Här fanns ett trappräcke och så var det öppet in till skrubben. Dörr på plats. Ska målas och bytas beslag. Väggen längst hit med bröstpanelen ska också rivas. Hoppas den vackra pärlsponten finns där under. Den som suttit här sedan huset byggdes för över 100 år sedan. ( Svindlande tanke förresten).

En titt in!

Socklar på plats. Lite målning och dragning av el kvar.

Älskar dessa höga maffiga socklar!

Ett stycke snygglampa som ska upp. Glas och porslin i all sin enkelhet. Blir fint det.

Skrubben so far!

Visst blir det lite gulligt? Och det måste vara i princip färdigt till på fredag för då börjar etapp 2 av renoveringsprojektet i hallen. Golvläggarkillen kommer då. Eller Fiskbens-Harry som jag kallar honom. Han är nämligen en skicklig parkettgolvsläggare. Det är ju inte så lätt att få fatt i hantverkare som är sådär specialiserade inom olika områden som han är.

Carlos ska få sitt drömgolv. En ekparkett lagd i fiskbensmönster. Skulle han få bestämma så skulle Harry få gå loss i resten av huset också…vi får väl se. Tycker att ett sådant golv är lite mer för tjusigare våningar och hus än vad vårt enkla lantliga hus är.

Visserligen så hade jag det i min lilla funkisetta i stan också.

Så ett nytt golv i hallen inom en snar framtid. Hurraaa så härligt!

 

Förresten. Fick ett önskemål om att ”sluta leka modell” eftersom det inte blir bra. Och visa lite mer adventspiff och hus. Hmm tjaaa suget blir ju inte sådär sprudlande överväldigande direkt men såklart blir det lite mer jul här snart. Redan ikväll för den som är sugen. Lite blandat som vanligt alltså.

Så länge någon butik/klädesmärke som jag tycker om tycker att det vore fint att se deras kläder på mig och ha ett samarbete så säger jag ja. Hur härligt är det inte för en snaaaaart medelålders ( 36 är ju ändå åt det hållet ) 4-barns mamma att faktiskt få visa upp kläderna oretuscherat på en alldeles vanlig kropp. Jag tycker att det är jättehärligt! Mer sådant! Personligen fullkomligen älskar jag när bloggare bjussar på alla slags bilder. Därför läser jag ju också sådana. Skulle inte falla mig in att till exempel hänga på en blogg som handlar om gräsklippare. För det är totalt ointressant för mig. Och skulle nu den där favoritbloggen någon gång visa upp något jag inte är intresserad av så scrollar jag förbi. Lätt som en plätt.

De dyker upp ibland. De där kommentarerna. Vissa rakt igenom h e l t  sjukt elaka. Andra gånger sådär syrligt ”snälla” ni vet. Jag vet inte riktigt hur man ska hantera dessa? Finns ju olika taktiker helt klart. Men jag vill verkligen i n t e  ha sådana här hos mig. För mig är det fullkomligen obegripligt att man som en vuxen människa kan lägga tid på att skriva några icke välmenande rader till en människa man inte känner och sedan klicka och publicera dessa. Hur är det möjligt på riktigt? Får man inte jätteont i magen när man gör så? Jag tycker genuint synd om sådana kvinnor ( och män för den delen men i mitt fall är det kvinnor som skriver ). De skulle behöver en lång varm kram. Och en pepparkakslatte. Typ så.

 

Ok nu ska jag och Juno susa iväg på onsdagsjympan. Nästsista gången. Bävar lite. Har nämligen lovat mig själv att så fort jympan är slut så blir det jogg för min del. Så nästa vecka börjar jag träna på egen hand. Peppen? Siså hehe. Men jag måste. För innerst inne älskar jag ju det.

Ses sen! Med ett lite mer juligt inslag. Vem vet, jag kanske dyker upp invirad i julgransglitter här ikväll. Kan bli spännande.

kram

Julia

 

 

 1. Emelie skriver:

  Hehe!! 🙂 Jag tycker absolut att du ska vira in dej i lite glitter!! Såna idioter som måste komma med dumma kommentarer. Varför är de ens här då??
  Själv älskar jag bilderna när du visar upp kläder! Man blir ju jätteinspirerad själv! Och du passar ju i allt! ♡
  Näää..strunta i alla korkade människor!! Men jag förstår att du tar åt dej…det gör man ju!
  Jag älskar din blogg iallfall och blir alltid varm i hjärtat när jag läser den!!
  Hoppas och ber att din pappa ska bli bra igen också och att du kan finna tröst och ro!! ♡
  Ta hand om dej och din fina familj!

  1. Julia skriver:

   Tack vad söt du är. Ska hitta lämplig glitter 😀 KRAM

 2. Men, va, vad är det som inte blir bra???
  Nä fortsätt med den redan perfekta mixen av det som är din blogg. Man kan alltid önska innehåll men varför lägga till onödiga syrliga kommentarer?
  Fram för mer kärlek och snällhet det mår alla bra av.
  Kram till dig

  1. Julia skriver:

   Kram och tack fr din hälsning! Blir så glad. Kram Julia

 3. Åse skriver:

  Usch hur man kan skriva sånt. Jag blir bara matt. Och ledsen. En frisk människa gör inte så. Men som alltid handlar det troligtvis om avundsjuka. Du är (snart) medelålders, görsnygg och har 4 fantastiska barn! Och väljer bort all stress och måsten som ett heltidsjobb innebär för att få vara hemma med dina barn (vilket såklart är ett heltidsjobb det med 🙂 Det svider hos folk. Så är det bara. Tyvärr.
  Men jag älskar din blandning på bloggen! Jag är själv 42 år med 3 barn (18 år, 16 år och en liten på 7 år) och tycker det är fantastiskt att få läsa om någon som man kan identifiera sig med♡
  Jag har läst din blogg sen dina två stora barn var små och jag tänker fortsätta med det för du är genuin och fantastisk!
  Och dina klädtips är toppen! Jag hittade en fantastisk klänning på Lindex i söndags tack vare dig!♡
  Oj, detta blev långt men i alla fall, jag önskar dig en härlig lördag och en underbar första advent imorgon♡
  Kram Åse

 4. Alltså skrubben är så fantastiskt fin!! LÖVELIG!!!!

  Angående vad du visar på din blogg så vill jag bara säga att ÄNDRA INTE ETT SMACK!!! Jag älskar denna blandning av allt på bloggen och som så många innan mig skrivit så kan man ju sluta läsa om man inte gillar detta…

  All värme, energi och kärlek till dig!!

  KRAM

  1. Julia skriver:

   Taaaaack!kram

 5. Anna skriver:

  Följt dig ett tag, gillar! Du är snygg, kreativ och smart 🙂 Keep up the good work.

  1. Julia skriver:

   Glad jag blir, KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..