Som utlovat ett vegetariskt middagstips. Jag har för mig att jag tipsat en gång innan men vi kör igen. En såndär superbra gryta att svänga ihop när man har ont om tid och kan ta det man har hemma ungefär.

Jag åt vegetariskt hela förra veckan och det passar mig toppen att äta så. Är löjligt förtjust i fisk så det vill jag inte vara utan helt men rött kött blir det mindre och mindre av. Kommer nog köra vegetariska perioder framöver för mig själv faktiskt.

Se receptet som en bas. Addera till det du tycker om och ta bort det som inte passar.

R E C E P T  V E G E T A R I S K  C U R R Y G R Y T A

ca 8 portioner

i n g r e d i e n s e r :

1 röd lök

3 morötter

1 msk curry

2 burkar/kartonger kikärtor ( förkokta )

2 burkar kokosmjölk

2 msk lantbuljong eller 2 tärningar

1 broccoli

1 paprika

en näve sockerärtor

olja

salt

chiliflakes

g ö r   s å h ä r :

Skala och hacka, lök och morötter. Fräs  tillsammans med kikärtorna i olja och curry.

Tillsätt kokosmjölk och buljong.

Skär eller bryt broccolin i bitar och lägg i grytan. Skär även paprikan i bitar och lägg ner i grytan. Låt puttra på spisen och smaka av med salt, peppar och chili. Sockerärtorna kan koka med en liten liten stund. Gott när de är krispiga.

Servera grytan som den är eller med nudlar.

Tipsigt till er med små hjärtan är att ta undan lite av grytan innan buljongen och saltet åker i. Ja då får buljongen läggas i sent såklart. Och mixa ihop till en puré. Jag försöker ge Juno smakisar av allt möjligt så att hon ska bli en matglad liten tjej.

Har du någon vegetarisk favoriträtt? Dela gärna.

puss

Julia

 1. Hej Julia! När dyker julsakerna och pyntet upp i din butik? För det kommer väl så småningom hoppas jag? Kram

  1. Ååååh de dyker nog ej upp dessvärre. Har inte gjort några beställningar till shopen alls 🙁 Jag hinner inte just nu. När Juno börjar på föris kanske jag hinner med butiken igen vi får se… KRAM

   1. Jag förstår 🙂 Undrar ofta hur du hinner med allt annat. Imponerande! Om du hinner får du gärna tipsa i bloggen om du hittar fint julpynt någon annanstans. Kram

    1. Taaaack söta! Vissa saker får helt enkelt skalas bort just nu, som nätbutiken. Även oms en rullar på och jag skickar paket så hinner den inte få min omsorg just nu. ja det ska jag återkomma till, har redan köpt mitt första julpynt 😀 KRAM

 2. Har gjort denna goda curry gryta tidigare, bra att jag blev påmind ska göra den idag igen har just köpt hem ingredienserna.
  Tusen tack

 3. Mmm, det lät och såg väldigt gott ut! måste vi prova!
  När du lagar vegetariskt hemma, som denna gryta äter hela familjens det då? vad tycker barnen om vegetariskt? Jag försöker få in mer vegetariskt här hemma med. Det är lite varierande resultat hos resten av familjen;)

  1. Näää alla äter inte med samma häääärliga aptit som deras mor 😉 Men alla smakar! När jag lagar ngt helt nytt brukar jag se till att det finns rester kvar som alla tycker om. Och så är det rätt bra att fixa ett fat med frukt, grönsaker och typ ost. Försöker iaf att variera kosten och vara en så bra förebild som jag kan 😉 och jag tänker att med åren lär de sig nog att tycka om. KRAM

   1. Vilken härlig inställning! Vi kör med samma här också, man smakar på allt och sen kan man självklart inte tycka om allt och alla kan inte få sin favorit varje dag. Men med lite variation och att alla får ha önskemål så brukar det lösa sig bra:)

    Lagade currygrytan idag, så fantastiskt god!!! Den blir det garanterat fler gånger. Barnen gillade det också, mannen är lite mer svårflirtad när det gäller vegetariska rätter;) jobbar vidare på den utmaningen;)
    Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..