Hello Påskhelgen!

Påskharen har varit här och efteråt la det sig en total tystnad över vår lilla hus. Ljudet, eller rättare avsaknaden av ljud när mumsandet tog vid. Så jag har jobbat undan lite bloggjobb och passat på att baka en tårta till i kväll när barnen njutit av sina påskägg.

Igår åt vi små bakelser till dessert. Så mumsiga och plättlätta att göra så här kommer receptet för den som blir sugen på att göra egna påskbakelser.

Antalet det blir är lite svårt att säga, beror ju alldeles på vilken storlek man gör men räkna med att det blir ca 20 st om man gör de ungefär 8 cm i diameter.

 

 

 

P Å S K B A K E L S E R

 

i n g r e d i e n s e r   m a r ä n g :

4 äggvitor
2 dl strösocker
2 krm ättiksprit 12%

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 75°. Vispa vitorna till ett skum i en rostfri bunke. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum. Spritsa ut  marängerna på plåtar med bakplåtspapper. Se till att det blir som en liten skål i mitten av marängen, det som ska föreställa äggvitan så att den kan fyllas med lemon curd. Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca en timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.

 

i n g r e d i e n s e r   l e m o n c u r d :

3 ägg

1.5 dl socker

saft och rivet skal av två citroner

100 gram smör

 

g ö r   s å h ä r :

Vispa ägg, saft, skal och socker i en bunke över ett vattenbad tills de tjocknar. Ta bort från vattenbadet och tillsätt 100 gram kylskåpskallt smör i små kuber. Rör tills smöret har smält och blandats med det övriga ordentligt. Häll på burk och ställ svalt i kylen!

 

b a k e l s e r :

Fyll de små marängerna med en matsked lemoncurd. Serveras med vaniljglass!

 

Njut nu av påskhelgen! Vi trotsar kylan och grillar ikväll. På menyn står lax, sötpotatispommes, aioli och en sallad. Muuuums! Och tårtan förstås. Återkommer med recept på den också om ni vill?

puss

Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..