batch_IMG_0671

Jag fann ett par superbilliga hortensior i kruka på torget som var lite halvskruttiga. Klippte av blomkvistarna och satte i vas.

batch_IMG_0561

Carlos snickrade under veckan ett par hyllor att sätta i fönsternischerna.

batch_IMG_0650

Perfekta piffhyllor! Jag älskar att förvara köksprylar, textilier och böcker synligt i köket. Det blir sådär härligt ” köksigt” och charmigt tycker jag.

batch_IMG_0548

Man kan byta efter årstid och vilken inredningsfeeling man är inne i just för tillfället. Den kan ju helt klart variera…

IMG_0672-tile

Just nu är jag inne på blått, grönt och mörkare aqua. En ny köksmatta i den senast nämnda färgen får det bli när jag gör höst här hemma på allvar. Kanske till helgen?

batch_IMG_0551

Nu är all kakel på plats. 

batch_IMG_0655

Även på andra sidan. Här fattas dock fogen än så länge. Kaklet är ett klassiskt blankt vitt 15 x 15 cm som lagts omlott med en list upptill.

batch_IMG_0633

Och dagens jag i Gina Tricot jeans ( som alltid typ ) och en lååång skön svart oversized polo från Hope. Ungefär hur skön som helst och en riktigt räddare i nöden de dagar man mest vill mysa runt i något skönt.

IMG_0669-tile

Hej vännerna!

Om ni visste hur glad jag blev när jag kikade in här. Tack sötaste! Fin respons och en del önskningar som jag självklart ska uppfylla. Jag är alldeles fylld av härlig blogginspiration nu, underbart! Så än en gång, tack för att ni tog er tiden. Har till och med lärt mig att göra enklare collage. Inte illa va?

Jag och rosenknoppen började dagen med finfrukost med bästa vännerna hos oss. Det är verkligen en så oerhört lyxig start på helgen. Att få prata om stort som smått och Hannah är alltid så djupt fascinerad över att det precis alltid hänt något nytt här sedan sistens trots att häromsistens inte var särskilt länge sedan. Hon är den bästa av vänner man kan tänka sig. En sådan som man liksom känner sig alldeles lycklig av att få träffa och energin fylls på till bredden varje gång vi ses.

Och på tal om nytt så är nu andra delen av köket kaklat. Bänkskivan beställd ( alltså jag dör lite på den, SÅ galet fin ), och hyllorna är på plats i fönsternischerna. Ännu en av Carlos briljanta förslag. De där hyllorna. Hoppas nu att ni inte ledsnar på vår köksrenoveringen och alla bilder. Men jag vill så gärna visa allt nytt för er vartefter.

Nu ska här bakas chokladkaka och så ska jag fånga det sista av ljuset ( ljuset alltså, den här hösten är alldeles makalös, kan verkligen inte minnas en droppe regn ) då jag har en höööög av saker som ska fotas till nätbutiken.

Ta hand om er och njut fredagen!

puss

Julia

 1. Hannah skriver:

  Underbara Julia och Belle, vad jag är glad att ni finns! <3

 2. Lena skriver:

  Hej!
  De små hyllorna i fönstret är praktiska och superfina. Hur har ni monterat de små ”klossarna” som skivorna vilar på?
  Kram Lena

  1. juliak skriver:

   Tack 🙂 De är ditborrade och därefter är hålen igenspacklade och slipade.

   Kram Julia

 3. Åsa skriver:

  Hej Julia, jag ska precis måla vårt kök och jag letar efter den kulören ni har. Vilken färg och kulör har ni använt?
  /åsa

  1. juliak skriver:

   Hej Åsa,

   Färgen kommer från Flugger, matt akrylatfärg till vägg och fasad kulör 5494

   Kram Julia

 4. Vad är det för slags kök? Har för mig att ni haft köket ett tag och jag undrar om det klarat sig från vattenstänk/droppar som gör att träet blir bubbligt, förstört?

  1. juliak skriver:

   Ikea. Vi har haft det i drygt elva år och de är i så så fint skick än trots tre barn och mycket kökshäng. Kan verkligen rek. Kram! Julia

 5. J skriver:

  Hej!
  Tycker att köket blir superfint. Är nyfiken på vad det blir för bänkskiva;)

  Dina jeans ser jättesköna ut. Hur är de i storleken? Funderar på att beställa några par – kommer aldrig in till stan så att jag kan prova…

  /J

  1. juliak skriver:

   Tack söta 🙂 De är normala i storlek men sådär galet stretschiga så det gör inget om de är något små så att säga.
   Bänkskivan blir en klassisk marmorskiva, åh som jag längtar 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..