ANNONS

Godaste sockerkaksreceptet utlovas!

/
Hej hopp!

Visste väl att ni skulle tycka om hallonråååååsa lika mycket som jag ;)!

Torsdag innebär städdag. Jag ska även försöka få till något vettigt av vårt gamla vardagsrum. Sofforna får nog stå kvar tills vidare…vissa rum behöver man fundera lite extra över sådär. Men blir vi kvar här så blir det framöver förmodligen ett sovrum till mig och Carlos.

Härliga Påsken är ju snart här. Favvohögtiden. Eller ja så tycker jag att man känner inför varje högtid…jag menar lite ledig tid tillsammans, mängder av godsaker och annat skoj kan aldrig bli fel.

Påsken firas hemma i vanlig ordning och just påsken är nog nästan ett slags startskott för lite mer vårig och fräsch mat. Olika slags goda röror, varmrökt lax, lättkokt sparris, någon fräsch sallad, smarriga ägghalvor…mmm…

Och icke att förglömma alla godsaker. Jag ska nog svänga ihop en liten påsktårta tillsammans med barnen. Måste hitta lite fina pastelliga godisägg att pynta med bara. Saknar v e r k l i g e n de där små sockriga hårda godisäggen i pastellfärger med någon vätska i. Minns ni? De som ingen tyckte om. Förutom jag…

Nåväl. En anna och aningens mer lättillgänglig godsak är en alldeles klassisk sockerkaka med vaniljfyllning. Storfavorit hemma hos oss och en ganska så vanlig ”helgkaka” som är superlätt att svänga ihop.

Här kommer receptet!

Kram Julia
SOCKERKAKA MED VANILJFYLLNING

INGREDIENSER

Kaka

3 ekologiska ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Fyllning

125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker 


Gör såhär:
Smörj en rund bakform och jag brukar använda mig av kokos istället för ströbröd när jag bakar just den här kakan.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Sikta varsamt ned mjöl och bakpulver samt vänd ned vattnet och rör om till en slät smet.

Ner med smeten i formen och in i e 200 grader het ugn i ungefär 30 minuter, tills kakan är torr.

Under tiden kakan svalnar smälts smöret i en kastrull och därefter tillsätts mjölken.

Låt sjuda ett par minuter och vispa sedan i vaniljsockret.
Dela sockerkakan i två delar och skeda över fyllningen på de två delarna.

Sätt ihop kakdelarna och låt kakan med fördel stå svalt ett par timmar före servering.

Pudra med florsocker före servering och njuuuut!
8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00