Jag har kommit in i en brödbakarperiod. Doften av nybakat bröd. Och känslan när barnen blir lyckliga för de nybakade frallorna. Åh, bästa! Det är något enormt tillfredsställande det där med att baka tycker jag. Jag känner mig lycklig och rik. Kanske lite fånigt men det är min känsla i alla fall…

Här kan man se att jag fått lite assistans i rullningen av bröden…så gulligt!

Inget speciellt recept egentligen utan en grund som man kan experimentera med om man vill. Lägga till frön, byta ut mjöl, riva i rotfrukter osv.

R E C E P T   E N K L A   F R A L L O R

i n g r e d i e n s e r :

5 dl degspad ( jag använder vatten)

25-50 gram färsk jäst

1-2 tsk salt

1 matsked honung

1,1-1,2 liter mjöl

g ö r   s å   h ä r :

Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av det fingervarmt vattnet och rör om så att jästen smälter. Tillsätt honung och salt. Häll i resten av vattnet och rör om.

Häll i mjölet och arbeta degen smidig antingen för hand eller i en assistent. Jag kör allt i min Kitchen Aid.

Låt degen jäsa under en duk i ungefär en timme.

Häll ut degen på ett väl mjölat bord och knåda den varsamt.

Baka ut degen till små runda frallor. Det blir ungefär 20-25 stycken. Jag brukar göra de ganska små. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ungefär en halvtimma. Grädda mitt i ugnen i 225 grader.

Njuuut. Med smör och ost!

Vi ses lite senare. Lunch och promenad med Junohjärtat innan vi hämtar hem stora barnen. Ska försöka klämma in lite bakning inför kalaset på lördag också.

Julia

LOADING..