Blomstrande inköpslista

(Inlägget innehåller adlinks)

På Ulriksdal så shoppade vi plantor till både den nya runda ( hur fint med runda? ) rabatten som visserligen typ ser ut som en slags början till fontän just nu. Och till en av mina största rabatter som ska göras om. Jag har inte lyckats bli sams med några av växterna i den på 13 år. Så nu får de lämna den.

I den runda rabatten fick lavendel och ros ta plats. Och det andra hamnar i min nygamla rabatt.

Här kommer en liten lista på det jag köpte. Tycker ju själv om listor och tips på fina blommor och tänker att det kanske några av er också gör?

Pärlbuske ( den vita härliga blommande )

Malva ( jag hittar ingen etikett på den men visst är det en slags malva i alla fall den rosa blomman?)

Stor blåklocka

Vit löjtnantshjärta

Jungfrunäva ljusrosa

Lavendel ”Munstead”

Jättevallmo vit

Stjärnflocka ”Astrantia major”

Höstanemon ”Honorine Jobert”

Ros ”Queen of Sweden”

Det är verkligen som att måla en tavla. Det här med att skapa sin trädgård. En helt ljuvlig process som får ta den tid det tar och jag blir i alla fall aldrig riktigt nöjd samtidigt som jag kan njuta av det befintliga skicket och framförallt processen.

Mmm ljuvliga ljuvliga sommar!

Sköt om er!

Julia

Ps, På mig har jag superhärliga shorts i linne och en finstickad topp till. Shortsen finns HÄR och toppen HÄR.

LOADING..