Ni ska få ett favoritrecept av mig!

P R O V E N S A L S K   T I A N
r e c e p t
6  p o r t i o n e r
I N G R E D I E N S E R:
1 aubergine
1 squash
1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
olivolja
400 g passerade tomater
3-4 msk hackad färsk timjan
1 dl riven parmesanost
2 tsk flingsalt och svartpeppar ur kvarn efter smak

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta fram en ugnsfast form och smörj eventuellt in och lägg folie i botten( jag brukar inte göra det utan gör den direkt i själva formen.

Skär aubergine och squash i cirka centimetertjocka skivor. Skär paprikorna i stora bitar, löken i bitar eller skivor efter tycke och smak. Skiva vitlöken. Stek allt i rikligt med olivolja.


Blanda alla stekta grönsaker i en skål och häll i passerade tomaterna, timjan och parmesanost. Salta och peppra. Häll sedan över blandningen i formen och grädda i cirka 40-50 minuter. Låt tianen ”sätta sig” en timme innan den serveras till köttet och hyvla på parmesan och strö över färsk timjan.


Bon appétit!


Hej vännerna!

Idag får ni tal del av ett riktigt favvorecept. Passar perfa nu när det finns å många härliga fräscha färska grönsaker. Och rätten är alldeles fantastiskt god bara sådär. Eller med en klick tzatsiki och kanske små färsbiffar som jag serverade till denna gången.

Och så att ni vet. Minnet är bra men kort. Jag har helt glömt av att jag lovat både ett och annat recept samt svar på era frågor. De kommer. Jag lovar!

Den är jättegod dagen efter också och passar både varm. ljummen eller kall.

Dags att fånga dagen. Det är en skön ganska frisk luft ute efter nattens brutala oväder. Jag tycker att det är hemskt otäckt faktiskt när ovädret slår till precis över en sådär.

Men nu skiner solen och jag ska ta mig en liten välgörande promenix!

Kram Julia
  1. Hanna skriver:

    Tack, ser så gott ut
    Ha en fin kväll!
    Hanna

  2. et där såg inte fel ut – älskar nog allt med parmesan i, haha! Hoppas du får en fin helg snygging, själv sitter jag å segar lite – måste hoppa n i duschen nu! KRAAAM underbara, coola du!

  3. Tack, det låter fantastiskt gott! Så fint i elles rum, och så spännande med bin!
    Kram Anna

  4. Ciao Julia,

    ho visto si Istagram che oggi hai raccolto il ribes rosso, anche noi fra qualche giorno lo dobbiamo raccogliere, chiedi sempre nei tuoi post di condividere le ricette, quindi ecco quella che a casa mia si fa da generazione:

    sgraniamo il ribes, lo laviamo, lo mettiamo a bollire in una pentola in modo che si rompano i chicchi. A questo punto lo strizziamo dentro a stofinacci di juta, ricavando del succo. Pesiamo il succo, aggiungiamo lo zucchero in proporzioni uguali: 1 kg di succo 1 kg di zucchero. Rimettiamo il tutto sul fuoco, invasiamo.
    Eccoti la ricetta della Gelatina di Ribes di casa mia.
    Appena ho la mia produzione pronta, ti farò sapere dove puoi vedere le foto.
    Baci Ara

  5. Åh så gott det såg ut, härligt med alla grönsakerna! Tack för tipset:)
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..