, så spännande! Det är nära nu!
  Med tredje barnet glömde vi bebisens kläder hemma (trots att vi hade planerat precis vad han skulle ha på sig), så han fick åka hem i bb:s kläder 🙂 Så kan det också gå, haha! Men helt klart bättre att packa väskan ordentligt så man får med sig allt!
  Lycka till sen!

 16. Vilka fina och mysiga plagg! Jag kan tipsa om att ha med bärsjal till förlossningen. Pappan/partner kan bära hud mot hud och så slipper man lägga bebis i den där plastbaljan med hjul på. (Skjorta är perfekt plagg för pappa/partner i kombination med sjal). Vår son är tre veckor nu och vi köpte en sjal på Granit av alla ställen. Den är superbra! Snygg och prisvärd också 🙂
  Önskar er stort lycka till när det är dags – följer med spänning!

  1. Åhå vilket supertips och att det finns på Granit också av alla ställen som du säger. Otippat! Jag har kollat in lite olika sjalar, bla en som man trär på sig som en tisha nästan men vi får se.

   Jag hoppas att BB vistelsen blir kortare än kortast och då kan vi mysa på hemma allesammans. Men som sagt var, ett riktigt bra tips för de som stannar kvar en längre stund med sin nyfödda. Vi har ju våra tre hemma också som behöver sin pappa om jag stannar kvar med bebisen 🙂

   Kramar!

   Julia

 17. Så mycket fint och du tar så himla fina bilder! Vartifrån kommer din necessär? Lycka till när det blir dags! Kram

  1. Tack vad snällt! Den kommer från Axlings. Gillar att den är tvättbar och i lin 🙂 Nu var det ett tag sedan jag köpte den från min egen butik men den kanske finns i någon annan butik. Kram J

 18. Hej! Har just fått en tredje liten tös ( btw med buller och bång och ofrivillig hemförlossning…, men det gick bra det med..) och ville bara tipsa om att packa med purelan bröstvårtsalva, skyddar när det är som känsligast första tiden!! Lycka till med vad som komma skall!

  1. Oh hjälp alltså jag tycker att ofrivilliga hemförlossningar känns vanligare och vanligare…men bara en känsla just nu kanske. Tur att allt gick bra! Bra tips, tack! kram

 19. Hej Julia!
  Sitter och läser ikapp lite på din blogg. Så spännande att det närmar sig förlossning! Även om man alltid är lite pirrigt och nervös också. Jag har fött fyra barn och min siste, lille Jonathan, kom sent i november för fyra år sedan. Det är rysligt kallt på sjukhus, särskilt på vinterhalvåret. Så mitt lilla tips till dig att lägga i din BBväska är en riktigt stor och gosig sjal, gärna i cashmir, att svepa om både dig och den lilla och mysa i tillsammans. Jag tyckte det var så mysigt.
  Stort lycka till! Snart har du ditt fjärde lilla hjärta i dina armar.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..