ANNONS

Snabbt och enkelt lördagsbak!

/

batch_IMG_6686
batch_IMG_6688
batch_IMG_6689

Hej söta!

Lördag och en alldeles underbar sådan med solsken och inget annat än mys och kanske en liten tur för att köpa skor till barnen. Barnfötter växer minsann hur snabbt som helst faktiskt. Jag tycker inte att jag gör annat än köper skor…

Ville mest önska er en vacker lördag och dela med mig av ett enkelt kakrecept. Jag tycker verkligen om enkla rena smaker när det kommer till bakverk. Klassiska utan så mycket krångligheter. Hur gott är de inte med ett glas mjölk och ett gäng havreflarn…mmm! Snabbt går det att göra och lite större barn bakar dessa alldeles själva utan problem.

R E C E P T   H A V R E F L A R N

c a  30 stycken

i n g r e d i e n s e r :

75 gram smör ( använd alltid smör, margarin är inget att ha)

1 dl socker

1 dl havregryn

1 dl mjöl

2 msk mjölk eller grädde

2 msk sirap

1/4 tsk bakpulver

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop till en smet och klicka ut på antingen smord plåt eller på bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut ganska mycket. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Låt flarnen svalna och njut!

kram

Julia

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00