Vi har också provat årets semmeltrend. Nachosemlan! Vad tror ni? Jag tycker att det är jätteroligt med klassiker som förnyas och vad gäller semlan så föredrar jag själv mandelmassa, grädde och bulle. I den ordningen. Av bullen behöver det inte vara mer än några smulor nästan för det är kardemummasmaken jag vill åt.

Bästa hjälpredan hade jag. Hennes leende får mig att smälta gång på gång på gång…

Så nachosemlan är ju ganska så perfekt tycker jag. Ni ska få receptet som jag hittade inne hos Frida HÄR.

R E C E P T   N A C H O S E M L O R

 

Ingredienser nachobröd:
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl

Ingredienser Mandelmassa:
200 g skalad sötmandel
2.5 dl florsocker
1 äggvita

Gör så här:
Nachobröd: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i ungefär 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare ungefär 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Ta ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter eller stansar ut hjärtan. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde.

Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massa blivit för kompakt – den ska vara krämig.

LOADING..