Alltså är vi helt sent ute nu? Som börjar planera sommaren först nu…?

Fick den känslan när jag bokade in Astrid Lindgrens värld precis nyss. Fanns knappt något boende kvar. Å andra sidan kanske vi får vänja oss vid att det blir lite trixigt med fyra barn. Det mesta är anpassat för 2-barns familjer.

Nåja jag bokade en natt till oss i den nya lilla byn intill. Ser hur gulligt ut som helst och sommarens höjdpunkt för mig och Belle är bokad. Vi äääääälskar ALV. Så himla mysigt och gulligt.

Så nu har vi i alla fall en tripp bokad. Ska kika runt på lite resor till Medelhavet för halva delen av familjen. Jag, Belle och Juno stannar hemma och gör små äventyr så får de andra doppa tårna i Medelhavet på sina egna villkor.

Det är nog det bästa vi kommit på under förra sommaren. Att dela upp oss. Jag är ingen charterlover och Belle är toknöjd med små äventyr fortfarande. Och Juno bryr sig ju inte ett dugg.

Så får Carlos, Noell och Elle leva efter eget tempo och önskemål. Och inga små som sätter dagordningen.

Annars tänker jag att vädret ska bli absolut strålande den här sommaren så att vi kan susa iväg med båten till Sandskär ett gäng gånger också. Älskade skärgårdsliv! Och altanhäng är absolut inget att underskatta. Älskar! Så länge man har vattenmelon, jordgubbar, latte, en trave tidningar och strålande sol så.

Har ni planerat er sommar? Berätta, vad ska ni hitta på för mys?

Och så funderar jag lite på det där med att vi ju ändå ska till Småland. Ska vi kanske passa på att göra något annat roligt när vi ändå är iväg? Mandelmanns gård lockar ju mig i alla fall hur mycket som helst. Även om det är en bit bort förstås. Så har ni något härligt tips tar jag tacksamt emot.

Ses sen, ska visa er lite fynd!

puss

Julia

 1. Öland kanske! Kalmar slott? Paradisverkstaden på Öland är väldigt trevligt och inspirerande. Mandelmann kommer vi att åka till (hela familjen är helt såld :-)) Men vi har ju lite närmre dit, som bor i Blekinge. Min yngsta tjatar om Legoland också… *ryser*

  //Johanna

 2. Hej Söta
  Ni får gärna komma till vackra Östergötland .
  Det finns så många vackra städer att besöka i Östergötland.
  I Min vackra hemstad Motala är värt ett besök, där finns den nordens största insjöbad med en 5 kilometer lång sandstrand, som dessutom är långgrund och passar perfekt för Belle.
  Ett besök vid Medevi brunn,Nordens äldsta hälsobrunn.
  Övralid är värt ett besök, Verner von Heidenstam som var författare och poet hade sitt hem där.
  Den vackra staden Vadstena är helt klart värt ett besök.
  Och det bästa av allt, då kanske jag även kan få ge dig en bamsekram.
  Så välkommen till Östergötland ❤️
  Kram till dig

   1. Ja här bor vi väntar vårt andra lilla hjärta nu till i höst ❤️ Så vi har det fint! hoppas allt är toppen med er❤️❤️❤️ Kram

 3. Välkomna till Vimmerby, min mysiga lilla hemstad! Förutom ALV finns mycket annat att se i/runt Vimmerby. Astrid Lindgrens Näs med utställning och fin trädgård med upplevelser för både liten och stor. Det finns även ett lekland i V-by, om man inte lekt färdigt på ALV. Hälsa på i det riktiga Bullerbyn (Pelarne), Katthult (Gibberyd) och gör ett besök på barnfilmsbyn i Mariannelund. Strax utanför V-by finns Ingebo hagar, ekocafe med godaste pizzan, gård med djur och fina vandringsleder. 6 mil österut hittar ni Västervik och skärgården. Mysig liten stad med äventyrsbad, om inte havet lockar. Hoppas ni får en härlig tid i vår lilla stad!

  1. Taaack 🙂 Västervik kanske vore något ju. Ingebo och Katthult har vi besökt, SÅ mysigt 🙂 Kram och tack snälla för så fina tips.

 4. Usch ja, vi är också sent ute. Kanske blir så när man har en familj med en hög barn. Man har ju inte direkt hålla sig sysselsatt och hipps vipps har det gått en hel vecka. Bra med lite påminnelser såhär. Vi velar mellan alv, Kalmar som skall vara en mysig stad, besök på Kalmar slott där barn kan bli dubbade till riddare (passar våra gossar) och lite Öland. Men så har vi ju gått och blivit en Gotlandsfamilj som liksom vill återvända varje sommar, alla i familjen längtar dit, stora som små så ja vi vet inte. Det kan ju vara att rekommendera att ge barnen andra upplevelser också. Men allra mest hoppas vi på sol så att man kan njuta av bad varje dag och fika i trädgården såklart.

  1. Hihi jaa…jag förstår exakt precis ju. Jag är så glad att jag insett att Sverige är ett fantastiskt semestrarland. Trivs ypperligt här om somrarna 🙂 Kram!

 5. Så mysigt! Tack för inspo och bra tips. Har du några favoriter på ALV? Vore så kul att få idéer i för kommande besök i sommar.

  1. Om jag måste välja två saker så gillar jag frukosten på Majkens och Saltkråkantåget mest. Tåget är på något vis så rörande att jag började gråta sist hehe…

  2. Håller helt med om Saltkråkantåget!! På förra årets besök åkte vi det 12 gånger varav typ sju gånger i rad för det var ingen kö (vi åkte en vardag innan semestrarna började vilket är ett tips om man kan ta ledigt). Man vill bara åka i en tidsmaskin tillbaka till 60-talet ut på en solig ö i Stockholms skärgård 🙂 Så mycket nostalgi och känslor!!

   1. Jaa. Vi kommer att vara där också precis dagarna efter avslutning som förra året och det var sååå bra. Inga köer.

 6. Låter som en mysig sommar. Här har vi heller inte bokat något inför sommaren. Vi är också lite blandade åldrar en kille på 9 och en på 8, en tjej på snart 3 år och vårt fjärde barn är beräknat till mitten på juni. Men det är som du skriver, tid att boka om man vill komma iväg. Vi tänker oss nog några dagar till västkusten, känns lite lagom då vi precis är i starten som nybliven 4-barnsfamilj. Älskar ju Gotland för övrigt, vi var där 2013, 2014, 2016 så det är lite sorg i hjärtat som vi nu har valt att inte åka dit men älskar ju även västkusten .

  1. Men åååh då vet jag vad ni har framför er. Ta hand om dig och gör ingenting du inte vill eller måste. Jag tyckte omställningen var ganska stor. Och årstiden lite deppig. Vilken sommar ni har framför er 🙂 KRAM

 7. När ni ändå är i Vimmerby tycker jag att ni ska besöka katthult och Bullerbyn! Bara några mil därifrån! sedan har du ju alla glasbruk att besöka runt Växjö, för att inte tala om alla loppisar!!! Nybro är ett hett tips med en antik/lippis, Hatterians pinaler heter den, helt fantastisk fin och fräsch! Googla så hittar du deras hemsida! I Orrefors har du sedan Norrbyggdens loppis och antikt! Också ett guldkort! Annars är det ju nära över till Öland med om man vill ta nån natt där med.. finns massa härliga och vackra boenden där och fruktansvärt många lippisar, där är bästa tipset Majas finloppis! Och fika gör man alltid bäst på Gårdsby lanthandel, kaffetuppen och Mormors stenugnsbageri om man vill hålla sig nära Färjestaden och bron!

  1. Men åååh jag borde åka själv det hör jag ju…undra om Skrufs glasbruk ligger i närheten. Ska googla bums! Kram och tack för tips!

 8. Skulle ni vilja hyra ett hus till bra pris i Helsingborg kan jag nog lösa det =). Då kan ni passa på att köra Österlen och kanske träffa din vän Therese (som faktiskt är en gammal bekant till mig) =).
  Säg till i så fall!
  Annars är ju småland finfint. Gränna är värt ett besök och så kan ni bada i lite härliga insjöar. Finns nog inget vackrare än en blank sjö i skogen en sommarkväll i småland. Eller en tidig morgon för den delen.

  1. Österlen är drömmen! Så himla osäker på hur vi ska fixa en längr etripp bara och vi har inte köpt ny bil ännu ( den vi spanar på levereras först om ett halvår 🙁 ) men grymt snällt erbjudande, tack. Gränna är jag sugen på också, hört så mycket gott. Kram!

 9. Inga planer dessvärre, min man är egenföretagare inom en branch där det är högsäsong sommartid så vi är knappt lediga nåt alls under sommaren. När vi är det spenderar vi dock varje ledig minut på något av våra sommarställen ute i skärgården, underbart. Båtliv, trädgårdsland, morgonkaffe på terassen och havsdoft i näsan… Det långsamma livet. Helt fantastiskt.
  Drömmer också om en vecka på mitt älskade Gotland under sensommaren, men det kräver alltid lite planering och framförhållning då vi bor i Finland och har många etapper på vägen innan vi är på ön.

  1. Åh jag förstår precis. Här är inte heller några sammanhängande fem veckor inte men det är ok ändå tycker jag. Låter ljuvligt med sommarställen i skärgården. Jag hade också ett i Gustafs, Finland men dessvärre inte längre. Hoppas ni får njuta sommaren på bästa vis! Kram Julia

 10. Så mysigt med ALV! Passa på att besöka Astrid Lindgrens barndomshem Näs och gå en guidad rundtur där. Åk även ut till riktiga Bullerbyn och Katthult. Kram

 11. Jag och Matilda kommer till Sverige på besök i nästan en hel månad. Vi ska besöka Kolmården och High Chaparral .Ska bli himla kul att träffa min familj. Det är två år sen sist.
  Tyvärr har jag inga tips eftersom jag inte bor i Sverige. Jag är annars himla glad att bara vara hemma jag också.
  Vi har precis kommit tillbaks från New York City där vi tog Matilda för första gången som en födelsedags present. Hon har spring break just nu och fyller 10 år på söndag! Hon var mycket nöjd med resan.
  Jag har aldrig varit på Gotland och det är något jag skulle vilja besöka så det blir väl mitt tips!
  Kram Bodil på andra sidan plurret.

 12. Ja ALV är så mysigt. Vi bor ca 8 mil därifrån. Åkte till Vimmerby på påskafton för en liten utflykt. Såg dessa underbara små hus intill parken. Där kommer ni absolut att trivas.

  Kramis/Heléne

 13. Vi har bokat två veckor på Gotland <3 En ö vi återkommer till vartannat år när vi inte åker till Österlen. Vi velar mellan ALV eller Kolmården…Inser att vi måste boka ALV snart om det ska bli något..Vill inte åka när det finns getingar för då kan man ju inte äta pannkakorna 😀 Då är tallrikarna svarta med getingar…rys….
  Resten av semestern är vi hemma i Stockholm och gör dagsutflykter. Är så skönt att inte ha hela semestern uppbokat med en massa flängande fram och tillbaka…

  KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..