(Inlägget innehåller en adlink)

Heeeeej finisar!

Söndagsmys hos er?

Vet ni igår kunde jag inte hålla mig. Fick sån feeeling för advent alltså.

Upp med två stjärnor och snabbt förbi torget för lite amaryllis och eukalyptuskvistar.

Som hamnade i nya vasen. Visst blev det fint? Tänk sen när de slagit ut. Maffigt!

Tusan så nöjd jag är med den där vasen alltså. Som gjord för juliga och vintriga buketter. För er som missat så hittade jag den HÄR inne på Indiska.

Jag blev bokstavligt talat bombarderad med frågor om våra nya adventsstjärnor när de skymtade på Instagram igår. Vet att det finns varianter av den att köpa men de är rätt dyra för att vara uppe så kort stund. Och kanske något för stora för vårt hem. Dessa är sådär lagom i storlek här hos oss.

Jag hittade mina för en billig peng och slog till på två stycken. Ena hamnade i köket. Och den andra i vardagsrummet.

Vintervitt på hyllan i köksfönstret.

Så himla fina ju.

Visste ni att seden med att hänga en stjärna i fönstret till advent kommer från Tyskland? Och stjärnan ska påminna oss om Betlehemsstjärnan.

De första stjärnorna var klotformiga med taggar åt alla håll. Precis som de jag köpt och kallas för antingen för moravisk stjärna men är också känd som Herrnhutsstjärna.

Lite fint tycker jag. Med stjärnor i ursprunglig stil.

Till nästa helg hänger jag upp våra vanliga enkla vita i papp i alla fönster. Adventsmyset alltså jag är sååååå redo!

Köpte stjärnorna förresten HÄR för den som är sugen på en likadan.

puss

Julia

 1. Jag kommer också ta fram julpynt nu i helgen! Fram med ljuset och myset!
  Har en fråga dock hur du fäster stjärnan runt sladden på dessa stjärnor? Jag bryter nästan ihop varje år när man ska få ihop stjärnorna runt el-sladdarna så det ser snyggt ut.. Har sett nu att Ellos har stjärnor som man fäster med magneter på var sida så jag kanske byter ut de gamla mot dessa 😀

  1. Julia skriver:

   Jag vet inte, tror jag också får bryt haha. Mitt värsta är att de hänger sig på sniskan liksom. Avskyr det.

 2. Anna-K skriver:

  Nä,,, du måste inte svara eller lägga ut det jag skrev;)) Förstår om du har väldigt mycket nu när du är mammaledig och bloggen dessutom dubbeljobb verkligen 🙂 . MVH Kaisa

  1. Julia skriver:

   Återkommer 🙂 Har haft så mkt att stå i. Kramar!

 3. Anna-K skriver:

  Hej ! Du skriver att dessa är mindre storlek på än tex sputtnik Watt och veke ? Men det står ju att dom är 60cm på sidan där du beställt den stämmer det? det är ju ganska stort ? fast dina ser jättefina ut hos dig , dina fönster kanske är stora ? Jag chattade med dem och stjärnan kommer ju in igen eftersom det är deras eget märke:))

  1. Julia skriver:

   Alltså jag uppfattade dessa som mindre och mycket riktigt, mätte. De är mindre, ca drygt 50 cm. Dock ryms de ju inte i våra fönster som vanliga 2 dimensionella stjärnor gör. Åh härligt att de kommer in igen, otroligt fina tycker jag och behövs ingen knepig montering som med liknande dyrare varianter. Kram!

 4. inger skriver:

  Såå mysigt. KAN man tända stjärnor och stakar nu. Har sån lust till det. Kraaaam Inger

  1. Julia skriver:

   Tänk Inger att det kan man! Tycker jag i alla fall. Jag tänker att det som gör en glad och lycklig utan att skada andra är helt klart godkänt att göra. KRAM

   1. inger skriver:

    Tack finaste lilla Julia. Då gör vi så. Kraaaam

 5. Emma skriver:

  Jättefint!
  Dynan i barnstolen vart har du köpt den?

  1. Julia skriver:

   NG Baby 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..