batch_IMG_6686
batch_IMG_6688
batch_IMG_6689

Hej söta!

Lördag och en alldeles underbar sådan med solsken och inget annat än mys och kanske en liten tur för att köpa skor till barnen. Barnfötter växer minsann hur snabbt som helst faktiskt. Jag tycker inte att jag gör annat än köper skor…

Ville mest önska er en vacker lördag och dela med mig av ett enkelt kakrecept. Jag tycker verkligen om enkla rena smaker när det kommer till bakverk. Klassiska utan så mycket krångligheter. Hur gott är de inte med ett glas mjölk och ett gäng havreflarn…mmm! Snabbt går det att göra och lite större barn bakar dessa alldeles själva utan problem.

 

R E C E P T   H A V R E F L A R N

c a  30 stycken

i n g r e d i e n s e r :

75 gram smör ( använd alltid smör, margarin är inget att ha)

1 dl socker

1 dl havregryn

1 dl mjöl

2 msk mjölk eller grädde

2 msk sirap

1/4 tsk bakpulver

 

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop till en smet och klicka ut på antingen smord plåt eller på bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut ganska mycket. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Låt flarnen svalna och njut!

kram

Julia

 1. Marlene skriver:

  Testat nu tre gånger å inget som flyter ut alla. Allt bara smular sönder. Tog en screenshot på receptet när du precis lagt ut det och på det står det inget socker med i receptet. Tror du kanske varit inne senare com ändrat? Synd jag missade det.

  1. juliak skriver:

   Hmm undrar varför det kan ha blivit så 🙁 Sockret ”trillade bort” men jag la till den precis direkt efter att jag korrläst receptet efter publicering. Det vill säga max en minut efter publicering. Jag är hemskt ledsen! Kram J

 2. Håller helt med dig, smör är det bästa som finns!

  1. juliak skriver:

   Jaaa älskar smörsmaken i bakverk eller på nybakat bröd för den delen också 😀 Kram!

 3. Sofia skriver:

  Hej! Tack för en toppenblogg! Tycker alltid det ser så gott ut när du har lagat mat. Själv kör jag i regel fast i kanske fem rätter som jag lagar till lust och leda. Skulle vara roligt om du ville dela med dig av tex en veckomeny med lite goda recept någon gång. Önskar dig en trevlig söndag!

  1. juliak skriver:

   Men du, det ska jag absolut göra! Bra förslag 🙂 Kram

 4. inger skriver:

  Men….finaste lilla Julia. Vad var detta för recept ?????? Jag bakar mycket, men detta små torra bollar, inget som flyter ut minsann. Fattas något i recrptet? Kram Inger

  1. juliak skriver:

   Åh men så märkligt! Detta receptet har jag använt i åratal…med samma lika bra resultat! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..