ANNONS

Svar på frågor del 3

/

Ok sista svaren på frågorna ni ställde! Håll till godo. Och hoppas ni tyckt att det varit roligt att läsa?

Jag går ofta och tänker på att jag skulle vilja hitta en ”nisch” inom bloggvärlden & få möjlighet att tjäna pengar på det jag älskar mest. Undrar därför hur mycket du tjänar på bloggandet/nätshop? Du behöver absolut inte skriva en exakt summa, utan mer i % typ. Tjänar du så att du , när du inte är föräldraledig, kan försörja dig 100 % på ditt företag? Vad får du i lön från ”bloggportalen”? vilken ände började du när du startade eget, blogg? Ansökt om att bli bolag? Gått starta-eget-kurs? Dela gärna med dig av tips och idéer på hur en småbarnsmamma ( 3-åring och 4 -åring ) med skrivlust och vilja att jobba hemifrån kan komma igång.

Idag försörjer jag mig helt på bloggen. Nätbutiken är något som får hänga kvar men ja, jag ligger oerhört lågt med den och skickar iväg ordrar två gånger i månaden på sin höjd. Tailsweep som ägs av Bonnier som är min samarbetspartner sköter många av mina samarbeten. Och det är samarbeten jag tjänar pengar på. Samt annonslänkar. Så ingen fast eller rörlig lön alls just nu. Jag har haft en rörlig lön som baserat sig på sidvisningar under en period men då kunde jag inte försörja mig helt på bloggandet som jag kan idag.

Jag började ju att blogga för hundra år sedan ungefär hehe. År 2007. Öppnade sedan nät och gårdsbutik år 2009 för att så sakteliga jobba mer och mer med bloggen. Samtidigt startade jag en enskild firma. Nu är det fullt fokus på blogg samt instagram. Jag har även lagt ner min enskilda firma och öppnat ett Aktiebolag tillammans med min man.

Allt jag lärt mig har jag lärt mig under resans gång. Inga kurser eller liknande även om det säkerligen är fördelaktigt. Men jag känner inte att jag haft tid för det. I framtiden skulle jag gärna lära mig mer om fotografering och bildredigering. Jag gjorde ju några filmer också och det är något jag vill göra mer av i framtiden. Men de finns ingen tid just nu.

Vill man läsa mer så finns inlägg om hu jag startade upp min verksamhet HÄR och HÄR.

Jag pratar också om min blogg i podden We are Influencers som finns HÄR att lyssna på. För ja numera kallas vi som bloggar för Influencers minsann.

Det är en bra bit kvar för att bli tagen på allvar det vet jag. Som inspiratör. Och många fnyser lite åt det jag gör. Och undrar hur man kan tjäna pengar på något så oviktigt och tramsigt…

För mig personligen är det drömjobbet och drömlivet! Att tjäna pengar på mina hobbies och kombinera det med familjelivet.

SÅ tacksam för det!

Undrar även vilka dina favvoaffärer/märken är när du handlar pyjamas till Belle och Elle?

Jag har ingen favorit. Men de butiker som jag gärna shoppar från är Kappahl, Lindex, H&M, Livly, POP och Zara. 

 Min fråga blir om du har några råd till en blivande förstagångs mamma, just gällande graviditeten tänker jag då? Orosmoment och hur man kan resonera för att lyckas tackla dem? Jag bär på tre tidigare missfall och på så sätt på många hjärnspöken som ibland smyger sig på och blir väldigt påtagliga. Var det alltid lätt för dig att välja glädje i dina graviditeter eller tog oron över någon gång?

Alltså det här är så svårt. Och man är så olika. Jag ska berätta vad som fungerar bäst för mig och det gäller livet överlag. När jag aktivt försöker leva på det här sättet så blir allt enklare. Men det kräver koncentration och man måste påminna sig själv när tankarna flyger iväg nästan sådär hysteriskt.

Jag försöker att ta en stund i taget. Om jag har en jobbig period så delar jag upp den ( tiden )  i små små sektioner. Tar mig genom stunden. Och alltid alltid påminner mig om att allt blir bra. För allt blir alltid bra på det ena eller andra sättet. Det måste man komma ihåg.

Jag väljer alltid glädje, lycka och en positiv känsla i första hand. Det finns alltid något att glädjas åt. 

Men jag tillåter mig själv att vara orolig också eftersom jag är oroligt lagd. Jag kan inte vifta bort det. Men jag tidsbegränsar. Ok nu får jag vara superorolig och ha katastroftankar men bara för en kort stund. Sedan får jag vända på det hela.

Det ena utesluta inte det andra men jag tänker att det är viktigt att tillåta sig att vara ohämmat lycklig också stunder även om man vet ( särskilt du med din erfarenhet av missfall ) att det kan gå åt fanders också. Lyckliga stunder kan man ju liksom inte ångra.

Upplevde du illamående och vad fungerade mot det för dig?

Ooooooh jaaaa gud har förträngt alltså vad hemskt det är. Jag hade som värst med Noell, Elle och Belle. Det enda som fungerat är att äta. Småäta. Knappt det ens. Nej jag vet inte har inga bra lösningar alls men det är vad jag gjort. Ätit….

Hur tänkte du kring din egen kropp och viktuppgång första/de första graviditeterna? Just nu känner jag mig text hungrig heeela tiden och har fullt upp med att se till att mitt blodsocker inte sjunker och på så sätt bli illamående haha.

Hehe se svar ovan. Jag åt. Och gick upp i vikt. Massor! Tänkte inte ens på det med Noell, Elle och Belle. Följde med flödet så att säga. Insåg dock såhär fjärde gången att det var föööör svårt att komma i form efteråt så jag försökte välja lite nyttigare alternativ vilket resulterade i en uppgång på ungefär 17 kg jämför med + 25 med de andra tre barnen.

Jag tycker dock att man ska vara supersnäll mot sig själv under en graviditet. Äta näringsrik för egen och bebis skull men också unna själen lite gott. Balans!

Eller helt enkelt andra små råd du kan dela med dig av från dina första graviditeter respektive de senare två.

Jag tycker att man ska försöka ta hand om sig själv. Inifrån och ut. Unna sig lite härlig lyx utifrån vad man har för möjligheter såklart. När väl bebisen är ute så glömmer man ju av naturliga skäl bort sig själv till stor del.

Njuta! Jag vet att det kan vara knepigt om man har krämpor men de stunder man mår bra. Njuta av tillståndet för det är verkligen otroligt fint att vara gravid och ingenting man kanske alls mer får vara med om igen.

Förbereda sig! Det går inte första gången såklart men man kan i alla fall få glimtar av hur det kan bli. Mitt viktigaste tips är att försöka ta reda på så mycket som möjligt om amning. Jag visste inte mycket och DEN chocken alltså. Över hur allt blev. Så ta reda på allt du kan om amning och prata med andra mammor. Även om det sedan inte blir någon amning så tror jag ändå att de är bra att ta reda på så mycket som möjligt innan det är dags att prova själv.

Köp fina underkläder och myskläder. Ok skippa det de första veckorna kanske med tanke på avslag, amning och oberäknelig bebis. Men man spenderar ganska så mycket tid hemma med en liten och själv föredrar jag lite finare myskläder. Allt känns liksom lite härligare på så vis.

Sänk nivån! Man måste till exempel inte laga mat varje dag. Havregrynsgröt eller en smoothie funkar också som middag ibland. Lägg tiden på det som du tycker är viktigast. Jag lägger vissa dagar hellre tiden på att byta rent i sängarna än att rulla köttbullar. Om man måste välja.

  • Tänkte fråga om ni planerar veckans middagar i förväg? Kan du inte dela med dig av en sådan (eller flera) veckomenyer då? Det hade varit härligt med lite inspiration.

   Nej alltså jag kör lite ”tar dagen som den kommer” och det fungerar väl sådär kan jag meddela. Kanske ett vinterlöfte till mig själv att börja med på direkten? Veckomatsedlar. Vore ju skönt faktiskt. Men jag lovar absolut mer matinspiration här på bloggen även om det kanske inte blir just veckomatsedlar.

   Sen undrar jag om du och din man har någon särskild strategi för att bibehålla en kärleksfull relation?

   Vi ser till att umgås en stund på kvällen varje dag utan undantag. Här tänker jag likadant som med barnen. Ni kanske tycker at de låter märkligt men hellre kvantitet än kvalité. Alltså kvalitetstid låter ju härligt men jag vill hellre ha mina barn nära mig så många timmar på dygnet som möjligt. Men då kanske vi inte kan åka till Thailand tre veckor över julen och umgås men vi umgås ju så mycket över hela året istället och kan vara lediga tillsammans på alla skolloven och behöver inte ha barnen långa dagar på föris och skolan. Kort sammanfattat så ser vi till att ha mycket tid tillsammans. Och det är något som fungerar för oss. Hänger ni med i hur jag tänker? På önskelistan står dock inför framtiden att få komma iväg på tumis med Carlos såklart. På en liten kärleksweekend. Men chanserna ser inte så stora ut inom det närmsta så vi får hålla tillgodo med en mysig vardag. Och det är helt ok det med. Vi hinner med det andra sen.

   Sedan tror jag på att vara bjussig. Genom att ge så får man. Inte hålla på att jämföra och vara sniken mot sin partner. Då hamnar man i en dålig spiral och de mynnar inte ut i någonting som är bra tror jag. 

   Jag vet till exempel att Carlos älskar sin träning. Ja då försöker jag se till att han kan åka på sina träningar så ofta som det funkar. Jag vet att han älskar sina byggprojekt. Ja då ger jag honom den tiden att få pyssla med sina projekt utan att behöva tänka på något annat samtidigt. Ja ni hänger med. Jag tror på att vara generös.

   Jag undrar lite hur du sköter om din marmorbänkskiva – behandlar du den på något sätt för att den ska bli mer tålig? Hur funkar det med barn och allt? Är den lika fin nu som när den var ny?
   HÄR har jag skrivit om vår bänkskiva!
    
   Kan inte du berätta lite mer om hur en vanlig dag ser ut rent jobbmässigt? Är det mycket svara på mail eller vad gör du (mer än fota till blogg o Insta)? Du nämner ju ibland att du sitter med bokföring men hur ser dina arbetsdagar ut annars? Förstår att du är föräldraledig nu och att det därför inte är riktigt som vanligt men berätta gärna om en vanlig dag när du inte är föräldraledig.

   Jag minns knappt hur det är att inte ha något barn hemma och då blir det ju naturligt mindre arbetstid. Framöver räknar jag med att mest jobba med bloggen men såhär har det sett ut fram till en tid före Junos födelse. Belle var ju hemma med mig ett bra tag innan och efter det. Närmre ett år.

   Men mina arbetsuppgifter är.

   Företagets ekonomi. Det vill säga jag sköter fakturering samt löpande bokföring.

   Nätbutiken – inköp, produktfotografering, lägga in varor i butiken, marknadsföring, orderhantering, packa paket och säkert mer som jag

   Bloggen och Instagram- skriva, fota, svara på mail och frågor och planera innehållet. 

Det var det!

Hoppas ni får en fin lördag! Här är det gråmulet och vi har inte riktigt tagit tag i dagen ännu. Det enda inplanerade är att Noell ska på fest i simhallen och Elle ska iväg till Bounce med en kompis.

Kanske blir några målartag i hallen eller badrumsfix. Vi får se.

puss

Julia

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00