Svar på frågor del 1

(Inlägget innehåller två annonslänkar)

Det var SÅ skönt att ha en hel dag hemma igår. Bada Juno i lugn och ro, låta henne äta ( & kladda ) i egen takt och beta av en del måsten. Ogillar när saker samlas på hög sådär. Jag hann svara på en del av frågorna ni ställt också. Så himla kul med många frågor. Så här kommer svar på frågor del 1. Känns bäst att dela upp det i ett par tre inlägg så att det inte blir allt för långa inlägg.

Hur stort (kvm) är ett ert magiskt vackra hus?

Tack 🙂 Vårt hus är omkring ( jag vet dessvärre inte exakt ) 120 m2.  Bilden är tagen när den första frosten lagt sig för något år sedan. Saknar våra höns ( äggen mest ) nu ju! Vi skaffar nog nya till våren.

 

Hur länge ska du vara mammaledig/när börjar Juno (om hon skall gå på..) dagis?

Just nu kombinerar jag mammaledighet med arbete och det känns riktigt bra. Vi får se framöver hur hennes och mina behov ser ut men förskolestarten känns avlägsen just nu. Men som sagt var ingenting är bestämt. Vi går på kyrkans barntimmar en gång i veckan och det är supermysig!

Har barnen veckopeng/månadspeng och i så fall hur mycket?

Stora barnen, det vill säga Noell och Elle har veckopeng. 150 respktive 100 kr var som sätts in på deras konton som de kan spendera fritt hur de själva önskar. 

 

 

Har du och Carlos någon ”shopping”budget varje månad? I så fall var och en för sig eller tillsammans?

Nix ingen budget direkt och vi har separata lönekonton. Men ekonomin är gemensam såklart. 

 

Hur tänker ni kring socker med barnen?

Lördagsgodis och fredagsmys gäller allt som oftast. Jag är personligen inte livrädd för socker men tycker att det är viktigt med en sund och fräsch vardag. Lite av varje och i lagom mängd känns rimligt.

 

Hur brukar ni fira jul?

Vi tog beslutet att fira julafton bara vi i vår ”lilla” familj för några år sedan då vi insåg att så mycket tid och energi gick åt att fixa med alla förberedelser. Man missade liksom det allra viktigaste. Så numera firar vi själva. På förmiddagen åker vi till kyrkan. Sedan hem och det kan hända att vi byter om till myskläder. Jag fixar med maten, vi ser på Kalle och sedan mumsar vi julmat. Efter maten brukar tomten ( Carlos hehe ) komma och så har vi paketöppning. Avslutar med att hoppa i våra julklappspyjamasar ( jag brukar köpa pyjamas till alla inklusive mig själv i julklapp och tvätta de i förväg så att man bara kan sätta på sig direkt ). Godis också. Mängder med godis! Vi har ett gottebord på vedspisen med nötter, choklad och godis. Avslappnat och väldigt mysigt. Oj nu längtar jag nästan lite ju!

Har ni möjlighet att bygga ut ert hus ytterligare om det skulle behövas?

Nja vi skulle kunna bygga en kupa på ena sidan huset ( finns en på andra sidan ) som skulle göra att Belles nuvarande rum blir större. Men vi bygger faktiskt om ladan just nu istället. Där ska det framöver bli två bostäder. Man vet ju aldrig såklart hur det blir men barnen har i alla fall förhoppningsvis möjligheten att bo kvar hemma länge under studietiden. Känns mer troligt att de ska trivas i lite mer ”privat” boende än att vi alla ska samsas under samma tak i vårt lilla hus. 

Sådär såg ladan ut för ett gäng år sedan. Den är totalrenoverad och det är där Carlos har sin verkstad och jag min lilla gårdsbutik. Men ja, planen är att bygga bostad där istället.

 

Har ni några planer på att flytta inom närmsta åren, har förstått att det möjligen är lite trångt i erat fina hus med sovrum?

Nej vi trivs så oerhört bra här. Vi får försöka få plats helt enkelt. Men inga fler barn för då är det köööört hihi!

 

Har ni någon renovering planerade framöver?

En liten renovering i köket ( läs om den HÄR ) är planerad. Badrummet ska färdigställas. Badrummet på övervåningen ska också få en lightrenovering med nytt handfat, kran, skåp osv. Och så drömmer jag om en renovering av farstu och hall…Carlos är också inne på att fräscha till hallen med trappen och vi ska få hit en golvkille inom kort som ska kika lite på våra önskemål. Vi är inte helt eniga för en gångs skull hehe…men jag tänker att C ska få bestämma faktiskt. Det är hans drömgolv nämligen.

 

Vad brukar du använde för smink och vilket är ditt favoritmärke?

Jag använder Bare Minerals multifunktionspuder ( på bild ovan ) som finns HÄR och foundation i puderform från samma märke som finns HÄR. Det är vad jag hinner med en vanlig vardag. Om jag har tid över eller vill piffa till mig lite extra så använder jag mascara, fixar till brynen, har rouge och läppglans. Bare Minerals när det kommer till basen och så varierar jag lite mellan olika märken med det andra. Kan göra en liten sminkspecial för den som önskar.

 

 

Hur ser kollektivtrafiken ut där ni bor, kan dem äldsta barnen t.ex ta sig själva med buss någonstans eller är det alltid bil som gäller?

Äldsta barnen kan ta bussen. Det är ett par km ( lugn lien grusväg) till busshållplatsen. På morgonen lämnar jag alla samtidigt till förskola och skola. På eftermiddagen försöker jag matcha hämtning med alla barnens respektive tider. Ibland kan det blir två turer eller så får stora barnen ta bussen.

Vart är du uppväxt?

Ute på Värmdö i Gustavsberg. Himla mysigt där! Älskar Stockholms skärgård.

På bilden är jag 1 år gammal. Sjukt gullig om jag får säga det själv hehe…

Har ni någon resa planerad eller är det någon resa som ni är sugna på att åka på i framtiden?

Nej. Ingenting inplanerat och varken jag eller Carlos är sugna. Stora barnen vill gärna åka till sommaren vi får se hur det blir. Själv är jag nog den minst ressugna människan som finns. Drömmer om Astrid Lindgrens värld och Gotland på sin höjd. Jag reste ganska mycket som barn och känner mig liksom mätt på det. Lite ovanligt kanske idag med tanke på hur mycket ”vi” reser. Men om jag måste säga en destination så skulle jag gärna återvända till New York igen någon gång.

 

 

Har du hunnit fundera på julklappar till Belle? Har en dotter i samma ålder och i år kommer jag inte på något roligt alls!!

Oj nej det är svårt nu när jag tänker efter. De börjar bli ”stora” på ett annat sätt. Pyjamas, tofflor och pyssel är givet. Måste nog fundera på det lite. Återkommer! Tofflorna i bild ska hon få i julklapp. Köpte nämligen två par för ngt år sedan i två olika storlekar.

 

 

Vad har ni för bil?

Vi har två företagsbilar och en privat just nu men vi har inte riktigt styrt upp det där. Två bilar räcker ju gott och väl. Men i alla fall så har vi en 520 BMW (vit) och en Dodge RAM (svart och ja, väääääldigt stor). Carlos har en skåpbil också. Bilar är ju inte direkt mitt största intresse här i livet. En gång så fastnade jag med Dodgen i ett staket. Så att staketet var tvungen att monteras bort. Kul. Extra kul att alla barnen var med. Stämningen var inte på topp så att säga. Varken då eller efteråt. Men alltså det är ju inte direkt en liten nätt bil det där…

 

Hoppas ni får en bra onsdag. Här hos oss vräker regnet ner. Jag och Juno ska mysa fram till gympan i eftermiddag. Vi tar en dag till hemma. Tröttheten smyger sig ikapp känner jag.

puss

Julia

  1. Jätteroligt om man kan skriva rätt också 😀 520 ska det såklart vara. Fick googla mig fram rätt nu haha så hopplös alltså. Men ja den är bra tycker jag. Jag och barnen får plats och använder den som en vardagsbil 🙂

   1. Haha, ja vi åker 320 numera. Våra barn är större. Men hade varit jätteroligt att se Er susa fram i en kanske gräddvit 502 🙂

 1. Åh vilken mysig frågestund. Så personligt med bilder till varje fråga.
  Tycker du verkar vara sån himla fin tjej. Tack för en härlig blogg. Önskar dig allt gott!
  Ha en finfin torsdag.
  Kram Sofia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..