Så himla mycket härlig energi och inspiration i kroppen just nu och jag vill påta, måla, baka och skapa heeela tiden. Nu har jag ju inte riktigt så mycket tid över men lite hinner jag med i alla fall.

Juni fylls med avslutningar, 10-års kalas, dop, bröllopsdag och midsommarfirande. Det är nog typ det bästa jag vet om, att få planera kalas.

Till dopet tänkte jag att vi ska servera hemgjord rabarbersaft. Sötsyrlig och läskande. Här kommer ett superenkelt recept och i ärlighetens namn så brukar enkla recept allt som oftast vara de allra bästa tycker jag. Jag gjorde en dubbel sats och gör nog minst en till under veckan som kommer. För hållbarhetens skull så använder jag frysen. Alltså inga konserveringsmedel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R A B A R B E R S A F T

 

i n g r e d i e n s e r:

1 kg rabarber

1,5 liter vatten

4 dl socker

1 citron ( saften )

 

 

G ö r   s å h ä r :

Skölj rabarbern och skär den i småbitar. Koka med vattnet i ungefär 15-20 minuter. Rör inte om i kastrullen! Gör man det så blir saften grumlig. Sila och ta bort rabarberresterna. Spadet kokas upp ( igen ) tillsammans med sockret och citronsaften. Låt saften svalna och häll upp i flaskor. ( Saften är koncentrerad och måste späs ut i vatten före servering ).

 

 

Hoppas ni har en härlig söndag och kan njuta av lite långledig helg kanske!

puss

Julia

  1. Tack!Låter ljuvligt gott, den måste jag göra 🙂 Iskall saft med sugrör under parasollet slår mycket tycker jag. Eller på strandenKram!

  2. Hej! Denna ska testas bara inhandla citron, rabarbern finns i landet.. Men hur gör du när du fryser in den?

    1. Antingen i flaskor ( ej fyllda helt och hållet ) men det går lika bra att frysa i fryspåsar eller frysburkar med lock. Efter upptining hälls de på flaska 🙂

  3. Hej Julia! Tack så jättemycket för att du delar med dig. Vill att du ska veta att du är sååå mycket sommar för mig. Inspirerande och vacker. Imorgon ska jag göra denna saft, har så otroligt mycket rabarber och inte vetat alls vad jag ska göra med dom (förutom paj). Hoppas du har en fin kväll. Stor kram från Franca

  4. Åh den här skall jag prova! Vi har SÅ mycket rabarber så det inte är klokt. Vi kokar soppa, gröt och kräm, bakar paj och fryser in och det minskar knappt något. Årets nyheter får bli sylt och den här saften, och så tänkte jag prova göra glass. Älskade, mångsidiga rabarber!

  5. Tack för receptet. Idag har det kokats saft som jag tog med till sonen som fyllde år. Har ingen liten kille längre, 24 år men det uppskattades med mammas hemgjorda saft och kolakakor som är ett måste när mina barn fyller år. Kommer aldrig sluta å vara mamma 🙂 och skämma bort dem lite.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..