I annonssamarbete med HäLSANS KöK

 

Utmaning pågår!

Ja ni minns kanske att jag skrev om att vi i vår familj är med på en 10-dagar utan kött utmaning med Hälsans Kök.

Det går strålande! Men ja, vi äter ju mest vegetariskt redan så den stora skillnaden är nog egentligen att min vardag blivit så mycket enklare. Vi äter mejeri, ägg och fisk.

Jag har ju ibland kämpat lite i motvind så att säga med mina grytor och biffar som jag visserligen absolut inte tänker sluta med men att nu ha alternativ som är så enkla och barnvänliga underlättar min vardag något enormt.

Med hjälp av sortimentet från Hälsans Kök så kan jag helt enkelt laga all mat som jag alltid brukat laga. Man bara byter ut det som är köttprodukt mot motsvarande från Hälsans kök. Perfekt att många produkter även finns i stora familjeförpackningar. Vi är ju en stoooor familj.

 

Vi kikar på en dag hemma hos oss.

Hjälpredan Juno med.

Alltid!

En dag i veckan har vi pannkaksdag hemma hos oss. Något som Belle och Elle älskar! Vi andra vill alltid ha något mer matigt till middag så då brukar jag passa på att laga någon av killarnas favorit.

Kyckling i gräddig currysås är en sådan. Och det har jag inte lagat på evigheter av förklarliga skäl.

Nu när jag bunkrat upp med produkter från Hälsans kök så tänkte jag att de grillade filéerna måste ju passa ypperligt för en gräddig snabblagad Currykycklinggryta men utan kyckling förstås.

Det finns faktiskt färdigstrimlade filébitar att köpa också men vår butik är inte så välsorterad.

Det är ett sådant hittepårecept ni vet? Inget krångligt eller konstigt alls utan man svänger snabbt och enkelt ihop den.

Jag började med att skära filéerna i lite mindre bitar. Sedan stekte jag de lite lätt i en gryta ( i rapsolja och smör ), hällde i syrad grädde ( tipselitips det är så mumsigt med den lite lätt syrliga smaken ) och kryddor.

Lite buljong, peppar, salt och chiliflakes.

När grytan kokat ihop så brukar jag strö över lite färska grönsaker som paprika till exempel.

Den här gången tog jag strimlade sugarsnaps.

 

Viktigast när det kommer till den perfekta vardagsmiddagen för mig är att vi är samlade, att maten är god, hälsosam och att den går snabbt att laga.

Vi äter alltid tillsammans. Det är verkligen något som är viktigast i världen för oss och har alltid varit det. Att äta middag tillsammans varje dag.

Det i sig tror jag främjar hälsan och familjesammanhållningen något enormt. Alla har chansen att berätta om hur dagen varit och vi hinner uppdatera varandra om livet i stort som smått.

Utmaningen fortsätter hemma hos oss och för er som också vill inspireras till ett mer hälsosamt och grönt liv. Kika in HÄR på Hälsans Kök Facebooksida vettja. Och om ni inte redan börjat äta vegetariskt så är mitt bästa tips att byta ut ett par dagar i veckan till en början. Det är verkligen inte knepigt alls jag lovar. Och det gör så gott på alla plan!

puss

Julia

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..