ANNONS

Till mig själv efter förlossningen!

/

Heeeej!

Jag vet. Så mycket babyprat här nu. Men ni får stå ut liiite lite till.

När jag fick barn den allra första gången så trodde jag mig vara så förberedd. På alla tänkbara sätt. Och visst var jag det. Rent materiellt. Men allt det andra hade jag liksom totalt missat. Jag undrar lite hur det kommer sig att all fokus lades på själva förlossningen och tiden före… Vi gick ju trots allt en föräldrakurs. Jag läste på om allt jag kom över.

Men ändå missade jag det där med moderkakan, eftervärkarna ( som blir brutalare för varje förlossning ), storleken på bindor som behövs efteråt, de första toabesöken där man tror att allt i hela kroppen ska rasa ut vid minsta utandning och att det inte är så enkelt att amma som man kan tro ( för mig ). Amningen har varit en mardröm med alla tre barnen till en början men jag har varit så fast besluten i att få det att fungera och pinat mig genom den första tiden. Många tårar har trillat och skrik kvävts i kudden. Fy jag får lite panik av tanken men ja jag har ju gjort det förr. Så jag vet vad jag i värsta fall har att vänta.

Jag var först ut med att vara gravid så inga vänner kunde dela med sig av sina erfarenheter och ingen annan sa något. Så ja jag var lyckligt ovetande hehe.

Men nu är jag förberedd. Med erfarenhet. Och så har jag bunkrat upp med bra att ha saker efter förlossningen till mig själv.

Fyll gärna på med tips, erfarenheter och råd. Det är ni så himla bra på alltid.

Alvedon och vetekudde ( lindrar eftervärkarna något ).

Flaska för vatten/dryck att ha nära tillhands ( man blir enormt törstig av att amma ).

Små trasor, handdukar och plastad frotté till den allra första slabbiga och söliga tiden med mjölk som rinner till och en produktion som inte riktigt är i fas (bra till bebis bra till mig ).

Järntabletter ( man är ganska svag efter en förlossning trots normal blodförlust, jag har inte ätit tillskott innan men tänkte prova det den här gången ).

Torkade plommon ( för att hålla magen igång ).

Bindor ( till elände efteråt, det vill säga avslaget ).

Någon kräm till onda bröst. Jag har aldrig haft någon hjälp av det visserligen men kan ju ändå vara värt ett försök igen.

Amningsbehåar.

Amningsinlägg ( både engångs och i ull/silke ).

Mysiga nya lite lyxigare hemmakläder.

Och glöm inte. En belöning. Förutom själva bebisen så klart. Och det gör absolut inte ett dugg om man får dubbelt upp. En pushis från pappan till barnet. Och en alldeles egenköpt ”Det här gjorde du bra present” !

Jag vet inte riktigt vad jag ska unna mig själv men det måste vara något som jag kan ha kvar för alltid känner jag. Kanske ett smycke.

Fick en världsfin guldklocka av Carlos efter Belles födelse och den här gången så kom han redan i förväg hem med en grön stor påse ( gissa varifrån?) innehållandes en present till mig. Ni ska få se den någon dag såklart.

Sköna tofflor och myskläder från Lindex.

Mjuka frottelappar och handdukar hittade jag på Ikea. Ena sidan är frotté, andra våfflad. Brukar behövas ett gäng under den allra första mycket söliga och slabbiga perioden.

Annars så. Natten var fantastisk. Sov mig genom hela. Morgonen innehöll bök med Maj Gräddnos som fått av sig sin krage. Nyopererad och allt. Men jag har med lite god hjälp fått på den och den har såklart åkt av igen så det får bli ett kvällsprojekt för mig och Noell. Och bilbesiktning. Fasen vad jag ogillar det stället. Blir helt stressad av miljön. Och bilen går inte genom på grund av att den inte går att identifiera. På grund av att det sitter en rostskyddsbehandling på ramen där chassinumret sitter. Ja alltså ni hör ju. Och idag åkte jag dit och allt skulle vara ok men numret hittades inte trots skrapat underrede och gravidtårarna trillade i vanlig ordning när jag stod där med förvärkar, otålig rosenknopp och insåg att bilen inte går genom kontrollen ( längtar tills jag inte gråter vaaaaaarje dag på grund av värdsliga saker ).

Tårarna trillade igen när ett blomsterbud kom med en liten bukett peppblommor till mig från bästis. Men den här gången lyckotårar. Herregud så glad jag blev. Så fint alltså. Precis vad jag behövde idag. Exakt precis.

Nu lite middagsfix innan kvällen tar vid.

puss

Julia

57
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00