(Inlägget innehåller en adlink)

Mmm som jag bävade för. Juno blev hängig. Ganska så snabbt på kvällen igår.

Så även natten spenderades i soffan lite sådär halvliggandes för min del. Med Junohjärtat i min famn. Så ynklig, ledsen och febrig.

Vet ni förresten vad som egentligen är bäst? Att ge något febernedsättande eller inte till en så liten som Juno? Beror såklart lite på tillståndet och vad det är men jag kände att eftersom hon åt och inte var helt otröstlig så lät jag henne vara utan medicin. Vill helst inte ge i onödan. Såklart ska hon inte behöva lida heller…

Hur brukar ni göra?

Med stora barn känns det enklare tycker jag att resonera och känna sig fram.

Nåväl. En solig torsdag med två krassliga småtjejer krävde en kopp peppislatte för mamman som fått ynkligt med sömn. Krydda din latte med pepparkakskrydda och voila!

Solen sken och jag njöt verkligen av att få bo såhär som vi gör. Lite extra just idag. Ute på landet. Längs en snirklig grusväg.

Här ser man vår kära sommargrannes hus och vedbod. Vår närmsta granne.

Sedan bläddrade vi lite i varsin kokbok jag och Belle. Jag hittade ett recept på vegetarisk bourguignon som jag vill prova till helgen.

Och Belle hittade ett recept på hallonpussar. Och det blev också vad vi bakade till fika.

Jag fick också hem vasen som jag visade häromdagens. Beställde den på nätet. Och oh la laa alltså. Ännu finare på riktigt. Nu ska jag hitta någon fin kvist eller blomma att ha i den också.

Vasen hittade jag HÄR inne på Indiska.

Och ja, ingen torsdag utan lite torsdagsstäd. Jag bäddade rent i vår lilla sovalkov och gissa om jag längtar tills det är dags att krypa ner där ikväll…? Kan ju vara en av de bästa sakerna någonsin. Renbäddad säng.

Det var vår torsdag det i all sin enkelhet. Hoppas så innerligt på en bättre natt och en kry helg. Håller tummen.

Kram!

Julia

 1. Linnéa skriver:

  Det är inte lätt när de små blir sjuka. Vi brukar ge alvedon om vår lilla inte äter i princip alls och/eller sover väldigt oroligt. Brukar ge alvedon så att hon piggnar till lite och får i sig något, vad som helst, bara det är lite näring. Sedan en dos på kvällen så hon får lite bättre sömn under natten.
  Hoppas de yngsta mår bättre idag ❤️

 2. Karin skriver:

  Å jag känner med dig. Jobbigt att se de små när de är sjuka och ynkliga. Brukar inte heller ge alvedon i ”onödan” men har de feber på kvällen så brukar vi ge inför natten ändå. Känns som att man vill iaf ge dem en hyfsad nattsömn. Märker vi att det är förkylning och snuva på g så börjar vi alltid med nässpray direkt. Renässans nässpray tycker jag funkar toppen för vår 10-månaders. Krya krya till er! ❤

 3. Jannica skriver:

  Tycker också det är svårt med febernedsättande och små barn, men brukar gå på magkänslan och så länge de äter och inte verkar må dåligt avvaktar jag. Däremot brukar jag ge till natten ibland för att de förhoppningsvis ska kunna sova bättre och på så vis återhämta sig optimalt. Men tror magkänslan tar en långt!

  Hoppas Juno kryar på sig snabbt!

 4. Åsa skriver:

  Underbart fin vas, härlig färg
  Hoppas sjuklingarna piggar på sig snabbt! Svårt det där med febernedsättande till småttingarna, men jag tycker du resonerar sunt; så länge Juno inte är mer påverkad utan vill äta/ammas och dricka så skulle jag oxå köra på utan tabletter..
  kram kram
  Åsa i Jönköping

 5. Cissi skriver:

  Feber har ju ett syfte. Det bränner ut bakterier. Men jag brukar gå på allmäntillstånd.. äter/dricker de inte så kan ju lite febernedsättande behövas… men på natten brukar jag låta de klara sig utan om de inte har väldigt svårt att sova pga huvudvärk etc…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..