Rabarbersnittar!

Skördetiderna börjar nuuu!

Åh jag måste köpa mer rabarber. Vi har en planta i kökslandet men den skyms av hallonbuskar som tagit över och de har jag ju inte hjärta att ta bort heller…

Rabarbersaft är helt och hållet ljuvligt. Jag kokar efter det HÄR receptet.

Rabarbercurd ska jag göra till en Pavlova men tills dess så provade jag att göra enkla rabarbersnittar. Åh ni måste prova! Så himla somrigt och gott. Jag har redan bakat ett par omgångar för ja. Försvinnande goda blev de. Lova att ni provar!?

 

 

 

R E C P E T   R A B A R B E R S N I T T A R

i n g r e d i e n s e r :

200 gram rabarber färsk rabarber ( eller fryst för den delen )

saft från 1 citron + 1 dl strösocker

 

200 gram mjukt smör

2 dl strösocker

4 msk ljus sirap

3 dl vetemjöl

2 dl skrädmjöl ( kan bytas ut mot vanligt mjöl men skrädmjölet ger en så galet god smak på kakorna så värt att leta lite efter just skrädmjöl ).

1 tsk bikarbonat

1 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

 

g ö r   s å h ä r:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg rabarber, saften från citronen och 1 dl strösocker i en kastrull. Koka upp tills rabarbern mjuknat och sockret smält. Sila därefter bort vätskan.

Vispa ihop smör, socker och sirap till en fluffig smet.

Tillsätt mjöl, bikarbonat, kardemumma och vaniljsocker. Arbeta snabbt ihop en smidig deg som delas i två delar.

Rulla delarna till två längder som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något och ta en sked och tryck till i mitten så att fyllningen får plats.

Grädda i 10-15 minuter tills längderna är gyllene. Låt svalna och skär i bitar.

 

Lova nu att ni provar?! Så himla mumsiga.

puss

Julia

  1. Åh så ljuvligt goda! Bakade dessa innan lunch & avnjuter nu under tiden bebis sover, dessa blir det många omgångar av i sommar.
    Kram & tack för all inspiration du skänker

  2. Åh, vill ha en rabarberplanta, vet bara inte vart jag ska plantera den. Brukar ta med från föräldrarna varje sommar och frysa in men vill ha en egen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..