BB-väskan står redo!

Tills det är dags.

I farstun tillsammans med babyskyddet och en åkpåse. Gud jag blir helt nervös redan nu av tanken på hemfärden. Den är så hemsk. Man tänker att precis alla man möter och varje bil på vägen är ett dödshot mot ens nya lilla bebis. Minns den med Noell. Jag ville att Carlos skulle köra i 10 km/h hela vägen hem från BB. Sedan den där allra första färden med Noell så har rädslorna blandats upp med nervositet, förväntan och världens pirr inför det första mötet för syskonen hemma när det var andra, och tredje gången.

Och nu inför den fjärde känns det precis lika pirrigt redan nu.

Nåväl nu tar vi en liten titt i väskan som står packad där i farstun. C sneglade något skeptiskt på mig när jag satt med alla saker utspridda på golvet runtomkring mig igår…

Kan kanske kanske bero på att jag aldrig haft användning för något annat än just babyskyddet, en filt, kamera, ett set kläder till bebis och ett ombyte till mig. Med Noell som föddes på kvällen stannade jag över natten och åkte hem efter frukost dagen därpå. Med Elle och Belle åkte jag hem sex timmar efter förlossningen. Därav inget behov av så mycket packning i BB-väskan.

Men vem vet. Lika bra att packa ordentligt tänker jag. Och just nu lockar tanken på att faktiskt stanna kvar så länge jag bara kan och vila ut lite. Men känner jag mig själv rätt så åker jag hem så snart jag fått ok av läkaren OM allt går komplikationsfritt så klart. Vantrivs så enormt mycket i sjukhusmiljö nämligen och vill snabbt snabbt hem till barnen.

 

Här kommer en liten lista på vad jag packat med mig. Ni får gärna fylla på listan om ni känner att något oumbärligt fattas och även på så vis tipsa de som kikar in här som kanske också är i färd med att packa sin BB-väska.

Till mig:

Två mjuka linnen

Två par trosor

Två par strumpor

En stickad kofta

En lös cashmeretröja

Ett par mjukisbyxor

Två stycken BH:ar ( Köpta på apoteket, de är sömlösa och alldeles perfekta den där första perioden när allt bara exploderar bokstavligt talat och när mjölken runnit till och man hittat rutinerna med amningen så kan man ha liiite snyggare behåar )

I necessären finns: Tandborste + tandkräm, bodybutter, duschcremé, schampo + balsam, lite smink, hårsnoddar, amningsinlägg, ansiktsvård och en hårborste.

Goda energifyllda bars

Kamera + laddare

Telefon + laddare

Id-kort

Handdukar + plastad frotté om det skulle behövas i bilen för eventuella krissituationer typ förlossningen sker i bilen eller vattnet forsar.

 

Till Baby J:

Babyskydd

Åkpåse

Overall

Tunna mössor och tjockare mössor

Tre set kläder som är enkla att klä på ( omlott )

Snuttiskanin

Filt

Hoppas söndagen varit härlig! Nu ska vi hugga in på söndagsmiddagen här som idag består av hämtpizzor. Så skönt. Även om jag i tankarna imorse planerade ett pizzabak men ibland får man tänka om. Nu tar en ny vardagsvecka vid och alla aktiviteter drar igång. Intensivt med andra ord.

 

puss

Julia

 

 1. Johanna skriver:

  Hej Julia!
  Sitter och läser ikapp lite på din blogg. Så spännande att det närmar sig förlossning! Även om man alltid är lite pirrigt och nervös också. Jag har fött fyra barn och min siste, lille Jonathan, kom sent i november för fyra år sedan. Det är rysligt kallt på sjukhus, särskilt på vinterhalvåret. Så mitt lilla tips till dig att lägga i din BBväska är en riktigt stor och gosig sjal, gärna i cashmir, att svepa om både dig och den lilla och mysa i tillsammans. Jag tyckte det var så mysigt.
  Stort lycka till! Snart har du ditt fjärde lilla hjärta i dina armar.
  Kram

  1. Julia skriver:

   Tusen tack. Och jättebra tips 🙂 Jag har ju verkligen ingen erfarenhet av sjukhus såhär på vintern.

   Kramar!

 2. kika skriver:

  Hej! Har just fått en tredje liten tös ( btw med buller och bång och ofrivillig hemförlossning…, men det gick bra det med..) och ville bara tipsa om att packa med purelan bröstvårtsalva, skyddar när det är som känsligast första tiden!! Lycka till med vad som komma skall!

  1. Julia skriver:

   Oh hjälp alltså jag tycker att ofrivilliga hemförlossningar känns vanligare och vanligare…men bara en känsla just nu kanske. Tur att allt gick bra! Bra tips, tack! kram

 3. Anna skriver:

  Så mycket fint och du tar så himla fina bilder! Vartifrån kommer din necessär? Lycka till när det blir dags! Kram

  1. Julia skriver:

   Tack vad snällt! Den kommer från Axlings. Gillar att den är tvättbar och i lin 🙂 Nu var det ett tag sedan jag köpte den från min egen butik men den kanske finns i någon annan butik. Kram J

 4. Vilka fina och mysiga plagg! Jag kan tipsa om att ha med bärsjal till förlossningen. Pappan/partner kan bära hud mot hud och så slipper man lägga bebis i den där plastbaljan med hjul på. (Skjorta är perfekt plagg för pappa/partner i kombination med sjal). Vår son är tre veckor nu och vi köpte en sjal på Granit av alla ställen. Den är superbra! Snygg och prisvärd också 🙂
  Önskar er stort lycka till när det är dags – följer med spänning!

  1. Julia skriver:

   Åhå vilket supertips och att det finns på Granit också av alla ställen som du säger. Otippat! Jag har kollat in lite olika sjalar, bla en som man trär på sig som en tisha nästan men vi får se.

   Jag hoppas att BB vistelsen blir kortare än kortast och då kan vi mysa på hemma allesammans. Men som sagt var, ett riktigt bra tips för de som stannar kvar en längre stund med sin nyfödda. Vi har ju våra tre hemma också som behöver sin pappa om jag stannar kvar med bebisen 🙂

   Kramar!

   Julia

 5. Maria skriver:

  O, så spännande! Det är nära nu!
  Med tredje barnet glömde vi bebisens kläder hemma (trots att vi hade planerat precis vad han skulle ha på sig), så han fick åka hem i bb:s kläder 🙂 Så kan det också gå, haha! Men helt klart bättre att packa väskan ordentligt så man får med sig allt!
  Lycka till sen!

  1. Julia skriver:

   😀 Lätt hänt. Jag tycker att man blir virrigare och virrigare med åren och för varje barn. Kram och tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..