Igår åt vi en så himla god soppa hemma hos oss så ni ska få receptet.

Men först tänkte jag bara berätta eftersom jag fått frågor kring det att neeeeej alla jublar INTE åt linsbiffar här hemma. Såklart inte. Jag gissar på att det är ungefär samma lika stämning här som hos er.

Några tycker om och några inte alls.

Däremot så ska det alltid finnas något så att man blir mätt. Grönsaker, frukt, smörgås osv. Oftast går ju det som serveras till, till exempel  linsbiffarna som ris, pasta osv alltid hem.

Jag vill att man ska smaka men inget mer än så.

Till slut lär man sig nog att uppskatta de nya smakerna och det är aldrig så att absolut ingen tycker om. Vilket jag är jätteglad för. Men med en stor familj med smaker som spretar åt olika håll är det såklart knepigt att göra alla lyckliga över maten vid middagsbordet.

På torsdagar gör vi alltid ugnspannkaka och det är ju stora favoriten! Och den dagen jag själv äter mig mätt på annat hehe…för det är inte min favorit alls.

Okej nog om det.

Jag hittade det här härliga receptet på ost & broccolisoppa HÄR inne hos Frida. Det var verkligen helt perfekt igår när snön yrde runt och det blåste storm. En varm, mjuk och gräddig soppa med surdegsfrallor till. Mmmm!

Min soppa blev ganska så tjock men det kan man ju justera efter smak och tycke förstås. Smaken var i alla fall alldeles perfekt.

Tyckte jag, Juno och Noell…

R E C E P T   B R O C O L I   O C H   O S T S O P P A

( ungefär 6-8 portioner )

i n g r e d i e n s e r :

2 matskedar smör

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

3 morötter

2 broccolihuvuden

5 dl grönsaksbuljong

2,5dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

0,5 dl majsstärkelse utrört i 1 dl vatten ( jag kommer utesluta detta nästa gång )

riven muskotnöt efter smak ( älskar muskot så tar gärna många tag med rivjärnet)

vitpeppar efter smak

5 dl ost ( jag tog Västerbotten )

salt efter smak

G ö r   s å h ä r :

Hacka löken, vitlök, morötter och broccoli. Hetta upp smöret i en stor gryta och tillsätt löken samt vitlöken och låt fräsa tills löken mjuknat.
Tillsätt sedan morötter, broccoli, grönsaksbuljong, mjölk och grädde. Rör ner majsstärkelsen och låt soppan koka i ett 20 minuter.
Tillsätt kryddorna och osten. Låt soppan sjuda i några minuter. Smaka av soppan och tillsätt extra kryddor om du vill. Mixa soppan slät med en stavmixer.

Jag serverade surdegsfrallor till soppan och strödde rostade pumpakärnor på soppan.

  1. Ungnspankaka är verkligen inte min favorit här hemma heller. Det får familjen äta när jag inte äter hemma eller så gör jag som du tar något annat. Broccolisoppa är velkligen mums! Mina två favvis soppor är löksoppa med riven ost på toppen vid serveringen och jordärtskockssoppa smaken alltså mmm… Men vid löksopps tillfällena då får barnen något annat, den är inte deras favvis;)
    Ha det gott!
    Kram Lina

  2. Inspirerande recept, känns så fräscht! Tack för en inspirerande blogg som jag har följt sedan du startade den!
    Kram Johanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..