Ommöblerat kök!

(Inlägget innehåller en adlink)

Eller snarare lite byte av stolar kanske man skulle kunna säga.

Alltså jag har under en längre period verkligen varit så supertrött på våra köksmöbler. De har hängt med sedan Elle var plutt. Det vill säga snart 10 år ungefär. Och det är inget fel på möblerna.Tvärtom oerhört praktiska särskilt bordet som kan bli jättestort med utdragsskivor. Men de känns bara trista, platta och lite för tillrättalagda på något vis.  Jag har sneglat lite halvhjärtat på nya möbler men inte riktigt hittat rätt. Tanken på att måla om möblerna har också funnits.

Men så tog jag mig en riktigt intensiv funderare häromdagens och tänkte att jag provar att byta ut stolarna mot sådana som vi redan har här hemma. Sagt och gjort och oh la laaaa så bra det blev.

Här ska ni få se hur det blev!

Så himla mycket mer vi. Y- stolarnas mjuka former och den varma känslan som trä ger. Och lite mer tyngd liksom som tar bort den där platta känslan jag inte tyckte om. Och två loppisfyndade pinnstolar. Klassiskt svenska och lantliga nötta med tiden fyndade för några tior. Stilrent är inte min kopp alls utan snarare stilkrock. Jag upplever det som mer intressant och det speglar min personlighet bättre.

Soffan skulle jag också vilja byta ut mot en enklare pinnsoffa alá 50-tal. Hoppas på loppislycka till sommaren. Den skulle ju kanske kunna målas i gråblått eller grönt kanske…

Jag hittade en inne på Ellos HÄR men jag vill ju gärna ha en vintage faktiskt och kanske med lite armstöd. Men vi får väl se.

Annars så har dagen gått åt till lite jobb och så har jag gjort i ordning växthuset som nu längtar efter vååååår. Lika mycket som jag! Nu får den faktiskt gärna komma.

 

puss

Julia

 1. Jättefint blanda olika stolar, färg och trä! Kan tipsa om wegners pinnsoffa ”florida”. Det är min favorit-:)

  1. Tack 🙂 Jag håller med, den är verkligen den finaste jag vet om. Kanske slår till på en sådan ny då de blir himla dyra ändå på auktioner. KRAM

 2. Ååååå så fint allting!! Letar efter bilderna på ert fina badrum men lyckas inte hitta dem… Undrar var kaklet är från och takduschen?? Tacksam om du vill hjälpa mig.

  Kramar Hanna

  1. Tack 🙂 Ser du den lilla sökrutan här uppe till höger? Skriv Badrum där så kommer ett gäng inlägg med badrummet upp. Kaklet och duschen kommer från Kakelspecialisten. Blir liiite osäker på duschen den kan ha varit från Nacka byggnadsvård också… Kram!

 3. Så fint det blev Julia! Supercharmigt! Gick in för att tipsa om Florida och såg att ni redan diskuterat den:)
  Jag fick en sådan i present för två år sedan (efter att ha önskat mig den hett!) och är fortfarande lika förtjust varje dag när jag slår mig ner i den med morgonteet. Den är ju inte lika stor som den ni har men med lite god vilja kan man klämma in 3-4 små barn på rad;)
  Kram Anna

  1. Tack snälla Anna! Åh jag önskar mig också en sådan nu efter lite funderande. Vore typ en väldigt drömfin morsdagpresent eller så… 🙂 Kram!

 4. Tack för hjälpen!! Längtar efter ett nytt badrumsinlägg med belysningstips mm. Du inspirerar!

  Kramar Hanna

  1. Det ska bli! Om det går enligt våra planer så har vi riktigt spännande belysning på g till bdrummet 🙂 Kram!

 5. Jättefint! Alltid så inspirerande att titta på dina inlägg. Var kommer de fina träfärgade stolarna ifrån? Du kallade dem y-stolarna, heter de så? Nu ska jag med ut i trädgården!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..