Inspiration vardagsrum

(Inlägget innehåller adlinks)

Hej sötisar!

Idag tänkte jag att vi ska kika in i vårt vardagsrum. Lite inspiration och mina tankar om ett vardagsrum ska ni få. Och avslutningsvis shoppingtips. Vårt vardagsrum piffas helt klart om och om igen efter årstiderna. Och nu råder någonstans vårvinterkänsla här.

Vi tar en titt!

Jag gjorde i ordning här igår med min gulligaste lilla inredningsassistent Juno.

Vi bytte sofföverdrag från de härliga blåa i sammet till vita i linnetyg. Från Bemz såklart. De har världens finaste tyger att välja mellan till Ikeasoffor och fåtöljer. Kuddöverdragen är vintrigt isblågråa och är gamla från Himla.

En ny mattornas drömmatta kom också på plats.

Ni skulle känna fluffet alltså!! Undra hur många klibbiga russin jag kommer att hitta i den framöver…

Aja. Det är sådant man får leva med. Ibland får skönhet gå före det praktiska.

Det är en ryamatta i ull som vävts enligt en gammal tradition från 30-talet. Finns på Artilleriet och är av märket Layered.

Annars, en ganska så undanplockad ren känsla. Tycker om det så just nu. Sedan framåt vårkanten kanske det blir mer ombonat.

Vaser kan var så vackra precis som de är. Utan innehåll. Det där är dock inga vaser. Längst bort ser ni en gammal gammal fiskskål fyndad på loppis. Och de låga glasbuteljerna är gamla biodlartillbehör. Lite kul eftersom Carlos ju faktiskt är biodlare.

Men ja, det är kanske lite med tanke på assistentens framfart också. Den avskalade känslan.

Det är inte för inte hon kallas för virvelvinden.

Vardagsrummet är ett rum för hela familjen. Det ska fungera för hela familjen och vi ska alla kunna sitta mysigt, kunna se och göra det vi tycker om och kunna koppla av. Det är himla bra att arbetsrummet är i andra delen av rummet.

Där brukar både Elle och Belle sitta och pyssla eller spela på datorn.

I ett hörn finns alla leksaker som Belle och Juno leker med. Förvaras i korgar ( gamla från Tine K ) som är lätta att både ösa ur och ösa i. Lättstädat är viktigt. På kvällen vill man gärna snabbt kunna rafsa ihop allt stök och mysa ner sig i soffan.

I skåpet under TV:n förvaras sällskapsspel och pussel.

Mitt tips är att kika efter skåp som inte är en mediemöbel från början. Blocket och loppisar är perfekta leta efter skåpställen. Tänk också att man kan addera till färg. Då blir plötsligt valmöjligheterna nästintill oändliga. Behöver man dra sladdar så kan man göra hål på baksidan av skåpet. Det har vi gjort. Sladden till TV:n är inbyggd i väggen. Marmorskivan beställde vi och ställde på skänken.

För att ett rum ska vara komplett för mig här hemma så adderar jag som ni såklart vid det här laget redan vet om gärna minst en eller ett par vintageprylar eller möbler. Det finns ingenting som skapar en mer unik, egen, personlig och härlig känsla tycker jag. Grädden på moset ni vet. Här ser ni en vit glasvas som jag fyndat hos Bästa Binge för en tia eller så.

Vårt vardagsrum saknar väggar i princip. Det är bara en massa fönster och härliga djupa fönsterbrädor. Så istället för att hänga upp tavlor så har jag ställt några tavlor på brädorna. Det går ju fint det med.

När det kommer till tavlor så tycker jag definitivt att de är värt att djupdyka ner i travarna och lådorna med tavlor som finns på loppisar. Det kan vara värt att ta sig den tiden.

Man kanske hittar ett vackert motiv, eller en fin ram eller om man har turen med sig en alldeles fin färdig tavla.

Att rama in bilder på människor man älskar är alltid en bra ide. Och har man ingen konstnärlig talang så kanske man har barn som ritat eller målat något härligt som man kan rama in.

Med det här vill jag säga, tänk personligt och häng upp sådant du tycker om på väggarna. Det skapar en bra energi. Gå på den egna känslan för vad du tycker om. Och har du ingenting att hänga i den där fina ramen som står tom, riv ur en fin bild ur en tidning eller rama in en bit tapet. I väntan på att det rätta innehållet till ramen dyker upp.

I soffan har jag alltid en stor skön cashmeresjal att svepa om mig på kvällarna. Mys!!

Min kommer från Davida.

Nyårsbuketten levererar än. Dock adderade jag en liten färdig bukett från Ica och anemonerna som vissnat fick slängas.

Belysningen är såklart superviktig. Man vill kunna både ha mysbelysning, läsa och kunna lysa upp rummet ordentligt. Vaxljus med ledlampor är så himla himla bra för de där extramyset och ett bra komplement till levande ljus. Våra har åkt i golvet ganska många gånger dock…

Det var lite vardagsrumtankar och alldeles färska bilder från vårt vårvintriga avskalade.

Här kommer shoppinginspiration med fina möbler och detaljer till just vardagsrummet.

Om vi haft ett större vardagsrum så hade en dagbädd garanterat fått ta plats hos oss. Den HÄR sammetsdrömmen från Ellos är riktigt fin. Kuddarna i en ljus aprikosrosa nyans känns riktigt härliga nu till våren. Skulle passa super i vår soffa tänker jag. Hittas också inne på Ellos HÄR i tre olika storlekar och ett gäng olika färger.

Stoooor gosig matta är ett måste. Särskilt på hösten och vintern. Jag hittade två fina inne på Ellos. Den HÄR i ull med fransar och den HÄR mjuka ryamattan passar ju perfekt i vardagsrum.

Två snygga vaser även de från Ellos. Genomskinliga glasvaser är klassiskt vackert. Som de är eller kanske en syrenkvist som får knoppa och skapa en känsla av vad som komma skall. Våååår! Den raka finns HÄR och den maffiga bubbliga varianten hittas HÄR.

Enkel härlig soffa med vitt linnetyg finns HÄR på Ellos. Soffbordet ( fy tusan så svårt att hitta snygga soffbord, vårt lilla enkla bord kommer från Rusta och jag betalade nog 99 pix för den ) från Bloomingville finns HÄR. Träfärgat är himla fint.

Grafisk snyggplansch, en kul udda lite fulsnygg skål i perfekt grön färg, en spegel med vacker form och linnekuddar med knytband hittas HÄR, HÄR, HÄR och HÄR inne på Ellos.

Snygga bordslampan från Bestlite finns HÄR, tak och golvlampa från Ellos finns HÄR och HÄR.

 

 

 

Puss & Natti!

Ps, återkommer om min älskling ångmoppen! Ska bara fota den och så. Ni kommer att älska mig ( för tipset )  och moppen ( för ett skinande rent hem ). Lovar!

 1. Hej!
  Tycker att mattan ser ut som den drar åt gult? Gör den det? Tycker det är svårt med mattor som sägs vara vita, de upplevs ofta gul-beiga…
  Den ser dock väldigt mysig ut!
  Med vänlig hälsning,
  Camilla Ermilin

  1. Ja den är naturvit. Jag ringde butiken innan köp för att förhöra mig om nyansen 😀 Den fick alltså vara varmvit. Men vill du a en kall nyans så är den inget för dig tror jag… Ellos har ju annars fina optiskt vita mattor 🙂 KRAM

 2. Så fantastisk härlig känsla du fått till, nu blev man sugen på att rensa! Och tack för fina köptips! Mattorna på Artelleriet är ju bara

 3. Så fint och krispigt men själv kan jag inte klara mig utan fina växter och lampor i fönstrerna,
  Har du valt bort det kanske och gardiner?
  Dina barn ser så glada ut som små dockor ljuvliga

 4. Åh så fint hos er
  Ångmopp?! Nu blir jag nyfiken! Vi har bara målade trägolv och jag skulle vilja ha en ångtvätt. Funkar det på trägolv? Gamla plankgolv? Tycker aldrig våra vitmålade trägolv blir riktigt rena i varenda skrymsle….

  Kram finaste!

  //Åse

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..