Födelsedagsveckan!

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

 

Attans alltså ni är så kloka och fina som delar med er. Stort tack för det. Verkligen. En lättnad att dela med mig här och alltid få en omedelbar och så fin respons. Jag är medveten om att min situation är ganska så jättelyxig ändå och kanske är det just det som får mitt samvete att skava så enormt. Jag skulle ju kunna vara hemma och försöka pussla ihop tiden som jag alltid gjort förr. Men Juno är en alldeles egen liten individ, livssituationen är något annorlunda nu med stooooor familj och så vill jag jobba. Jag vill verkligen det. Att jag just nu försörjer mig på att blogga är ett sådant drömläge helt enkelt.

Jag tror ändå att relativt korta dagar, någon ledig måndag ( jag har hört att måndagar är bästa ledighetsdagen faktiskt då det kan vara rörigt på föris just på måndagar ) och loven gör att vi kan vara tillsammans mycket ändå. Och jag blir en mer harmonisk människa av att få göra färdigt hoppas jag. Det är väl det jag just nu lider av mest. Ingenting blir riktigt färdigt eller helt 100. Småjobbar hit och dit och när Juno sover så råder någon slags helig stund och så vill jag inte ha det. Den stunden vill jag lika gärna kunna bläddra i en tidning som att spela Monopol med Noell, Elle och Belle. Ja ni förstår hur jag tänker.

Ok nog om det för nu. Juno skolas in i slutet på augusti. Jag och Carlos ska skola in Belle tillsammans på fritids och förskoleklassen så Juno får hänga med på det. Vet att någon undrat över Junos kost och hon kommer att äta som hemma på föris. Det vill säga en vegetarisk kost med undantag för mejeri, ägg och fisk.

Åh födelsedagsvecka hos oss. På fredag tassar vi upp till vår älskade 11-åring med frukostbricka och sång. Finns det något härligare än att få uppvakta sina barn på deras födelsedagar? Så pirrigt och härligt.

Elle fyller som sagt var elva och har önskat sig pyssel, mobilskal, slime, en klocka, pennor och att få ta med sina vänner på bio.

Så får det bli. Barnkalastiderna är över. Tur att vi har Belle och Juno som förmodligen vill kalasa i många år framöver med fiskdamm och tårta.

Skal, kläder och klocka kommer med Posten. Hoppas hoppas paketen hinner i tid nu bara…Jag hade glömt av att det är färre vardagar den här veckan. Håller tummen hårt!

På bilden ser ni några av Elles presenter. En loppisfyndad porslinssvan att förvara skatter och smycken i kanske, en stråväska till sommarlovsdagarna ( Zara ), ett födelsedagskort med fåglar på som jag hittade i Gustavsbergs porslinsbutik, en anteckningsbok, ask med karameller, silversmycke (Sköna Ting), ett snällt nagellack från Modestobodylotion och wipes Apoteket och boken Godnattsagor för rebelltjejer ( känns som ett måste ) som finns inne hos Adlibris HÄR och en snygg kulspetspenna också den från Adlibris som finns HÄR. Slog till på den HÄR klassikern till penna också men den kom inte med på bilden.

Och på tal om vardagar. Idag är de ingen vanlig vardagsonsdag inte. Idag firar vi såklart Nationaldagen. Belle har gjort alldeles egen glass som det ska bjudas på. Vi ses snart igen. Hoppas ni får en fin dag!

puss

Julia

 1. Men åååå så mycket fint till Elle, visa gärna båda klocka, kläder och skal när det kommer! Lovely med sommarkalas. Å jag kan bara säga allt allt gott om våra tösers förskola. Fröknarna är fantastiska och snart kommer jag att gråta för då är det sista dagarna för gott på dagis.
  Kraaam
  /h

 2. Tror Juno kommer trivas ypperligt på förskolan =) Men jag undrar varför hon ska äta vegetarisk kost på förskolan? Bara för att ni gör det hemma? Låter ni aldrig barnen äta kött hemma längre och är tanken att ni ska fortsätta med det? Vad är syftet? Det skulle aldrig funka med mina barn, att övergå till strikt vegetarisk kost. Äter dina skolbarn oxå enbart vegetarisk kost i skolan?
  Hoppas ni haft en fin nationaldag.
  Kram
  //L

  1. Ja precis eftersom vi äter vegetariskt hemma. Barnen får välja själva. Ett barn önskar kött ibland och då fixar vi det. Två barn har själva valt att inte äta kött alls någonstans och gällande Junos kost så har jag och Carlos bestämt redan från start att den blir vegetarisk.

   För mig är det etiska och hälsomässiga skäl. Har skrivit lite om det i det här inlägget om du är nyfiken 🙂

   http://www.juliak.nu/2018/04/18/10-kottfria-dagar-med-halsans-kok/

   Kram Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..