Hej hopp finisar!

Hoppas ni har en riktigt härlig fredagsfeeling? Här är den trött men på topp ändå med fräscht veckostädat hem, välfylld kyl och färska blommor i en spretig vintervårig bukett.

 

Min dag började sjukt tidigt. 2.30 vaknade jag. Och inte en endaste blund fick jag därefter. Gäsp alltså. Men jag är inte sådär att jag blir helt ur fas utan fixar sådana dagar också men jag misstänker att jag somnar väldigt tidigt ikväll…

Efter att jag och Belle lämnat stora barnen på skolan så åkte vi till barnmorskan för en förhoppningsvis sista, eller nästsista koll. Där summerade vi graviditeten och knåpade ihop ett så kallat förlossningsbrev. Så att personalen har lite koll på hur jag önskar mig förlossningen och arbetet runt den. Sedan kan man ju aldrig veta hur det blir. Men ja, det känns bra att ha det nedskrivet.

 

Fyra punkter blev det.

Inga män närvarande ( bortsett från min egen då ) OM det inte gäller livet.

Inga studenter närvarande ( jag har haft studenter närvarande så jag känner att jag kan säga nej den här gången).

Varma omslag som trycks mot snippis under slutfasen för att både lindra smärta och förhindra att jag spricker ( lyckades så himla himla bra sist och jag hoppas på samma lika nu ).

Ingen smärtlindring ( varma omslag och lustgas räcker inget mer ).

 

 

Om jag själv ska sammanfatta den här fjärde graviditeten så måste jag säga att den varit oerhört bra. Min absolut bästa trots åldern hehe…Visst har jag mått illa och varit trött. Men i det stora hela så har jag njutit av hela mitt hjärta och känt att livet leker och världen ler. Den känslan!

Det är nu på slutet först jag verkligen saknar min aningens mer smidiga och starka kropp. Jag joggade fram till vecka 30 och är det en sak jag saknar i livet förutom alla ostar jag inte kan äta just nu så är det mina joggturer.

Jag är såklart också trött nu på slutet. Och jag har himla ont. Men jag tänker att själva förlossningen kanske blir snabb och smidig om kroppen förbereder sig så mycket som möjligt nu. Hoppas så.

Förresten så är baby J nu fixerad och redo!

Ha nu en riktigt härlig fredagkväll.

puss

Julia

 1. Sofia skriver:

  Hej fran Schweiz 🙂

 2. Varma kramar & massor av styrkekramar ⭐⭐

 3. Lisa skriver:

  Hej Julia! Fantastiska bilder! Spännade att förlossningen väntar runt hörnet! ❤ Bad också barnmorskan att hålla emot och sprack inte. Har för mig att hon smörjde öppningen, men minns inte helt säkert, var ju lite fylld av lustgas just då . Klarade mig utan annan smärtlindring, var inte alls sugen på stick i ryggen. Kram & Stort Lycka till! ⚘

 4. Anna skriver:

  Visst är det skönt att det närmar sig
  Väntar vår lilla 3a , bf på måndag och det är både pirrigt, lite läskigt men oj vad vi längtar! Ska ta m mig ditt tips om varma omslag i slutskedet, har tidigare klarat mig på lustgas, förskonad med relativt ”enkla” och snabba förlossningar men hört mkt att den 3e kan vara lite stökigare…snart vet jag
  Tack för din härliga blogg och stort lycka till med lilla J! Vi velar mellan en Ellie el Juno…
  Trevlig helg

  1. Julia skriver:

   Gör det! Det är verkligen bra på alla sätt med de där omslagen. Den barnsmorskan har jobbat i krigsdrabbade områden i många år och var HELT fantastisk. Lycka till du också. Absolut ljuvliga namn 😉 KRAM!

 5. Sarah skriver:

  Lycka till när allt sätter igång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..