Så himla mycket härlig energi och inspiration i kroppen just nu och jag vill påta, måla, baka och skapa heeela tiden. Nu har jag ju inte riktigt så mycket tid över men lite hinner jag med i alla fall.

Juni fylls med avslutningar, 10-års kalas, dop, bröllopsdag och midsommarfirande. Det är nog typ det bästa jag vet om, att få planera kalas.

Till dopet tänkte jag att vi ska servera hemgjord rabarbersaft. Sötsyrlig och läskande. Här kommer ett superenkelt recept och i ärlighetens namn så brukar enkla recept allt som oftast vara de allra bästa tycker jag. Jag gjorde en dubbel sats och gör nog minst en till under veckan som kommer. För hållbarhetens skull så använder jag frysen. Alltså inga konserveringsmedel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R A B A R B E R S A F T

 

i n g r e d i e n s e r:

1 kg rabarber

1,5 liter vatten

4 dl socker

1 citron ( saften )

 

 

G ö r   s å h ä r :

Skölj rabarbern och skär den i småbitar. Koka med vattnet i ungefär 15-20 minuter. Rör inte om i kastrullen! Gör man det så blir saften grumlig. Sila och ta bort rabarberresterna. Spadet kokas upp ( igen ) tillsammans med sockret och citronsaften. Låt saften svalna och häll upp i flaskor. ( Saften är koncentrerad och måste späs ut i vatten före servering ).

 

 

Hoppas ni har en härlig söndag och kan njuta av lite långledig helg kanske!

puss

Julia

 1. Ulrika skriver:

  Tack för receptet. Idag har det kokats saft som jag tog med till sonen som fyllde år. Har ingen liten kille längre, 24 år men det uppskattades med mammas hemgjorda saft och kolakakor som är ett måste när mina barn fyller år. Kommer aldrig sluta å vara mamma 🙂 och skämma bort dem lite.

  1. Julia skriver:

   Åh så mysigt det lät 🙂

 2. Anna skriver:

  Varifrån kommer tyget?

  1. Julia skriver:

   Ikea men gammalt tyvärr 🙁

 3. Sofia skriver:

  Åh den här skall jag prova! Vi har SÅ mycket rabarber så det inte är klokt. Vi kokar soppa, gröt och kräm, bakar paj och fryser in och det minskar knappt något. Årets nyheter får bli sylt och den här saften, och så tänkte jag prova göra glass. Älskade, mångsidiga rabarber!

  1. Julia skriver:

   Men åh lyllos 🙂

 4. Vilken vacker färg! Har du i sockret och citronen EFTER du har silat bort rabarbern?

  1. Julia skriver:

   Ja precis 🙂

 5. Lina skriver:

  Så härligt – tack för receptet! Måste fråga var tyget man ser kommer ifrån. Kram Lina

  1. Julia skriver:

   Äldre från Ikea. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..