Lite nyttigt brödbak…

Godmorgon sötisar!

Tisdag. Inte min favvisdag. Kanske ska man utarbeta en strategi gällande tisdagar. Eller så får det vara så. För då känns ju onsdagen så himla mycket trevligare. Om dagen innan var sådär.
Alltså jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är heller. Kanske att det känns som så många dagar kvar tills vi är samlade igen och njuter helg. Kanske för att jag alltid betalar tråkfakturor om tisdagar? Eller att det alltid är något lite extra just dessa tisdagar som läkarebesök eller dylikt…

Nåväl. Bilder nedan från helgens nyttiga, snabba O C H  roliga brödbak 😉

Jag har verkligen kommit in i en period av att prova på nya recept. Helst varje dag.

Senaste numret av Elle mat och vin är verkligen galet inspirerande. 

Jag provbakade ett av brödreceptet och eftersom både jag och Carlos tyckte att det blev superb så ska ni få det.

Smaken blev syrlig och det var det barnen tyckte var sådär…
Kanske kvarg skulle vara bättre..hmm och så kan man ju kanske variera frön och kryddsättning efter tycke.

Jag älskar att experimentera med olika recept.

Själv så tyckte jag att det var jättehärlig smak och konstistens tillsammans med en skiva mortadella eller ost. R E C E P T   M A T I G T  M A N D E L B R Ö D


ingredienser:


6 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk ( jag glömde detta men det blev ju bra ändå )

1 1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1/2 msk mortlad fänkål ( jag uteslöt )

3 msk solroskärnor ( jag uteslöt då jag är superallergisk )

2 msk sesamfrön

1 1/ msk linfrön

6 ägg

3 dl turkisk youghurt
Gör såhär:


Blanda alla torra ingredienserna. 

Vispa ihop ägg och yoghurt och tillsätt i blandningen.

Låt degen svälla i 15 minuter och häll den sedan i en smord form.

Grädda i nedersta delen i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
kram

Julia

Ps, dela gärna med er av era bästa nyttiga brödrecept!


  1. Aaaa måste också köpa tidningen.
    Jag har bakat din citronkladdkaka och tyckte den var väldigt god men resten av familjen tyckte den var lite för syrlig. så i helgen bakade jag den igen men tog rivet skal från en apelsin istället och lite flädersaft och nu gick den hem 😉 den blev riktigt god. Men din var supergod också.
    Kram Liselott

  2. Tack för receptet lilla Julia. Har precis bakat men inte smakat än. Men det ser ju gott ut. Men…det blir ju ett v ä l d i g t dyrt bröd. Ca 70 kronor för ett bröd. Inget man kanske gör ”varje dag”. Kram Inger.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..