ANNONS

Mat till Juno

/

Hej hopp söndag!

Igår pysslade jag i köket dagen lång. Tog en liten tur till skogen men sommaren har varit alldeles för torr här hos oss så inga bär, ingen svamp. Sååå trist!

Nåväl, jag kokade lite äppelpuré till Juno, svängde ihop granola och bakade bröd.

Min tanke är ju att skippa halv och helfabrikat så länge jag kan till Juno. Så hon får hemlagad gröt, mat och desserter. Egentligen inga konstigheter alls ju. Kan nästan ångra lite i efterhand att jag köpt färdigt till de andra i så stor utsträckning men men. Nu gör jag såhär! För att jag vill använda de allra bästa råvarorna och veta exakt vad som är i.

Jag menar hur mysigt och enkelt är det inte att koka ihop en äppelpuré? På antingen egna eller köpeäpplen. Perfekt nu när säsongen sätter fart. Och för att frysa in så brukar jag fördela lagom stora portioner på en bricka med bakplåtspapper som jag ställer in i frysen. När portionerna stelnat kan man lägga de i en burk eller påse och in i frysen igen. Styckfrysta portioner som är enkla att ta fram vart efter.

Det är ungefär samma lika princip för alla frukter och grönsaker som man vill göra puré av till sin bebis.

För äppelpuré så gäller följande:

Skala ett gäng äpplen. Skär i mindre bitar. Koka i lite vatten tills bitarna är mjuka och mixa sedan slätt med en stavmixer.

Vill man så kan man smaksätta med vanilj eller kanel också.

Gott som efterrätt eller till gröten.

HÄR kan ni läsa mer om mat till en bebis.

Sedan kan man googla sig fram till mängder va härliga recept och tips när det kommer till just barn och bebismat.

Vi kör fortfarande mindre små smakportioner och ammar vidare så länge det fungerar och Juno vill.

Ok, dags att fixa lite lunch här till hungriga barn!

puss

Julia

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00