Midsommarafton dukning

Till midsommar dukar jag gärna med en vit linneduk.
Matchande servetter med rosor av tyg som dekoration.
Hundkex, en av våra allra vackraste skira vita sommarblomster. Vacker solo eller i stor bukett på bordet.
Duken får gärna vara generös. Då känns det extrafestligt.
Nytt och nött skapar en charmig känsla.
Jag vill gärna ha sköna kuddar framåt kvällen. Man måste inte alltid ha prydnadskuddar…örngott är både skönt och praktiskt.
Små ljuskoppar i glas för blomster och ljus när det skymmer. Det är stämningsfullt när kopparna står i grupp.
Hej på er!
I detta inlägg kan ni se en midsommardukning som jag skapat och fotograferat. Bilderna är ett bidrag till en tävling på Hemtex Facebooksida som är en del av ett pågående samarbete jag har med företaget.
Det var jätteroligt att få göra fint och förhoppningsvis inspirerande inför den snart stundande midsommarafton.
För mig som inte är uppvuxen med midsommarfirande har det i vuxen ålder blivit en jättemysig helg som vi firar på vårt egna sätt. Maten är såklart en viktig del i firandet och det känns som den allra bästa av tider för fräsch god sommarmat.
Har ni några särskilda midsommartraditioner ni inte vill vara utan?
Kanske kanske blir det en midsommarbebis hos oss den här sommaren…så vi har ingenting särskilt inplanerat mer än stillsamt firande hemma i Björsta.
Om ni som kikar in tycker om min dukning och vill lägga en röst på den så blir jag jätteglad!
Vinnaren får ära och berömmelse!
Bland alla som röstar kommer 5 stycken presentkort á 200 kr att delas ut.
HÄR kan ni rösta på mitt bidrag om ni vill.
Kram/Julia

 1. Åh så fint! Bilderna andas nordisk midsommar – ljust, skirt och enkelt festligt! Hos oss firar hela släkten midsommar med en stor grillfest hos mina föräldrar (ursprungligen hos min farmor, så länge hon levde). Vi har knytkalas och alla har sina egna specialiteter; faster gör alltid sallader, en kusin bakar bröd, en gör gratänger, jag och min bror står för dessserten osv, och så tar alla med sig nåt till grillen. Det är verkligen årets höjdpunkt! Massor av vuxna, massor av barn och massor av mat! På kvällen brukar vi åka ut till havet.
  /Maria

 2. Åh Julia….. vilken talang du har. Jag har sagt det till dig förr, men du har verkligen känsla för att skapa (och vi är många som har lagt märke till det på gott och ont). Jag måste också säga att det känns som att du utvecklas mer och mer, både i pricksäkerhet att skapa den rätta känslan med det där lilla extra utan att det för den skull ser stylat ut, men också i din förmåga att kunna presentera det hela i bild. När ditt hemmaliv har lugnat ner sig lite kanske det vore något att ta ditt företag ett steg längre (frilansfotograf, homestyling etc.)?!

  Tyvärr har jag inte facebookkonto så kan varken rösta eller se de övriga bidragen 🙁

  Hoppas hinna komma förbi och hämta mina varor innan bebis kommer…. men det återstår att se 😉

 3. Har röstat på din dukning som jag tycker är avslappnad, inbjudande och mysig. Skulle gärna fira midsommar med din dukning, umgås med nära och kära sent inpå natten. Bra jobbat! Kram niina

 4. Å så fint Julia! vem vill inte fira midsommar vid det bordet! och så fantastisk fin du är med magen från tidigare inlägg! det närmar sig… Ha en skön helg! kram

 5. Sommaren känns som den är här min vän. Solen skiner och hmm värmen är på G 😉 så jag vill bara springa in och önskar dig en kanon fin fredag och helg!!
  <3 <3 <3

 6. Oj oj oj säger jag bara, Såå fantastiskt vackert och precis så där ljuvligt som midsommar ska vara. Jag kan titta oc njuta på dina bild hur länge som helst, du har en sån otrolig talang att fånga känslan i dina bilder. Jag lägger definitivt min röst på dig!
  Kram Johanna

 7. Vilka vackra dukningar alla gjort …men jag gillade nog dina bilder och dukning bäst …..vackert som bara den och en riktig känsla av midsommarafton som jag upplevt dom…

  FINT!!!!

  Kram Pernilla på Piazan

 8. Åh så vackert Julia! Alla dukningar är så fina, men det var något nästan magiskt över dina bilder <3 Så roligt att se alla! Självklart ska jag rösta på ditt bidrag =) Massa kramar!!

 9. I love your blog! I found it through a photo on Pinterest. Oh how I love Sweden! I have visited once and I would love to go again. My husband lived there for a year as a student, and fell in love as well.
  I shall come and visit your blog, so that I can virtually visit Sweden through it!!

 10. Jag loggar in på din blogg varje dag och det är så härligt att se dina underbart vackra kort på dig, dina underbart fina barn och dina vackra ting. Jag inspireras verkligen av dig och har gjort nga beställningar och blir lika glad när jag öppnar upp lådorna och ser det där lilla extra touchen som jag som kund blir glad över…. Ett litet klistermärke som stängt igen påsen m.m Din midsommardukning var bara helt jäkla amasing… Det är svårt att få med detaljerna som gör det extra hemtrevligt och njutningsfullt utan att det ser så där staylat ut, men du lyckas gång på gång… Din dukning fick en röst av mig och var helt klart den finaste i mitt tycke och smak!!!! Du hade mer än gärna vått lägga dina magiska fingrar på mitt hem och säga simsalabim:)

  Lycka till med tillökningen i familjen och jag kommer fortsätta följa din blogg med spänning. Nu ska jag läsa i ditt arkiv och se om jag hittar någon inspiration vad gäller gardiner:)

  En stor kram// Mysan

 11. Vilken underbar dukning!!!
  Och sååå fina ni var på skolavslutningsfotona. Det där är något du ska bära med dig. Min dotters fröken gav mig en sor kram och en sån där blick som bara gjorde att det kändes så bra. Och allt fint hon sagt vid utvecklingssamtalet bara föll på plats…
  Fina ni!!
  Imorgon är första dagen på sommarlovet, UNDERBART!!
  Sköt om dig!
  Kramar Anna

 12. Saa vakkert alt dette er !! Bloggen din er saa skjoenn Lykke til med babyen som snart skal komme.

  Hilsen Lisa from France

 13. Härligt vacker och enkel dukning helt i min smak…
  Tänk att det bara är det lilla som gör det, det behövs inte en himla massa tingel och tangel 🙂

  Stort Lycka till!

  Hejar på dig,
  Kram Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..