(Inlägget innehåller en adlink)

Hej finaste!

Först så vill jag säga en sak. Tack för all omtanke. Ni har lämnat hälsningar efter er som får mig varm och rörd. Jag måste godkänna alla kommentarer innan de syns. Om ni undrar var de tagit vägen. Vill gärna ta mig tiden att svara på de när virvelvinden Juno tillåter. Pjuh hon ser till att mitt liv är minst sagt intensivt just nu. Lillhjärtat alltså.

Ok. Mitt i vår byggröran så ska jag försöka få till det lite adventsmysigt härhemma. Nog för att det bara är i badrummet och hallen bygget pågår men ja, det står ju lite saker här och där och känslan är rörig.

La allt adventsfint på golvet och kom genast i rätt feeling. Ni ska få se också!

Igår gjorde jag stan med en vän och vi susade runt hit och dit med siktet inställt på adventspiff. Virvelinvinden Juno skötte sig alldeles utmärkt och sov sig genom nästan hela dagen. Frukosten var en annan historia men jag fick i mig ett ägg. Och lite frukt. Alltid något.

Vi tar en titt!

På Hötorget köpte vi kransar, snittamaryllisar och hyacinter. Hittade inga fina julrosor. Jag tycker om de där nätta lite mindre utan stort bladverk ni vet?

Stans godaste saffransknutar hittas på Fabrique. Jag lovar!

Jag och Carlos mumsade i oss våra redan igår. Barnens kvar.

Adventsljustaken. Ännu finare på riktigt än på bild. Längtar tills imorgon när första ljuset ska tändas!

Där ser ni den lite bättre.

Kommer från Indiska och finns HÄR.

Jag köpte vackra handstöpta långa ljus inne på NK där jag även slog till på gardiner. Ni får se de upphängda sen. I en ljuvlig pärlgrå färg som ni kan se.

Pärlans bok är framme och idag blir det kolakok. Och så tog jag fram alla vita krukor i pressglas. Har fem stycken. Så härliga!

Jag tror att jag är kär i december faktiskt! Allt känns mysigt och förväntansfullt.

Hoppas ni får en himla härlig lördag så ses vi snart igen.

puss

Julia

 1. Finfint! Letar varje år här hemma efter fina och lagom stora kransar. Hittat dessa i någon kedja? Å det kommer att bli jäääättefint med gardinerna, så härligt med en annan färg än vitt emellanåt, märke? Tänkte om de går att hitta i norr?;)
  Så mysigt nu med alla kalendrar som öppnas på morgonen, små huskalendrar som jag hittade i gamla stan (swea handkraft) till töserna redan i våras, haha! Å en pixi till Lillskruttan, Vilken underbar dag till stora och snällkalendern från friends till hela familjen. Å strumporna får komma upp som dekoration, men det finns visst något där i ibland.
  Julia, du måste googla på nissedörr. Blev varse om det igår och kände att jag vill så gärna hinna få en Nisse som flyttar in hos oss också.
  Adventskramar från mig

 2. Hei Julia!

  Tilasin viime vuonna Pärlansin toffeeta ja oli aivan ihanaa. Onko tuoda heidän kirjansa hyvä ja kaunis? Adlibriksestä sitä katsoin, mutta ei ollut kuvia. Kannattaako se ostaa itselle? Ihanaa viikonloppua

 3. Hoppas ni får en härlig första advent. Har samma adventsljusstake från indiska och den är verkligen vacker. Dina krukor är underbara, ska hålla utskik efter sådana på loppis. Blir alltid lika inspirerad av dina fina bilder.

 4. Tack för inspiration. Du har en förmåga att lyfta fram det vackra i något. Den vita krukan minns jag att min mamma hade, undrar var de tog vägen ibland måste man se med nya ögon. Trevlig 1:a advent. Kram från Karin

 5. Underbara adventstiden! Har också letat nätta julrosor, utan framgång. Får leta vidare. Nu blev jag inspirerad att bara ha vita krukor och vaser till adventsblommorna. Brukar blanda vita och gröna. Hm, dagens o(viktigaste) beslut?

  1. Haha älskar sådana beslut. Lyxigt att grunna över vilken färg krukorna ska ha. Tycker att det är legitima och njutbara ”bekymmer”. KRAM

 6. Hej Julia! Din blogg inspirerar till att ta vara på och lyfta fram det vackra i livet. Du har så många fina bilder o kombinerar färger o texturer på ett eget o härligt sätt. För längesedan hade du ett prickigt silkespapper. Vet du om det går att få tag på fortfarande? Jättetacksam för svar!
  Kram Hanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..