Tycker ni om tabbouleh? Jag älskar. Himla nyttigt också och rikt på järn. Bra för oss kvinnor särskilt ju. Att fylla på med lite extra järn. Järn i tablettform protesterar iaf min mage mot direkt.

När jag var i Sickla i helgen så köpte jag hem lite blomkålstabbouleh från Paradiset och det var ju så himla gott. Provade att göra egen hemma och det blev om jag får lov att säga det ännu godare faktiskt.

Nu råkar jag ju vara gift med en libanes och min tabbouleh är nog inte helt godkänd enligt libanesiska mått mätt. Blomkålen ska ju liksom vara bulgur och ingenting annat. Men han tyckte att det var gott och det blir definitivt fler omgångar med blomkålstabbouleh hemma hos oss. Passar himla bra nu också när jag börjat äta ännu mer vegetariskt.

 

Här kommer receptet. Och alltid när det kommer till matlagning. Smaka av. Lägg till. Smaka av. Känn efter och krydda mer om det behövs.

Serveras med vegetariska biffar eller som jag gjorde, stekta skivor av halloumi. Perfekt kombo!

R E C P E T   B L O M K Å L S T A B B O U L E H

i n g r e d i e n s e r :

1 citron

1-2 msk olivolja

salt

peppar

1-2 tsk lantbuljong

1 liten blomkål

2 tomater

1 knippe / 2 krukor slätbladiga persilja

1 röd paprika

1 röd lök

g ö r   s å h ä r :

(Jag brukar blanda vardagssalladen direkt i en glasburk med lock ( Ikea ) så kan man ställa in den direkt i kylen efter måltiden.)

Pressa saften ur citronen i en skål/burk. Häll i olja samt buljong ( jag använder ekologisk lantbuljong i pulverform ) och blanda.

Bryt blomkålen i mindre bitar och kör fint i en mixer. Hacka lök, paprika, tomat och persilja riktigt fint.

Ner med allt i skålen/burken och blanda om väl. Salladen blir härligt saftig. Smaka av med salt och peppar.

Nu är blomkålstabboulehn färdig och jag tycker att den är ännu godare dagen efter!

 

 

 

LOADING..