Hej sötisar!

Jullov! Hur mysigt är inte det? Flera veckors ledighet och jag sänker tempot rejält.

Idag har jag julstökat och samlat tankarna lite inför helgen.

Juno vaknade supertidigt imorse så jag svängde ihop en kardemumma och vit chokladtryffelsmet. Bakar ni en endaste sak imorgon så gör denna. Går snabbt, är enkelt och blev magiskt gott. Lovar! Receptet kommer längst ner.

Imorgon bitti åker jag till Lill-Ica och handlar det sista inför julafton. Det blir en jul utan skinka och korv. Har lovat köttbullar men i övrigt håller vi oss till grönt och fisk.

Jag blir så glad varje gång jag ser bilden på Belle som hänger i köket. Bästa!

Ok är ni redo för receptet?

R E C E P T

Kardemumma och vitchoklad tryffel

Koka upp en deciliter grädde i en kastrull och ställ av från plattan. Hacka grovt 300 gram vit choklad ( välj en sort som älskar ) och lägg i kastrullen. Rör om tills chokladen smält. Mortla en tesked kardemumma och rör i smeten. Låt stelna till i en timma i kylen. Rulla till bollar och vänd i florsocker.

Färdiga att avnjutas!

Jag la mina i knäckformar.

Och Elle som är krasslig och hemma fick vara förste provsmakare.

Ses snart igen!

puss

  1. Åh..Det såg ju gott ut. Kanske skulle prova att göra dom i morgon
    Vill inte familjen ha skinka?. Ha en alldeles underbart god jul finaste lilla Julia. Kraaaam Inger

  2. God Jul Julia önskar jag dig och din fina familj. Här mellan bergen i ett snöigt Vermont har vi det väldigt juligt och är glada att jullovet har börjat.
    I dag ska jag göra Svenska köttbullar och sen blir det pepparkaksbak och julklapps inslagning och kvällen får avslutas med middag på restaurang md goda vänner.
    Kramar från Bodil på andra sidan plurret.

  3. Provade bollarna. Så goda! Undrar över den underbara gråa tröjan med volanger! Varifrån är den?

    Kram och God Jul!
    Helene

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..