Bakbokstips, köksglimt och en kreativ period!


Hej rara!

Lite lite träningsvärk och småtröttis efter gårdagens syjunta. Jag kom hem i hyfsad tid men var så sur på mina taffliga stickförsök att jag satte mig på kökssoffan och stickade och stickade och stickade. Repade upp och repade upp och repade upp. Till midnatt.

Men nu t r o r  jag att jag har koll på hur man gör ett så kallat mossmönster. Ska göra ett försök ikväll igen. Jag är inne i en superkreativ period. Skulle vilja skapa hela dagarna. Måla, sticka, baka…

Jag fick låna en härlig stickbok av en nyfunnen vän och alltså det finns ju såå sååå mycket fint att sticka. Ska vara flitig med stickträningen så att jag kan göra något fint och användbart snart 🙂

Idag överraskade jag barnen med chokladbollar efter skolan. Sådana som man kan äta nästintill varje dag 😉 Receptet har jag skrivit ned HÄR. Men det blir så pyttig mängd att jag kör typ fyrdubbla minst. Hela familjen älskar dessa chokladbollar med riktigt intensiv kakaosmak.

Ny bok i kok och bakbokssamlingen som har just temat nyttigare godsaker.

Smarta sötsaker av Ulrika Hoffer.

Urfina bilder, klokt intro och frestande recept. Vad sägs om kardemummakaka, kaffetryffel eller maffig blåbärsbakelse…?

kram

Julia
  1. Har inte det minsta tålamod att lära mig att sticka, hur mycket jag än skulle vilja, har försökt sååå många gånger! Nä, sy på maskin är min grej, i racerfart 😉

    Så fina bilder du visar, alltid! Ska testa de bollarna, blev köpebollar här igår, tog de i farten i affären. Egna är helt klart alltid godast ändå 🙂

    Ha en fortsatt fin lördag fina du,
    Kram Catta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..