Godmorgon hjärtan!

Och hej augusti. Inte min favvismånad ett endaste dugg. Ni kommer att tycka att jag är superfånig nu men det bara är så och har alltid varit. Jag avskyr den lite klibbiga känslan. Kvalmigt och ofräscht liksom. Inne och ute.

Och mitt absolut värsta. Alla hemska insekter som blivit stora under sommaren. Alltså de där gröna stora gräshopporna *ryyyyyyyyys*. Skulle helst vilja fly iväg och sitta på en fräsch klippa ute i skärgården med en skål vattenmelon och en kall islatte i handen. Månaden ut ungefär. Älskar visserligen nystartskänslan, skolstart, ljumna vindar och skördetiden. Så augusti är inte helt botten. Men inte heller toppen. En början på något som är toppen snarare. Då jag fullkomliga älskar älskar älskar tiden efter skolstart.

Vad tycker ni om augusti?

Nåväl. Vad jag verkligen tycker om, eller snarare älskar är att få en kartong med ägg och ett nybakt bröd i present från Elles väns mamma. Så himla lyxigt tycker jag. Och jag saknar våra höns massor. Nästa år ska vi ordna med nya.

Och har ni sett så fin solros jag plockade in från kökslandet? Om ni undrar varför den ser lite tilltufsad ut så kan jag berätta att det var Juno som fick feeling för att rycka lite i mammas blomma hihi.

Och tyget sendå. Fyndad på en loppis häromveckan ute på Muskö. Det var en söt dam som sålde lite fint. Bland annat tyget som var en gardinlängd som hon köpt i Italien för många många år sedan. Så fint. Kanske tyg till kuddar?

Solrosen är jättehärlig i färgen och jag har ett gäng ute i kökslandet. Sorten heter Sunstatic Bicolor.

Ok nu ska vi ta tag i den här sommarlovstisdagen. Det har lovats högsommarvärmen hos oss. Vad hittar ni på?

puss

Julia

 1. Bodil skriver:

  Hej Julia!
  I dag är det min och min dotter Matildas dag här i Sverige, Skåne, imorgon åker vi hem till USA igen.
  Vi har varit här en månad och hälsat på släkt och vänner. Vi har hunnit med havsutflykter, shopping, High Chaparral och Kolmården. Men nu vill vi hem till pappa och våra djur i Vermont.
  Jag gillar augusti för vi har fortfarande sommar värme hos oss, vi har längre sommar än här.
  Hoppas du slipper insekter och att augusti visar sig från sin finaste sida hos dig.
  Kramar från Bodil.

 2. Trodde jag var själv om att tycka precis som du Det mesta ute är torrt och utblommat och så alla dessa insekter som helt plötsligt dyker upp. Märks särskilt när man bor på landet. Gröna nattfjärilar som sätter sig på husets alla fönster och småflugor man får i ögonen på kvällsjoggen. Fast sommarmånad blir man också redan påmind om det kommande mörkret då det för varje kväll blir mörkare och mörkare, nej i augusti får man tänka bort vissa saker och njuta av allt härligt man ändå faktiskt kan göra. Älskar annars sommaren ju.

 3. Wennie skriver:

  Hej sötis!

  Min bästa månad för att jag fyller år och min bästa tjejkompis med =)
  puss!!

  1. Julia skriver:

   Grattiiiiiis 🙂 Kram!

 4. Ha ha trodde jag nästan va själv om att tycka precis som du! Det fina gröna ute är utbytt mot torrt gult och utblommat (till större del) och så alla insekter, speciellt de små gröna som sätter sig på husfönstren och alla andra som helt plötsligt dyker upp. Märks tydligt när man bor på landet. Sommar fast påminnelse om det mörker som ska komma. Gillar inte alls att det blir mörkare för varje kväll fast det fortfarande är sommarmånad. Älskar ju sommaren annars ☀️

  1. Julia skriver:

   Nä du är inte ensam 😉 Kram!

 5. Usch ja, alla insekter:-( Och mördarsniglarna ska vi inte tala om. Känns som de är på återmarsch i min trädgård. Men vad har hänt med era höns?
  Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i regnet idag (södra Sverige) Halva familjen gör Liseberg så jag och min lilla (nio år) funderar på att bjuda hit nån kompis och sen kanske bio ikväll. Ska försöka hinna baka också…
  Ha det fint!

  1. Julia skriver:

   Hönsen blev rävmat 🙁 Vi ska bygga en ny säkrare hönsgård! Åh bio och bak låter hur mysigt som helst. KRAM

   1. Nej vad trist! När vi byggde vår hönsgård grävde vi ner nätet en bit också (ca en halv meter), men det hade ni kanske redan gjort innan också. Knepigt med räven just har jag förestått för den kommer väl ofta tillbaka och tar alla hönsen, inte bara någon enstaka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..