Är att få en stor påse med krispiga vinteräpplen från min brors trädgård.

Jag kokade äppelmos av alltsammans och smaksatte med en gnutta vanilj och sötade lite med råsocker.

Barnen älskar det till plättar och ugnspannkaka.

Juno äter äppelmos till morgongröten.

Det är verkligen höjden av lyx. Att få en påse vinteräpplen en vintrig januarihelg.

Ses lite senare!

kram

Julia

 1. Mmm, jag riktigt känner magin i de krispiga äpplena… vilken fantastisk vintergåva✨

  Jag minns farmors rika syltförråd i källaren, hur hon rensade körsbär från kärnor på altanen som vätte ut mot glittrande vatten i Nynäsviken och kreativiteten i att skapa de ädlaste av verk av trädgårdens alla skatter. Min faster tog vid denna jordnära och matbejakande livsstil och flyttade till Värmlands glesa bygd. Deras liv & en stor del av min uppväxt påminner så mycket om din livsstil och det är fantastiskt att minnas det jag älskat och präglats av under min uppväxt genom alla dina underbara bilder, ord och upplevelser. Du är en förebild som få andra, som binder traditionernas varma värld till allt det ljuvliga i vårt moderna tidevarv.

  All min värme till dig och din pappa i det ni delar och upplever just nu❤️

  Kramar Emma O

  1. Julia skriver:

   Stort tack finaste Emma. Dina ord alltså. KRAM

 2. Clara skriver:

  Åh jag älskar äppelmos & kokar alltid ihop några burkar på sensommaren!
  Vi har så många gamla äppelträd med olika sorter så det brukar bli mycket mos!
  Kram Clara

  1. Julia skriver:

   Åh vad lyxigt.Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..