ANNONS

BB-väskan står redo!

/

Tills det är dags.

I farstun tillsammans med babyskyddet och en åkpåse. Gud jag blir helt nervös redan nu av tanken på hemfärden. Den är så hemsk. Man tänker att precis alla man möter och varje bil på vägen är ett dödshot mot ens nya lilla bebis. Minns den med Noell. Jag ville att Carlos skulle köra i 10 km/h hela vägen hem från BB. Sedan den där allra första färden med Noell så har rädslorna blandats upp med nervositet, förväntan och världens pirr inför det första mötet för syskonen hemma när det var andra, och tredje gången.

Och nu inför den fjärde känns det precis lika pirrigt redan nu.

Nåväl nu tar vi en liten titt i väskan som står packad där i farstun. C sneglade något skeptiskt på mig när jag satt med alla saker utspridda på golvet runtomkring mig igår…

Kan kanske kanske bero på att jag aldrig haft användning för något annat än just babyskyddet, en filt, kamera, ett set kläder till bebis och ett ombyte till mig. Med Noell som föddes på kvällen stannade jag över natten och åkte hem efter frukost dagen därpå. Med Elle och Belle åkte jag hem sex timmar efter förlossningen. Därav inget behov av så mycket packning i BB-väskan.

Men vem vet. Lika bra att packa ordentligt tänker jag. Och just nu lockar tanken på att faktiskt stanna kvar så länge jag bara kan och vila ut lite. Men känner jag mig själv rätt så åker jag hem så snart jag fått ok av läkaren OM allt går komplikationsfritt så klart. Vantrivs så enormt mycket i sjukhusmiljö nämligen och vill snabbt snabbt hem till barnen.

Här kommer en liten lista på vad jag packat med mig. Ni får gärna fylla på listan om ni känner att något oumbärligt fattas och även på så vis tipsa de som kikar in här som kanske också är i färd med att packa sin BB-väska.

Till mig:

Två mjuka linnen

Två par trosor

Två par strumpor

En stickad kofta

En lös cashmeretröja

Ett par mjukisbyxor

Två stycken BH:ar ( Köpta på apoteket, de är sömlösa och alldeles perfekta den där första perioden när allt bara exploderar bokstavligt talat och när mjölken runnit till och man hittat rutinerna med amningen så kan man ha liiite snyggare behåar )

I necessären finns: Tandborste + tandkräm, bodybutter, duschcremé, schampo + balsam, lite smink, hårsnoddar, amningsinlägg, ansiktsvård och en hårborste.

Goda energifyllda bars

Kamera + laddare

Telefon + laddare

Id-kort

Handdukar + plastad frotté om det skulle behövas i bilen för eventuella krissituationer typ förlossningen sker i bilen eller vattnet forsar.

Till Baby J:

Babyskydd

Åkpåse

Overall

Tunna mössor och tjockare mössor

Tre set kläder som är enkla att klä på ( omlott )

Snuttiskanin

Filt

Hoppas söndagen varit härlig! Nu ska vi hugga in på söndagsmiddagen här som idag består av hämtpizzor. Så skönt. Även om jag i tankarna imorse planerade ett pizzabak men ibland får man tänka om. Nu tar en ny vardagsvecka vid och alla aktiviteter drar igång. Intensivt med andra ord.

puss

Julia

46
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00