batch_IMG_1073

batch_IMG_1086

batch_IMG_1085

Hej hej!

Här står jag och känner av känslan…

Känslan av en marmorskiva i andra delen av köket. Ett klassiskt material som jag tror ger den där allra sista Oh la laaa feelingen i vårt lilla nyrenoverade kök. Vi har valt ut en klassisk carreramarmorskiva som hamnar i andra änden av köket. Här jag står alltså.

Den här lite tunnare skivan kom C hem med igår till mig. Jag ska ha den som bakskiva tills den där första repan eller fläcken är gjord på nya skivan. Jag hoppas att det inte blir jag som dräller den första fläcken haha men risken är överhängande. Usch har ni också sådana issues? Efter första skadan är det ju liksom fritt fram för att användas utan att vara hysterisk varsam.

Skivan blir såklart tjockare än min bakskiva och med en tjusig kant baktill och på sidorna.

Och när skivan är på plats så är det ju nästan färdigt. Kan man kanske tro. Men minns ni att jag nämnde att C hade en sådär vansinnigt bra ny idé? Så etapp 2 av köket blev visst en mellanlandning och därefter tar etapp 3 vid. Sista etappen.! Men också den allra mest omfattande. Och med risk för att framstå som vääääldigt ombytliga och ostrukturerade så är en ny kyl påväg hem till oss. Igen.

Så. Ett skafferi ska tömmas och den nygamla kylen får hamna på gårdsbutikens lager. Kanske kan jag förverkliga drömmen om att få servera bakverk och jordgubssaft till mina gårdsbutikskunder till våren…

Dags att sluta drömma om bullar och bänkskivor och ta tag i resten av dagen!

puss

Julia

 

 

 

 1. Tips på god granola: Lejla Lindholms chokladgranola från Fresh foodie. Jag googlade och hittade den på nätet.

  1. juliak skriver:

   Tusen tack för tipset den ska jag kolla in! kram

 2. Hej!
  Funderar också på ett litet café i gårdsbutiken, men är det inte strikta krav för att få baka själv och servera till kunder?
  Nyfiken i en strut…

  1. juliak skriver:

   Joo de tror jag att det är! Måste kolla upp det. Annars kan man säkert ”bjussa” på fika utan problem 🙂 Jag tänker något ytterst enkelt med lite saft och bullar ungefär. Kram!

 3. Hej vad heter den grå nyansen i köket?

  1. juliak skriver:

   Just nu är köket i kaos och jag får inte fram burken men vet att jag svarat på den frågan i ett tidigare inlägg… Men fråga igen om en vecka eller så ska jag ha fått fram burken 🙂 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..