(Inlägget innehåller en reklamlänk)

Hej hopp!

Äntligen svar på frågor. Vet att några av er väntat.

Vad roligt och mysigt det har varit att svara på era frågor. Här kommer del 1 ! Kände att det är lika bra att dela upp det i två olika inlägg så att de inte blir too much i ett och samma svep.

Jag undrar över ditt och din mans ursprung ? ☺️ Vad talar ni för språk hemma? Tack för en fin blogg!

Carlos kommer från Libanon. Han kom hit som 14-åring. Jag är född och uppvuxen i Sverige men är till hälften albansk och hälften finska. Och barnen är en ljuvlig mix!

Vi pratar svenska hemma då det är vårt hjärtespråk. Vi kände båda två att om vi inte konsekvent kan prata våra modersmål med barnen eller känner att det känns helt rätt i hjärtat, då får det vara. Men nog genomsyras vår vardag av att vi inte är ”svenska” varken jag eller Carlos. Jag är visserligen född och uppvuxen här men ja, en lite annan bakgrund ändå.

Jag skulle vilja veta hur du redigerar dina bilder? Du kanske har skrivit om det tidigare, men jag lyckades inte hitta något sånt inlägg när jag letade.

Nu råkar jag vara en uuuusel bildredigerare. Så du frågar fel person. Jag gör säkert mängder av fel och så men utgår från min egen känsla för hur jag vill att en bild ska vara. Oftast räcker det med att ljusa upp och fixa lite med mättnaden för min smak. Redigerar gör jag i gratisprogrammet Photoscape. Räcker för mina behov.

 

Har du eller din man några syskon? Barnen kusiner? Får inte upplevelsen att ni har mycket släkt som ni umgås med men så behöver det ju inte vara

Jo men du upplever det precis som det är. Vår släkt är (jättestor på särskilt min sida) men utspridd över världen. Och det är inget mer än sporadisk kontakt via typ Instagram. Vår mer ”nära” familj är också utspridd. Carlos två systrar bor utomlands och barnen har en kusin i Libanon. Jag har en bror i Finland och en i Småland. I Småland finns också två vuxna kusiner till våra barn. Min smålandsbror Henrik och jag har haft en hel del kontakt nu då pappa är dålig. Och jag har lärt känna honom litegrann. Skrap på ytan skulle man kunna säga. Jag har inte vuxit upp med mina bröder och det och den stora åldersskillnaden är nog några av orsakerna till utebliven kontakt.

Så sammanfattningsvis är vår släkt utspridd och splittrad. Jag tror att de är en av de största anledningarna om man nu ska analysera vår egen livsstil till att vi värdesätter vår familj så högt. Alltså varandra och våra barn. Det finns ingenting viktigare och mer värdefullt än familjelivet för oss. Allt annat kan kvitta.

På bild ser ni förresten vår käraste sommargranne Birgitta. Inte släkt alls. Men en värdefull människa i mitt och barnens liv. Hon har varit med hela mitt vuxna liv. Allra mest om somrarna men ja, en kvinna att dela både sorgliga och lyckliga stunder med. Klok som en bok är hon också.

Jag undrar liksom Fia ovan över era språk men också kultur/bakgrund/ traditioner och hur ni gör? Hur hanterar ni detta med tanke på barnen? Har ni familj/släkt utanför Sverige ? Jag funderar själv på dessa frågor med tanke på barnen eftersom jag också har en blandad bakgrund med många språk och traditioner. Tycker att det är värdefullt att kunna språk och som barn får man dem på sitt sätt gratis – men hur gör man i praktiken?

Se svaret lite upptill. Jag tänker personligen att det är bra att göra ett val gällande språk. Och sedan hålla sig till det konsekvent.

Gällande traditioner så har vi skapat våra alldeles egna. Börjat om och på nytt. Tillsammans. Jag har till exempel inte firat jul som barn ( fick ta del av en del firande hos min mormor ibland ) och högtiderna var aldrig något speciellt direkt i mitt barndomshem. Inget jag led av men som vuxen vill jag göra annorlunda helt klart med min egen familj. Idag älskar jag högtider och vi firar allt vi kan fira.

Sen hoppas jag på dina bästa konkreta vardagstips Storhandlar du, planerar alla veckans måltider på en gång? Blir så inspirerad av din energi!

Jag planerar allt som oftast vardagsveckan. Helgmaten bestämmer vi tillsammans hela familjen. Just nu småhandlar jag på vår Lill Ica mest för att det är ganska så bekvämt att köpa ett par kassar mat åt gången tillsammans med Juno. Direkt när jag lämnat barnen på föris och skola. Lite folk och man köper det man ska. Lite trist kanske men jag sparar på tid och pengar trots att butiken är något dyrare. För vem kan komma hem från typ Maxi utan en massa annat som man absolut inte hade planerat att köpa…? Inte jag i alla fall. Det blir alltid mycket trots att tanken var tvärtom.

I min drömvärld så skulle jag inventera kyl och skafferi på söndagen. Skriva en lista på maträtter och inköpslista. Det ska jag försöka bli bättre på! Just nu finns allt i mitt huvud oftast.

Kanske en känslig fråga som du inte behöver svara på, men jag undrar lite om ditt förhållande till din mamma. Jag har följt dig i många år och förstått att ni inte har kontakt. Har hon träffat dina barn? Sedan är jag lite nyfiken på var du är uppvuxen? Har du några syskon? Har du någon ”bästis”? Bor Carlos föräldrar i Sverige?

Exakt dom frågorna jag också satt o tänkte på! Hoppas Julia vill svara.

Jag kan inte minnas att jag läst något om din mamma? Och syskon? Om din uppväxt och så.

Vi börjar bakifrån. Carlos mamma, barnens farmor Lina har flyttat hit till Nynäshamn vilket känns jättemysigt. Barnens farfar dog när Carlos var ungefär 12 år gammal. Carlos har alltså flytt inbördeskrigets Libanon först till Franrike och sedan hit till Sverige. Vilken tur för mig.

Jag har några vänner som står mig nära. Jenny ( Jenny och Juno ser ni på bilden ) och Hannah. Sedan är Terese en god vän till mig men avståndet och livsskedet gör att vi typ aldrig ses sorgligt nog.  Och sedan har jag lite utspridda kompisar både nyfunna och ”gamla” men inget sammanhållet gäng av vänner som jag umgås med. Jag träffade Carlos som väldigt ung i Sthlms mått mätt i alla fall och det föll sig naturligt att jag la fokus på familjelivet. Mina vänner pluggade, festade osv och jag blev mamma, vi gled isär. Min allra allra bästa vän är Carlos. Alltid vid min sida!

Jag har ingen relation med min mamma idag. Vill inte kommentera det mer i dagsläget men kan såklart berätta för er att det är en sorg att bära. Men ibland blir livet inte som man tänkt sig och att följa sina egna värderingar är oerhört viktigt för mig i alla lägen.

Jag undrar vad du gör för att inte känna dig ensam när du jobbar hemifrån? Vi har flyttat en bit utanför Göteborg och har två, snart tre barn. Även om jag har min lilla loppa hemma och snart har ett till hjärta att ta hand om kan jag sakna att kontakten med vuxna människor och att få vara del av något.

Sedan undrar jag över dina hudrutiner?! De strålar verkligen

Men tack! Ett blogginlägg tillägnat hudvårdsutiner kommer att komma. Roligt!

Mm jag förstår hur du menar. Jag är dock en ensamvarg. Trivs så himla bra i mitt eget sällskap hehe… Så att ha kollegor saknar jag faktiskt inte särskilt ofta. Jag har ett kontaktnät med tjejer som också arbetar med sociala medier och då kan jag både låta mitt hjärta, dela framgångar och motgångar, ställa frågor och bara få prata av mig en stund. Skönt! Den lediga tid jag har som inte går till familjen, hemmet, jobbet eller motion träffar jag gärna en vän men fasen så lite av den tiden det finns över just nu…Men allt har sin tid! Tid för vänner kommer och jag försöker luncha i alla fall ett par tre gånger i månaden med en kompis. Vi hörs av desto oftare via telefonen som tur är.

Jag har alltid älskat ditt gamla kök & hur det såg ut innan. Kikar ofta tillbaka här på din blogg & får inspiration ifrån just ditt gamla kök! Kan du aldrig sakna det, lite hur det såg ut innan?

Vad härligt att du får inspiration från gamla inlägg. Neeeej inte ett dugg! Älskar vårt nya kök. Men ska jag vara helt ärlig? Vi planerar redan en liten minirenovering av vårt kök.

Hej! Är också nyfiken på dina hudvårdsrutiner. Som en annan skriver ovan, du strålar. Är du uppvuxen utanför Stockholm? Var träffades du och Carlos? Tack för en mysig blogg! Älskar dina tips på växter, mat och kläder.

Tack vad glad jag blir! Ett eget inlägg om hudvårdsrutiner kommer! Håll utkik. Jag är uppvuxen ute på Värmdö i Gustavsberg. HÄR har jag skrivit om hur vi träffades. Jag och Carlos.

Hej tack för en fin blogg! Jag undrar om du läser några andra bloggar, vilka i så fall? Vilka är dina inredningsfavoriter på Instagram?

Just nu läser jag DESSA bloggar. På instagram följer jag nog inga renodlade inredningskonton vad jag vet…

Jag kommer att återkomma med instagramtips i ett senare inlägg. Visst har jag sparat ner ljuvliga bilder i min inspirationsmapp på Instagram? Ni ska få veta mer om allt jag inspireras av just nu sen, jag lovar.

Hei Julia! Jeg har lenge lurt på hvor mange som leser bloggen din, hvor mange unike brukere har du daglig? Du vet jeg digger deg, familien, bloggen, livsstilen, huset, hagen, ja alt ❤️

Mellan 2-5000 men brukar ligga på runt 3000 unika läsare om dagen ungefär. Ganska så trogna sådana misstänker jag. Glad för varendaste en av er!

Du har en jättefin blogg och ett underbart hus och trädgård. Här kommer några små frågor Håller Elle och Noel på med någon fritidsaktivitet? Jag skulle gärna läsa och se lite inspiration från barnrum för lite större barn, jag har barn i samma ålder som dina två äldsta. Sen undrar jag om du kan skriva lite trädgårdstips för en som precis har köpt hus och har med det fått en alldeles egen trädgård.

Tusen tack! Ett stort trädgårdsinlägg är på gång. Tills dess rekommenderar jag att du söker på trädgård här uppe i min sökruta! Noell och Elle går på Taikwando två gånger i veckan. Elle går även en gång i veckan på kyrkans barntimmar som är en slags fritidsaktivitet med pyssel, läsning och en himla massa mys som hon äskar. Och jag ska absolut visa bilder från barnens rum. Det var länge sedan…

 1. Jag önskar gärna höjdmått på din vita aaltovas!

  Min Aaltovas från Iittala är 16 cm hög. Den HÄR är det och vasen har hängt med mig sedan jag var tonåring någonting. En bra investering med andra ord.

  Hej Julia!

  Tack för en fantastisk blogg och för allt du delar med dig av, litet som stort Jag undrar om du kommer fortsätta med din webbshop? Jag hoppas det! ☺️ Kram

  Och jag med!!
  Jag upptäckte tyvärr din förra webshop precis innan du stängde den..
  Jag bara älskar din stil och sakerna som du väljer att ta in och sälja. Jag hoppas sååå att du vill fortsätta!

  Tack vad glad jag blir att ni tycker om! Alltså den stackars lilla butiken bara är just nu. Det gillar in ordrar lite då och då men butiken uppdateras inte för närvarande och leveranserna sker med snigelfart. Däremot är den öppen, det går att beställa och kanske kanske får den lite omsorg och kärlek igen den dagen Juno börjar på föris. Tills dess får den vara.

  Vill ni kika in i min webshop så finns den HÄR .

  Resten av frågorna får ni svar på i ett annat inlägg!

 2. Kram och natti!

  Julia

LOADING..