ANNONS

Junos dag! Tårta och presenter.

/

Jag har haft en liten ynklig feberhet Belle intill mig hela natten. Så hon har varit hemma idag. Lugnt födelsedagsfirande med andra ord. Junos kalas när hennes små vänner kommer och firar har vi en annan dag. Dör så gulligt. Juno och hennes små vänner…!!

Belle önskade sig frallor så det har vi bakat. Lagat linssoppa till middag och så bakade jag en födelsedagstårta. Inte en bebisvänlig sådan alls så Juno fick plättar istället med grädde, äppelmos och blåbär.

Hittade så vansinnigt fin inspiration på Instagram hos en tjej som heter Petah Tiqwa och hos Lisa. Jag tjuvade idén rakt av och det är förmodligen inte sista gången jag bakar en siffertårta/kaka. Tänk vad fint man kan piffa på sommaren med trädgårdsblommorna! Tänk er den med  mängder av ljuvlig förgätmigej eller syren? Åh så fint. Ni ska såklart få receptet lite längre ner.

Men nu tar vi en liten titt på Junos 1-års tårta/kaka. Och några av presenterna hon fått idag.

R E C E P T   S I F F E R T Å R T A

(receptet räcker till en en siffertårta/kaka ca 30 x 7 cm)

i n g r e d i e n s e r   m a r ä n g e r :

1 äggvita

1 dl socker

2 droppar ättiksprit

karamellfärg

Gör såhär: Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker samt ättikssprit. Fortsätt vispa till sockret löst sig. Spritsa på bakplåtspapper och grädda i 50 grader ungefär en timme.

i n g r e d i e n s e r   s i f f r o r

(2 st mördegsbottnar som sedan blir till en siffra)

3 dl vetemjöl

200 gram rumsvarmt smör

en nypa vanilj

1 dl socker

1 äggula

Gör såhär: Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylen minst 30 minuter. Antingen plastar du in bunken eller så kan man förvara degen i en plastpåse.

Under tiden ritar du din siffra eller siffror om du gör en dubbel sats på ett bakplåtspapper. Jag ritade på fri hand men det finns säkert siffror att googla fram.

Kavla ut degen direkt på ett bakplåtspapper och skär ut siffror. 2 stycken för en sifferkaka och 4 st för två.

Grädda kakorna i ungefär 10 minuter. De ska vara ljusa fortfarande när du tar ut de från ugnen. Nu har sifferkakorna förmodligen ändrat form lite och det går bra att skära till snygg form och kanter nu. Efter det ska sifferkakorna gräddar ett par minuter till.

Låt svalna.

i n g r e d i e n s e r   s m ö r k r ä m :

 

150 gram naturell färskost

1/2 paket florsocker

60 gram mjukt smör

Gör såhär: Vispa ingredienserna till en kräm med en elvisp.

Piff!

Godis, bär, maränger, kakor och blommor.

Montera ihop mördegsbottnarna såhär:

Var varsam då de är ganska ömtåliga. Jag lyfte över de med hjälp av två stekspadar på tårtfatet. Börja med att spritsa smörkräm i rader på den första siffran. Därefter lyfter du försiktigt den andra och lägger på. Upprepa proceduren med att spritsa smörkräm på siffran. Därefter piffar man kakan med precis de man önskar.

Färdigt att servera!

Puss & Kram från den som åt 3 bitar kaka och nu ska hämta sig en bit till!

Tänker att man är värd att fira det faktum att man är 4-barns mor riktigt rejält väl?

8
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00