Godmorgon sötisar!

Förra helgen bakade jag en kaka. Och den blev sådär vansinnigt god så ni bara måste prova att baka den!

Lördag är ju en alldeles perfekt bakdag tycker jag. Och så vill jag slå ett slag för klassiska bakverk och kakor. Jag gillar rena smaker och har så supersvårt för ”godisbakverk” som är rätt vanligt idag. Trots att jag älskar godis. Men kaka är kaka och godis är godis hehe…ja ni förstår hur jag tänker eller hur?

Okej här kommer receptet! Och glöm bort torr sockerkaka för den här kakan är den saftigaste sockerkakan jag någonsin bakat.

Och förutom att baka den här kakan så tycker jag att ni kan kika efter fina sockerkaksformar på loppis. Brukar kosta en tia på sin höjd och de är så himla fina tycker jag. Och ja, kakorna blir ju det också förstås.

 

R E C E P T

Sockerkaka med smak av kanel

i n g r e d i e n s e r   k a k a :

100 gram rumsvarmt smör

2 dl socker

2 ägg

2 dl gräddfil

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bikarbonat

3 dl vetemjöl

i n g r e d i e n s e r   f y l l n i n g :

1 rågad matsked mald kanel

1 dl socker

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

Addera gräddfil, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl som du blandar till en slät smet.

Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i 1/3 del av smeten och strö över 1/3 av fyllningen på själva smeten.

Häll hälften av smeten som är kvar i bunken i formen. Strö därefter hälften av fyllningen på smeten.

Nu återstår det sista av smeten och fyllningen. I med smet och därefter det sista av socker och kanelfyllningen.

Grädda kakan längst ner i ugnen i ungefär 45 min. Låt den svalna något innan det är dags att mumsa upp den!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..