En familjebil från Mercedes!

(Inlägget presenteras i samarbete med Mercedes)

Vi är ju numera en stor familj. Och står inför ett bilbyte då vi helt enkelt inte riktigt får plats hela familjen samlad just nu i de bilar vi har. Så gissa om jag blev glad över att vi fick erbjudandet att provköra en bil från Mercedes? Passade ju perfa just nu när vi ju faktiskt går i köpa ny bil tankar.

Vi är två vuxna och fyra barn. Bilen ska ha minst sju sitsar och så mycket packutrymme som möjligt. Jag älskar finesser och smart teknik. Mer än att köra bil hihi men ja, automat och kamera är så himla skönt och några av mina krav inför ett bilinköp. Kamera är tydligen ingen garanti för att inte råka fastna i en grind dock. Herreguuuud hur kan man lyckas liksom men det gjorde jag med vår förra bil. Nåväl, det är en annan rätt svettig historia. Och det viktigaste förstås, säkerheten. Det är ju de allra mest dyrbara skatter jag har i bilen. Jag vill känna mig så trygg som det bara går ute på vägarna.

 

Nu tar vi en titt på bilen vi fick provköra. ( Självklart har Belle en bilbarnstol när hon åker bil. )

 

Bilen tillhör Mercedes-Benz V-klass och har upp till 8 sittplatser. Den fungerar lika bra som tjänstebil under arbetstid och som familjebil på fritiden.

Den har mycket plats för jobbrelaterat för den som kanske är i byggbranschen som min älskling. Och som familjebil. Sätena går att flytta, vända och till och med lyfta ut om man så vill.

Vid en första anblick så kan bilen uppfattas som ganska stor. Beror ju förstås på vad man är van vid. Men väl inne bakom ratten så försvinner den känslan och jag upplever bilen som smidig. Och ja! Den har en kamera som ger översikt kring prick hela bilen ( 360 grader ) och en automatisk parkeringsassistent. Hur bra? Då slipper man kanske fastna i grindar… Det man gör vid parkering är att gasa och bromsa, bilen sköter manövreringen själv. Älskar!

Och när det kommer till mitt viktigaste krav, säkerheten. Så tillhör Mercedes-Benz V-klass en mycket hög säkerhetsnivå som fått högsta betyg i Euro NCAP-tester. Vill man så kan man addera till flera olika automatiska assistentsystem som hjälper till att hålla avståndet till fordon framför bilen, bromsar vid behov, parerar starka sidvindar samt varnar för hotande kollisioner eller fordon i döda vinkeln.

Det är en riktigt fin familjebil med många både viktiga och praktiska finesser.

Hoppas nu att ni som också går i biltankar precis som vi och har barn kanske nu fått ett nytt alternativ att titta lite närmare på. Det är ju trots allt ett viktigt köp i alla fall för oss som behöver en bil för att transportera oss fram och tillbaka med varje dag. Som håller hög säkerhet och rymmer vår numera stora familj.

HÄR kan ni fylla i provkörningsformulär och HÄR kan ni se fler bilder och läsa mer på Mercedes hemsida.

 

Julia

 

LOADING..