(Inlägget innehåller adlinks och reklam för min egen nätbutik)

 

Nu var det länge sedan vi tog en titt in i vår sovalkov. Vi är ju aningens trångbodda som ni vet men har försökt bygga oss till mer yta. Och framför allt kanske mer praktiska ytor.

Här i Stockholm så är det ganska knepigt med drömboende. Antingen så ska man göra en bostadskarriär. Eller yrkeskarriär så att man tjänar multum. Vi har gjort varken det ena eller andra. Vi hittade ju vårt älskade Björsta när vi var unga och här har vi stannat. Och valt våra egna vägar i livet.

Som det känns nu så stannar vi och det skulle vara svårt att hitta en liknande gård med samma läge fast större boyta.

Total utsvävning men det jag vill komma fram till är att vi har vårt drömboende idag men det är något litet för en stor familj. Noell och Elle har egna rum. Belle och Juno delar. Hur vi gör i framtiden återstår att se. Gästhuset är ju stort och vårt vardags/arbetsrum är förberett för att kunna delas av. Någon ( Carlos ) hade visst framförhållning hihi…

Nu tar vi en titt in i lilla sovalkoven som Carlos byggde härom året. Nytt är att vi köpte en större säng när jag var gravid med Juno. Så nu får vi alla plats ordentligt. Carlos, jag, Belle och Juno. Vi har aldrig haft någon brådis med att få barnen att sova i egna sängar. Det brukar ge sig naturligt. Huvudsaken är att alla får sova så mycket som möjligt och ingen ska känna sig ledsen eller otrygg.

 

Här är dörren in till alkoven. En himla tjusig dörr från förra sekelskiftet. Eftersom alkoven saknar fönster så valde vi en dörr med glas.

Handtaget är på pricken likadan som våra andra handtag. Så himla fin!

Och där ser ni sängen. Världens skönaste.

Den charmiga vägglampan kommer från Lampverket och krokarna är köpta på Byggfabriken.

En äldre virkad pläd från Lexington som vi haft i år och dagar, ett gulligt litet vintagebord fyndat för någon tjuga och en korg från min BUTIK där vi har handcremér och så.

Golvet är ett vitmålat plankgolv. Sängkappan och sängkläderna finns på Ellos HÄR och HÄR.

På lilla bordet batteridrivna ljus från min BUTIK.

Jag tycker så mycket om taket. Och färgen på väggarna. Det är en egen blanding från Kalklitir. Om jag inte minns helt fel så är det 50% sky + 50 % san saccaria. 

 

Sängen upptar verkligen prick all plats men jag har lyckats få in ett litet ljusblått vintagebord ändå som ni kan se. Det är så himla mysigt med ljusens sken när det skymmer och man kryper ner i sängen. Och perfekt förvaring för böcker, handcremén och så.

 

 

kram

Julia

 

 

 1. Hur sovs det om nätterna? Hur gör ni rent praktiskt? Har också en liten och en lite större som ff sover i våran säng. Tycker det är lite bökigt då stora vaknar när lilla låter… Och stora lägger sig många timmar före lilla… Nyfiken på o höra hur det funkar för andra i liknande situation.

  1. Jo jag tycker att det sovs bra. Juno bökar inte så mycket och om hon vaknar så går jag upp med henne tills hon är redo att sova igen ( byter blöja osv ).

   Belle som sover i vår säng också lägger sig ca 19.30 och då är det Carlos som nattar. Jag är uppe med Juno som ju inte har några rutiner alls utan kan vara vaken eller sova och sova gör hon då i babybjörnselen eller rakt av i min famn. Sedan så är Juno uppe med oss tills vi går och lägger oss antingen sovande eller vaken.

   Jag har rullat en pläd som ligger bredvid Belle så att hon inte råkar rulla mot Juno om hon ligger på den sidan mot Belle ( byter sida varannan gång när jag ammar ). Min sömn är ju ganska ytlig just nu så det känns som att det funkar toppen att sova såhär just nu.Hoppas du hängde med 😀 KRAM

 2. Hej Söta
  ☁️ Vilket litet mysigt krypin, ser så mysigt härligt inbjudande ut med fina sängkläder och det lilla fina bordet, såååå mysigt Julia ☁️
  Kraaaam till dig.

 3. Så himla mysigt det ser ut! Vi gör ungefär samma resa som er, är förälskade i vårt lilla hus och kan inte förlika oss med tanken att flytta härifrån. Ena dagen accepterar jag att vi är trångbodda och nästa drömmer jag om en tillbyggnad med stora ytor… Hade varit så himla spännande att få se en skiss/ritning på er planlösning.
  Stor kram och tack för allt du delar med dig av!

  1. Tack söta. Jag LOVAR att fixa en skiss. Då kan jag så mycket enklare förklara och visa för er. Vi har verkligen byggt om precis allt ( det var redan så sönderrenoverat när vi köpte huset så det känns ok ) utifrån behoven vart efter. Kram!

 4. Jättemysigt!! Härligt när det är sådär precis att allt får plats ändå. Å taket är helt fantastiskt! Passar bra i ett sovrum där man faktisk ser just taket ganska bra 🙂
  Det låter trösterikt för mig att att det går att göra sådär med sovningen med barnen men att det ändå löser sig naturligt tillslut med sovning i egna sängar. Jag vill just också att det ska känns tryggt och bra, minns själv hur ledsen och jag kände mig ensam på natten i min säng. Så jag vägrar inte låta dem! Men när? På ett ungefär 🙂

  1. Våra stora började sova i egna sängar och rum någon gång framåt skolåldern. Ungefär runt 6-7 års åldern. Men jag har ingen tanke om att det måste bli så med Belle och Juno. Jag gissar på att allt sådant ger sig före tonåren i alla fall 😀 Mitt bästa råd är att se till barnens behov och inte försöka pressa och stressa fram något som inte känns bra. KRAM

 5. Jag tycker att det är fint att ni anpassar er till det ni har. Det har ju blivit lite av en hysteri det här med boende. Allt ska vara tip top och lyxigt och fint, men då tycker jag samtidigt att det blir så himla omysigt?! Att sakta låta det växa fram och anpassas efter livet ger en helt annan känsla. Det blir ett riktigt hem.

  1. Tack. Det var fint skrivet tycker jag. Jag är så oerhört tacksam och nöjd med det jag har idag. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..