Godmorgon raringar!

Det ska bli sommar till helgen har det lovats hurraaaa!

Då vill man ju inte vara inne mer än nödvändigt så jag siktar på att städa och göra undan sådant idag. Jag har möblerat om lite och det vet man ju att om man bara ens flyttar på en liten grej, så blir det plötsligt ett stort projekt och kaoset är ett faktum. Så det ska jag reda ut nu. Lovar att knäppa några bilder så får ni se. Inget stort egentligen men resultatet blev ett mysigare men luftigare vardagsrum och Noell har fått en skön liten vrå framför sin TV.

Men nu tar vi en liten titt på hur det ser ut i vår trädgård just nu. Våren är ju en smula sen men det gör ingenting. För nu hann vi ju ordna med ett större köksland och det blir alldeles lagom i tid att sätta lökar, potatis, morötter och så.

Kökslandet har alltså blivit dubbelt så stort. Vi kör på ett klassiskt friland med gångar av lite grövre grus. Lite ”bonnigt” sådär men jag tycker om. Var aldrig sams med våra odlingslådor. Den längst bak ska vi ta bort.

Vid växthuset blommar det! Tulpanerna knoppar också. Men det ser ut som att inte alla mår så bra. Sådant jag kan bli sådär nästan löjligt ledsen för. När favoritblommor inte mår bra eller ännu värre, dör.

Tipselitips är att på höstkanten sätta lökarna i klungor då blir det sådär härligt maffigt istället för en enstaka blomma här och där. Om jag kommer ihåg så ska jag sätta lökar runt våra träd. Så himla fint.

I körsbärsträdet kring holken flyger ett par riktiga lovebirds omkring och kvittret om mornarna är magisk alltså. Vore ju så himla gulligt om det kläcktes små dunbollar där snart.

Och så planterade vi ett till äppelträd. Det är något alldeles speciellt med äppelträd tycker jag. Skulle jag haft en större trädgård så hade jag haft en äppellund. Allra minst.

Till helgen ska jag göra färdigt i kökslandet. Juno har börjat sova sött i vagnen sedan en tid tillbaka och under den stunden hinner jag pyssla med mitt. Så himla skönt och mysigt.

Men först torsdag.

Ses sen!

puss

Julia

 1. Så fint ni har och så bra med större köksland. Finns inget bättre än egenodlat!! På gården dit vi flyttat har vi en äppellund eller iallafall 6-7 äppelträd. Räknas det som en lund hihihi kram och ha en superfin dag //Anki

 2. Ljuvligt fin trädgård
  Brukar du klippa ner tulpanerna när dom har blommat klart? Gör inte det, då går ingen näring tillbaka till löken och dom blir små och taniga året därpå. Det är supertrist att ha vissna blad i rabatten så jag brukar dra upp dem med lök och allt och lägga mörkt och svalt. I september/oktober får dom åka ner i jorden igen
  Kramis!!

 3. Visst är det härligt med trädgård, att kunna odla saker och att påta 🙂

  Vad har ni satt för äppelträd?

  Det var jag som frågade om den grå färgen, tack för ditt svar iaf 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..