Hej finisar!

 

Och stort tack för alla hälsningar i förra inlägget. I vanlig ordning är ni både bjussiga och världens snällaste. Himla härligt.

 

Jag och rosenknoppen ( som är typ världens sötaste i sitt förkläde som hon fått från Nyblom & Kollén ) har ett litet senvinterprojekt som vi tar oss an några gånger i veckan nu. Vi bakar. Till våren.

Ni vet den där allra första dyrbara tiden av våren med solstrålar och de allra första stunderna ute på farstutrappen med mellis och fika?

Så himla mysigt att ha hembakt att bjuda på då och man slösar inte gärna tid på att vara inne då.  Jaaaa jag är en bullmamma och jag älskar ju det. I perioder. Ibland hinner jag och ibland hinner jag inte och det är alldeles ok. Men jag vill så gärna att barnen ska minnas den hemkokta körsbärssaften, plättarna med hallonsylten jag kokat på sensommaren och doften av nybakade bullar och kakor.

 

Dagens bak blev drömmar. Inte helt vanliga som ni kan se då dessa innehåller skrädmjöl. Skrädmjölsdrömmar helt enkelt. Småkakor är ju så tacksamt att både baka och frysa in och vem tycker inte om kakor med ett glas mjölk till?

Ena plåten mumsades upp efter middagen ( ljuvligt goda ) och det som blev över åkte in i frysen. Till de där vårdagarna…

 

Receptet hittade jag HÄR men jag skriver ner den också så har ni den här hos mig om ni vill prova. Tydligen så kan man byta ut vanligt mjöl mot skrädmjöl när man vill åt en lite mer nötig karaktär på sina bakverk, plättar, våfflor osv.

 

 

 

 

R E C E P T   S K R Ä D M J Ö L S D R Ö M M A R

 ca 25 stycken

i n g r e d i e n s e r :

160 g smör
2 dl strösocker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 160 grader. Skär smöret i små kuber. Tillsätt socker, mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Blanda ihop ­ingredienserna till en deg ( jag använde min Kitchen Aid för att röra ihop degen ). Rulla degen till små bollar och lägg dem på en ­bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. 

Ha nu en riktigt mysig onsdagkväll!

puss

Julia

LOADING..