En ny favorit i min trädgård!

En ny favorit i min trädgård!

Så fin i krukor och som snittis i en ljuv spretig charmig trädgårdsbukett.

Rosenskäran!

Nästa år ska jag köpa frön. I år köpte jag några plantor som jag planterat i större krukor och ställt på altanen i en grupp. Himla fint eller hur?

Rosenskäran älskas av bin, humlor och fjärilar. Blommar sommaren lång och är ganska så anspråkslös i skötseln.

Har du någon trädgårdsfavorit? Eller är du som jag. Har jättejättemånga favvisar och det tillkommer nya varje år!

puss

Julia

 

  1. Åh, känner igen mig precis… =) Har hur många favoriter som helst! När det kommer till frösådd var de tidigare favoriterna solros suntastic.., luktärter, blomstermorot, jätteverbena, heliotrop. I år har jag även sått olika rosenskäror, vädd, tandpetarsilja och zinnior vilka jag är ätt säker på att även de kommer bli återkommande favoriter. =)

  2. Jag köper varje år chokladblomma, ett måste för mig som är vansinnigt förtjust i choklad! Dahlior, daggsalvia och så en himla massa olika perenner, bla stjärnflocka och vit löjtnantshjärta.

  3. Hej Julia Tack för alla vackra bilder och allt det fina du skriker om. Men hjälp sedan 2 veckor ser jag inga bilder längre. Kram Helen Frankrike

  4. Har många favoriter men rosenskäran är ett måste varje sommar, ääälskar dom dilliga bladen och vajande blomman, så vacker.
    Dahlia, hortensia, pioner, rosor, lupiner, nja det går inte att välja EN favorit🤔
    Vacker trädgård ni har🌸

  5. Jag tycker verkligen du ska fröså. Gror superlätt! De frösår gärna sig själva också om du har dem som utfyllnad i rabatter. Billigt och bra 😉 Klipp av toppen när de kommit upp en bit så buskar de sig.

  6. Odlar rosenskära i kruka varje år. Hur lätt som helst och det kommer nya blommor ända tills första frosten. Står fint inne också. En världsfin blomma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..