I annonssamarbete med HäLSANS KöK

 

I samarbete med Hälsans Kök har vi tagit oss an utmaningen att leva 10 dagar helt utan kött!

Ni vet ju att vi redan började där i höstas med att smyga in grönt och minska på köttkonsumtionen. Runt årsskiftet bestämde vi gemensamt att sluta äta kött hemma. Ute och på förskola/skola gör barnen som de vill. Inga förbud. Men både jag och Carlos föregår med gott exempel såklart.

Jag är så glad att hela familjen är engagerad och lika pepp som jag på det här. Det är ingenting jag varken krävt eller förvänt mig utan intresset och viljan har kommit självmant från barnen.

Vi utesluter kyckling, gris och nöt helt och hållet. Fisk ibland men även där har vi dragit ner. Ägg kommer vi att fortsätta äta men vi måste måste måste bli med höns igen. Räven tog de i vintras och vi har inte prioriterat att skaffa nya. Men det måste bli av så snart vi hinner med de projektet.

Det har inte varit svårt alls att utesluta kött för mig personligen. Ju längre tid jag är ifrån kött, desto mer distans får jag till vad det faktiskt är.

Jag kan på riktigt inte komma på en endaste bra sak med att äta kött just nu. Jag har på slentrian och av vana varit en köttätare. Ingen storkonsument, men än dock. Okej en bra sak. Det kan vara gott.

I början av min resa så var jag osäker. Ville lyssna, se och höra. Vad finns det för olika tankar om att utesluta kött från sin kost. Idag är jag tvärsäker och det finns inga argument just nu som får mig att lägga en bit kött på min tallrik. För att behaga mina ”begär”.

Däremot förstår jag att man väljer att äta det. Av vana, för att man tycker att det är gott och för att man kanske tror att det är det bästa för en.

Man får tro olika och ta till sig olika teorier, forskning och vad som känns rätt i magen.

Men jag personligen tror att min hälsa gynnas av vegetarisk kost och jag slipper bidra till en industri som jag inte kan stå bakom.

Det som jag tycker kan vara knepigt till vardags är att få till måltider som barnen älskar. Man vill ju gärna att barnen ska tycka om maten och visst är de duktiga på att smaka på mina grytor och linsbiffar men ja…det är inte maträtter som är allra mest poppis här hemma.

Så när jag fick förfrågan om att anta utmaningen tio köttfria dagar med Hälsans Kök så blev jag superglad. En chans för mig att bli poppis mamma under tio middagar! Inte så dumt alls. Sortimentet är nämligen väldigt barnvänligt. Nuggets, korv, färs, filéer och mycket annat finns att välja mellan. Dessutom finns många av produkterna i familjepack. Till exempel filébitarna och nuggetsen. Väldigt bra med tanke på att vi är en stor familj på sex personer.

På framsidan av paketen och påsarna står det om produkten är vegansk och/eller vegetariska.

Så. Nu kör vi 10 dagar utan kött med Hälsans Kök!

Och jag slog till på stort vår första dag som ni kan se. Gissa om barnen blev nöjda?

Nuggets, hemgjorda pommes med ketchup till och grönsaker. Blåbärs och banansmoothie till. Poppis mamma var det ja!

Fortsättning utmaning 10 köttfria dagar följer…

 

För mer inspiration och härliga recept kika in på Hälsans köks facebooksida HÄR.

puss

Julia

 

 1. Ylva skriver:

  Så himla spännande! Måste bara fråga – är det palmolja i deras produkter?
  Letar också efter bra och poppis mat som är vegetarisk men tycker att det är så mycket palmolja i allt och det vill vi inte äta här hemma.
  Kram kram!

  1. juliak skriver:

   Å jag vet inte då det inte är något jag välja bort aktivt men kika på deras hemsida vettja! KRAM

 2. Anna skriver:

  Vad roligt med (mer) matinspo! Försöker äta mer vegetariskt och mer ren mat, men ibland finns inte tiden och då bra att kunna ta till något mer lättlagat:)
  Och så superfina bilder, som alltid Julia! Vilken härlig inspiratör du är!
  Kram Anna

 3. Lina skriver:

  Åh, tack för all inspo! Jag var vegetarian i yngre år men inte nu. Dock skulle jag verkligen vilja äta mer vegetarisk mat hemma så ska verkligen kolla in hälsans kök! kanske kanske bli vego igen!? 😉

  Men angående höns! Hade ingen aning om att ni haft det fastän jag följer din blogg. Måste helt missat det. Är lite sugen själv på ett par stycken så vore så kul om ni fick nya höns och du kunde skriva lite om det! 🙂

 4. Fantastiskt Julia! 😀 Att vi blir fler. 1983 när jag började äta vegetariskt var det såå mycket svårare. Att äta på restaurang nästan omöjligt. Vi gör lika dant här. Barnen får välja själva i skola o hos kompisar. Vi har tre veganer och en som pendlar lite hit o dit! ☺ Kram 💚

 5. Vad gott 🙂 varifrån ät klänningen från ?:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..