Visst blir det en tom känsla hemma efter jul? Avskalat och ja på ett sätt en skön och ren känsla men jag älskar när det känns ombonat och hemtrevligt lite mer. Gärna ett par nya kuddar allra minst för en härlig känsla av vår. Men vårens nyheter har inte riktigt anlänt ännu och än är det vinter.

Jag har så svårt att hitta härliga växter i min smak. Innan det är dags för mina älskade pelargoner att väckas efter vintervilan.

Men när jag köpte helgbuketten så hittade jag den här supersöta gröna växten som får fylla lite av tomrummet i vårt vardagsrum.

Linspeperomia heter den.

 

Tips på andra gröna växter som är härliga under dessa mellanperioder är Myrten och Novemberljus. Novemberljus har jag själv endast lyckats hitta en gång i butik men håller alltid ögonen öppna. Älskar den! Den har överlevt ett drygt år i min vård ( eller ja Carlos då, det är han som är trädgårdsmästaren här hemma ) och som den blommade i somras. Fantastiskt!

 


 

Annars då. Lördagen har varit precis alldeles perfekt. Vi har handlat, spelat spel, pusslat, ätit gott och haft en skön dag. Njuter av att barnen fortfarande uppskattar att hänga med oss på det här sättet. Nu på kvällen har jag packat BB väskan så att det är gjort och ställt babyskyddet i farstun. Herregud alltså. Tanken känns svindlande, overklig men ändå oerhört verklig eftersom det inte är den allra första gången. Utan fjärde. Blandade känslor helt enkelt.

 

Hoppas er lördag varit härlig på alla sätt!

kram

Julia

 

 

 1. Åse skriver:

  Hej fina.
  Det lilla bordet med marmorskiva är helt ljuvligt ju! Varifrån?
  Önskar dig lycka till nu när det närmar sig❤

  Kram Åse

  1. Julia skriver:

   Tack snälla Åse! Bordet kommer från Asplund 🙂 Kram J

 2. Johanna skriver:

  Hej Julia! Kan jag få ”pin it” dina bilder? Jag älskar din blogg. Det är så härligt. Kram Johanna

  1. Julia skriver:

   Såklart 🙂 Kramar!

 3. Jossan skriver:

  Gör du ett inlägg på vad du tar med dig i bb-väskan? Alltid lika intressant o se vad andra tar med sig går själv in v 30 nu så jag känner att det är dags att se över vad som ska med eftersom min första dotter ville komma en månad tidigare än beräknat. Vet ju aldrig när denna skrutt vill komma! lykla till

  1. Julia skriver:

   Ja jag fixar det nu 🙂 ! Men åh då är nerverna på helspänn tänker jag om man fått lite tidigare innan. Stort lycka till till dig med 🙂 KRAMAR!

 4. /h skriver:

  Ja samma tomhet här. Vilken fin glasskål/lykta med guldkant, ny/gammal?
  Kramar och massor av lycka till!

  1. Julia skriver:

   Nygammal från tamtadamtaaaaa Inn och Finn 😀 vet inte om ni har en sådan butik men krimskrams rakt av. Kram och tack!

 5. NinaS skriver:

  Peperomia är såå fina.. söta och lätta. Jag sänker ner dem i vatten en gång i veckan, det står de sig bra på! Förövrigt går jag o klurar på vilken assistent jag ska inhandla. Söker alla skäl att köpa en vit kitchenAid.. då jag vill ha den framme på bänken men inser att jag nog behöver en ankarsrums assistent också som komplement i så fall till alla stora degar.. är du nöjd med din? Något du är mindre nöjd med? Vad använder du din mest till? Stor kram till dig som ger mig så mycket inspiration och värme❤

  1. Julia skriver:

   Åh tack så fint skrivet. Och bra tips, så får jag ta hand om min lilla växt. Nej vet du vad, köp en Ankarsum, nu har jag visserligen inte den själv men den är både snygg (lika snygg som KA tycker jag ) och bra mycket mer användbar tror jag. Jag använder min Kitchen Aid, är nöjd. Men den tar ju inga större degar direkt och känns inte så kraftig. Jag använder min allra mest till degar. Gillar vanlig elvisp när jag bakar annat.

   Kram Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..