Hej finisar!

Vi fixar i hallen ni vet. Och det rummet är liksom själva passagen till både över och undervåningen så i skrivande stund så sitter jag i bilen och skriver till er. Juno tar sin förmiddagsvila och vi ska snaaaart gå in på kyrkis.

Golvet är lagt, behandlat en första omgång och idag görs det alla sista.

Ni ska få se sen! Blev i alla fall supertjusigt och Carlos har fått sitt drömgolv. Så drömmigt att vi nog lägger likadant i vardagsrummet också.

Hur går det för er som är inne på ett grönare liv?

Vi kör vidare och jag har undantaget fisk någon gång ätit pyttelite kött endast två gånger de senaste 3 månaderna. Känns fräscht. Och precis vad jag vill just nu.

Ni ska få ett recept på en maträtt som jag lagar ofta. I vanlig ordning måste ni smaka av och göra så som ni själva tycker om. Se det som en bas och inspiration.

Recept Gräddig svamppasta

ingredienser:

Valfri svamp

Smör

Grädde

Soja

Lantbuljong

Svartpeppar

Gräslök

Vitlök

Pasta

Riven ost

Gör såhär:

Jag har inga exakta mängder så det blir olika från gång till gång men ni ska få en beskrivning av mig på ett ungefär. Jag lovar att det här kan ni inte misslyckas med!

Jag har så mycket Karl-Johan hemma så det är vad som hamnar i min gräddiga svamppasta just nu. Icas champinjoner går tippelitopp också och då är en ask lagom.

Skär svampen i lagom stora bitar och fräs i smör.

Låt en pressad vitlöksklyfta gå med en snabbis.

Tillsätt en skvätt soja, rejäla tag med pepparkvarnen, en matsked lantbuljong och grädde. Jag brukar ha i 5 dl grädde ( vispgrädde, så himla mycket godare ). Låt såsen puttra tills den tjocknar till något och klipp i en kruka färsk gräslök.

Under tiden såsen puttrar är det bra att koka pastan.

När såsen och pastan är färdiga blandas de ihop. Några tag med pepparkvarnen och en stor näve Västerbotten eller hyvlad parmesan på blir mumsigt!

Färdigt! Mumsig vegetarisk vardagsmiddag på ett kick. Grädden och osten kan såklart bytas ut till valfria alternativ.

Sköt om er!

Julia

 1. Hej Julia
  Här är vi långt från så duktiga som er men testar nått vegetariskt varje vecka minst en dag. Min kropp vill bara äta veg nu men ändå blir det inte så. Tiden kommer tänker jag eller mer inköpen ska planeras bättre kanske. Vill tipsa om himla smidiga grönsaksbullar färdiga! De från ikea en stor påse för nästan inga pengar alls! Smidigt när tiden inte räcker till eller när mammi är lite lat 😉 de är fulla med grönsaker och smakar gott. Här har vårt Ica inte tagit hem morotsbullarna som jag är nyfiken på, men de var goda har jag för mig du skrev 🙂

 2. Ser mumsigt ut. Har själv inte ätit kött sedan påsken. Äter än så länge fisk, mejeriprodukter och någon enstaka gång kyckling. Känns fräscht, gott och kul. Det märkliga är verkligen hur både smaken och lukten ändras. Barnen är inte riktigt med på tåget, hoppas de vill välja det i större utsträckning tids nog. Tack för inspirationen

  1. Åh vad härligt. Jaa. Jag tycker de känns märkligt. Har ju liksom hela tiden haft siktet inställt på att jag absolut vill och ska äta kött om helgerna men nä, drar mig liksom för det och så blir det inte av. Kram!

 3. Så himla fint hallgolv! Wow! Vi har plankgolv i hela huset förutom i badrum och hall, i hallen ligger ett slitet klinkersgolv. Har hela tiden sett framför mig ett vitmålat plankgolv.. men ert nya golv fick mig på andra tankar, wow! Du får uppdatera hur slitstarkt det är efter ett tag 🙂

  Vi har börjar laga mer vego här hemma, kul med tips på recept! Själv lagade jag Pasta Rosso (från boken Mera Vego) häromdagen och den var sååå himla god den med! Supergott och enkelt det med, finns på nätet om du googlar. Kram

  1. Tack vad kul med recepttips! Det bör vara väldigt slittåligt om jag förstått saken rätt. Men ja jag kan uppdatera efter ett tag 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..