En ledsen dag…

En lite ledsen dag idag. Jag fyllde den med jogg och lite påtande i trädgården. Förutom den vanliga vardagsruljansen förstås. Gud vad Maj är intensiv på alla sätt. Ljuv och intensiv. Mina bästa lindra ledset hjärta grejer att göra. Jogga och göra fint i trädgården. Varför jag är ledsen? Jo jag är oändligt orolig inför Belles skolstart och idag besökte vi hennes skola. Kände när vi gick in i matsalen fylld till bredden med föräldrar och barn att jag på riktigt hade svårt att hålla ihop. Luften var tung att andas och tårarna var alldeles redo att trilla nedför mina kinder.

Min Belle! Den vackraste människan jag vet om i hela världen. Min ljuvliga varma omtänksamma kloka Belle. Med nya hatten hon fick av mig igår med mönster av sommarblomster. Förgätmigej. Min bästa blomma. Alldeles sådär ljuvlig som Belle är. Jag har inga kloka ord alls just nu om det här. Jag måste ju få vara ledsen och orolig. Det är inget att släta över. Det gör mig liksom bara mer ledsen. Att allt blir bra. Det vet jag. Men vägen dit känns som en stor och svår utmaning. En sak i sänder. Och idag har jag varit ledsen. Morgondagen blir lyckligare och jag är en smula starkare än vad jag var idag. Jag är så tacksam att just jag fick bli Belles mamma. 

Julia

 1. Fina, vackra lilla Belle ❤️ Klart att det kommer att bli bra!! Barn är ”rakt fram”, men jag har upplevt med min Gustav, som ju är lika gammal som Belle, att när dom får svar på sina frågor brukar det oftast inte vara så mycket mer sen.. Gustav är född utan emalj på fyra framtänder i överkäken och en i underkäken och har därför gropiga gulbruna tänder, vilket barnen som inte vet varför, alltid frågar om och föräldrar tittar snett på.. Gustav har stått framför spegeln med tårar rinnande nerför kinderna och borstat frenetiskt för att något barn nån gång sagt till honom att han inte fick vara med och leka för att han hade smutsiga tänder! Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat och man känner sig så maktlös!
  jag förstår och delar din oro och sorgsenhet!

  /Charlotte

  1. Min dotter saknar också emalj på två tänder, dock längre bak i käken så de syns inte men gud så jag borstade innan jag förstod vad som var fel. Trodde vi hade misslyckats med tandborstningen fullständigt och skämdes. Förstår att det måste vara jättetufft att sakna emalj på framtänderna, både estetiskt men det är ju heller inte lätt att äta med dessa tänder. Kommer din son att få någon plast eller liknande på sina tänder?

 2. Det är väl en sagolik tur att just du finaste lilla Julia fick bli Belles mamma. Hur hade det annars gått. Tror det kommer gå alldeles jättefint när vackraste lilla Belle börjar skolan. Tack vare din klokhet. Du verkar vara en fantastisk mamma. Koppla först av nu i sommar så ska du se allt kommer bli så bra. Kraaaam Inger

 3. Åh så himla tufft! När det gäller ens barn får man vara orolig. Inget som varken ska förminskas eller tvingas bort. Det handlar ju om det käraste i livet❤️
  Kram

 4. Försök att inte oroa dig Julia. Belle har en spännande, rolig och lärorik tid framför sig och barn är så mycket klokare än oss vuxna många gånger. Visst de kommer se att Belle saknar hår, fundera och fråga i början på barns självklara sätt. Men sedan kommer det inte spela någon roll. De kommer lära känna Belle och se den fina och starka flicka som hon är, då kommer de inte tänka på att hon saknar hår.
  💕U

 5. Tänk att universum såg till att just ni skulle bli mor och dotter! ❤️
  Kramar i massor, och en axel att luta sig mot.
  Det blir toppen. När du har landat.

 6. För två år sedan var mitt hjärta uppfyllt av samma oro och sorg, av samma anledning men ändå en annan. Min underbara fantastiska men annorlunda flicka skulle snart börja skolan. Jag ska inte säga att det gått som en dans på rosor men det har gått mycket bättre än jag trott och min älskade unge har klarat det bra. Många små barn har stora hjärtan och kaka söker maka- lilla Belle kommer också att finna vänner som finns där för henne, som lindrar och som bekräftar att hon duger fint som hon är ❤️

 7. Ibland kan det bara få vara så, att få vara orolig och ledsen. Att ha den där tjocka klumpen i halsen och riktigt ont i magen. Att inte riktigt några ord blir rätt att säga och inget är rätt att göra just där och just då. Utan det är bara något som man måste gå igenom. Just då. Inget hjälper där och då. Alla stunder är inte roliga men man måste gå igenom dem. För att senare ordna sig till det bästa. Och det är jag säker på att det gör. Vet att det inte hjälper att höra det nu. Men det kommer bli jättebra, Belle kommer få fina kompisar och de kommer ställa upp för henne, precis som ni har gjort i hennes uppväxt!

 8. Jag förstår dig fullt ut Julia och man måste få vara ledsen och orolig men försök hitta en omtänksam lärare att prata med om hur du känner. Då kan de hjälpa till lite extra nu i starten så att det blir bra! ❤️

 9. De barn som har haft något ovanligt i mina söners klasser har fått stå upp och själva berätta om det. Har varit både synliga och osynliga saker, allt ifrån eksem till högfungerande autism och adhd.
  De har själva fått svara på frågor från barnen, fått stå i centrum och vara stolta över dem själva. Sen när barn från andra klasser sagt något kan elevens klasskompisar förklara hur och varför även få de andra barnen och sen har det inte varit mer med det.
  Om det är Belles aleciopeia (stavning?) och att hon kan bli retad för den du är ledsen över kanske ovanstående även skulle kunna hjälpa er.
  Barn kan vara hemska men också betydligt mer accepterande än många vuxna.
  (Mina barn har en död syster och det brukar bli många frågor angående lilla Lovis när någon ny kompis kommer på besök, fin stund där mina barn och jag får prata och berätta vad som hände. Nya vuxenbekanta kan reagera väldigt avståndstagande istället. Fina naturliga ungar. ❤️)

 10. Men åh! Jag känner verkligen igen mig i denna känsla du beskriver, är precis lika dan när det gäller förändring och ännu mer sedan jag fick barn! Fantastiska fina Belle det kommer gå så bra för henne i livet, klok och omtänksam! Vad mer kan man önska av en kompis!?

 11. Din fina Belle verkar vara en så varm och vacker person. Tycker (men det kanske du ändå tänker göra) att du vid skolstarten berättar allt för dem om Belle och hennes ”sjukdom”, så de i sin tur berättar för barnen.
  Du är en så underbar och stark mamma och hela er familj så fantastiskt. (Ja, jag vet, allt kan inte vara utan lite snår ibland)- LYCKA TILL fina du!

 12. Hej!
  Förstår helt din oro som mamma…
  minns när min son började fsk klass för tre år sen. Där fanns en tjej som var diabetiker vilket föräldrarna informerade om vid föräldramötet men även kom ut i klassen när de hade startat och berättade för barnen hur detta påverkade henne. Jag tyckte det var fint gjort av dem och även om detta inte samma sak så kan detta kanske vara ett tips på att stilla nyfikna frågor jämt om ni samlas och de får ställa allt när du finns där och kan svara på dem?
  Önskar henne all lycka och tror hon kommer få en underbar tid i skolan till hösten.
  Med vänlig hälsning, Sofie

 13. Åh känner med er💕
  Vill bara berätta att jag hade en vän när jag var liten som hade alopeci och inte hade något hår alls. Vi gick inte på samma skola men träffades ibland. Som jag minns det var det ingen grej alls, det var liksom ”jaha varför har du inget hår” och sen lekte vi. Var mer dom vuxna som ojade sig och tyckte synd om.
  Brukar aldrig komma med tips eller rekommmendationer när det gäller hälsa så ta det inte så men jag minns att hon åt en homeopatmedicin och fick ljust ulligt hår när hon blev lite äldre

  Tror det kommer gå jättebra för Belle, hon tar dom med charm🍒😀

 14. Tack finaste för att du delar med dig när du är ledsen, är precis dig själv. Jag förstår att det var jättejobbigt stunden där i skolan. Jag tror av hela mitt hjärta att det kommer att gå bra för Belle, hon har en så stark utstrålning & charm, så otroligt varmhjärtad och fin på alla sätt och jag tror att hon kommer att charma alla! Men jag förstår din oro, gud så läskigt överhuvudtaget när ens lilla skatt ska börja skolan. Dessa moderskänslor, känns ju ofta som på liv och död så starka… Du är världens finaste mamma Julia❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..