Juno 11 månader

En liten Junouppdatering!

Juno har blivit prick 11 månader. Och det har varit intensiva veckor kan jag lova. De här allra senaste veckorna. Hon är ju en liten virvelvind. Det vet ni ju redan. Hon har tagit sina allra första steg. Så sött så att man smäller av. Klättrar upp på stolar och pallar. Går längs väggarna. Tar sig ner för sängen själv.

Tar för sig av vad livet har att erbjuda skulle man kunna säga. Av allt hon bara kan. Pjuh!

Någon måste passa henne precis hela tiden och hennes sovstunder är välbehövliga. För oss alla.

Jag ammar på fortfarande i ganska så stor utsträckning. Vi tycker att det är mysigt båda två. ( Förutom det där mardrömsdygnet som var nyss alltså, ni ska få en update lite längre ner).

Nejnejnej, Mamma, Pappa och nanna ( mat ) är de ord hon använder sig av.

Hon äter nästan samma mat som vi andra men det blir oftast gröt till frukost istället för mackor till exempel.

Så himla lyckligt att få följa hennes utveckling!

Älskade lilla lillasyster Juno.

Tusen tack för alla goda råd. Igår pumpade jag och drack mängder av vatten. Tänkte att om det är smaken av alvedonet i min mjölk så måste den väck.

Dagen var verkligen inte bra. Hon åt av annan mat men det kändes verkligen inte helt hundra. Som att hon ville ammas och saknade något men det gick liksom inte.

Hon grät sig för första gången till sömns och det kändes bara helt hemskt. Men hon var tröstlös.

Några timmar senare så vaknade hon. Och tog bröstet! Den lyckan! Tårarna bara trillade nerför mina kinder och allt kändes precis som det ska igen. Jag VISSTE att det inte skulle få ett så abrupt slut. Att något inte stämde. Att vi förhoppningsvis i framtiden ska vara mer samspelta i ett amningsavslut.

Och nu är allt som vanligt. Precis som vanligt.

Jag är så himla glad och lycklig. Tycker att det är så himla mysigt med amningen.

Sista jullovsdagen. Och jag är så så så redo för vardag igen.

puss

  1. Vad skönt att det löste sig för er med amningen! Och vad söt och glad er lilla Juno verkar vara. Känner igen det där med virvelvind. Vi har också fyra småhjärtan och vår trea, Jacob, var överallt och var sällan stilla.
    Jag tänkte bara ge dig ett litet tips när det gäller huvudvärk och alvedon inte kan tas, som har funkat på mig. Jag gjorde blåbärssmoothies som jag drack vid huvudvärk när mina var små. Flera stycken ibland. Min mamma läste någonstans att det kunde dämpa huvudvärk och det funkade faktisk. Det tog inte bort det helt, men gjorde det klart mer uthärdligt och jag upplevde inte att barnen reagerade på mjölken.
    Hoppas ni har många fler mysiga amningsstunder framför er. Håller med om att det är sååå mysigt!

  2. Men finaste lilla Julia. Vilken liten docka du har. Helt ljuvlig. Som jag skrivit tidigare. .Tror jag kommer och lånar henne. Hi hi. Skönt att allt är som vanligt. Men är det inte jobbigt att amma när hon har tänder. Kraaaam Inger

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..