Måndagslistan

(Inlägget innehåller två reklamlänkar)

En allra första måndagslista efter sommarlovet. Ett sommarlov som blev till något jag aldrig kunnat föreställa mig. Aldrig någonsin.

Men man anpassar sig efter omständigheter och bitterhet är ingenting jag vill bekanta mig med alls. Så oklädsamt. Jag väljer att leva livet som det är. Och göra det bästa av allt. Om än med dalar. Det är okej. Jag har sagt det förr men alla känslor är okej.

Nog om det! Jag tycker så mycket om dessa måndagslistor. Har saknat!

Dsc 0302

Jag!

Tröttast. Vi är uppe på nätterna och mäter Elles blodsocker och inatt var vi uppe kl 23, 03, 05 och 06. Sedan var det dags att ta tag i dagen. Jag ammar fortfarande också förresten. Så jaaa, så så himla trött.

Humöret svajar. Men jag känner mig överlag optimistisk och njuter av lyckliga stunder varje dag.

 

Älsklingar!

Vardagen har kickat igång för Belle och Noell. Elles vardag blir ju lite ny och vi måste planera hennes skolgång tillsammans med skolan. Hon behöver hjälp med sin diabetes under skoltid.

Och Junos vanliga vardag börjar så fort hon är inskolad. Det gick fint att vinka hejdå idag så jag hoppas innerligt att det håller i sig. Men jag ropar inte hej osv. ännu.

Carlos och jag har 4 veckor vård av sjukt barn just nu och vi får se hur vi delar upp de två sista veckorna som bara ena föräldern kan ta. Vi val nog vara lediga så mycket som möjligt en tid framöver så så får det bli.

 

Veckans planer:

Planera Elles skolgång.

Jag ska lära mig att ge insulin. Gråter nästan av att göra det på en banan som jag har som övningsgrej. Känns SÅ hemskt alltså. Stick i fingret fixar jag nu utan problem i alla fall.

Skola in Juno helt färdigt.

Pappas begravning.

Klippa mig.

Ett höstevent hos Loppi.

 

Helgens bästa!

Elles och Belles bubblande skratt som fyllde vårt hem. Helt klart. Och att vi tog en loppis och fikatur. Ingenting ska stoppa oss från att göra vad vi vill när vi vill.

 

Tipsigt!

Passa på att plocka in blommor eller kvistar när det fortfarande går. Man måste inte ha en prunkande trädgård. En kvist från ett ekträd är så himla fint det med. Eller varförinte några strån vass om man är vid havet. Vår trädgård blommar dock fortfarande jättemycket och det är ljuvligt. Den där vasen som står på skåpet hittade jag på Hemtex för 25 kr. Så himla tipsigt eller hur? Perfekt att den är låg tycker jag.

 

På min önskelista!

Åh min höstönskelista är superlång ju! Känner mig pepp på både höstkläder och inredning. Det får bli några separata listor sedan men om jag måste välja ett klädesplagg så är det den HÄR koftan och den HÄR korgen från Indiska.

 

Tacksam över!

Att få leva i Sverige. Och ta del av vårt välfärdssystem. Jag anser att barnsjukvården håller världsklass och faktiskt så är resultaten av just diabetesvården för barn i Sverige de allra bästa i hela världen. Det känns hoppfullt. Jag har känt mig sedd och förstådd som mamma i chock. Det är ett stort trauma när ens barn får en livshotande sjukdom och att då bli varsamt och professionellt bemött är värt allt.

kram

Julia

 1. Betti skriver:

  Jag minns inte hur länge jag har läst din blogg och jag har bara kommenterat en gång innan (det var när jag hade en tråkig fråga om en ångmopp, hihi) men jag måste skriva att du har ett så bra sätt att skriva på! Ärligt, avslappnat och varmt. Det finns en uppsjö av bloggar och Instagramkonton som har fina och inspirerande bilder men helt ärligt så tycker jag att det du bloggar om och sättet du gör det på är än mer inspirerande, samt att du också har en otroligt härlig känsla i dina foton 🙂

  Jag ville bara säga att jag blir inspirerad av dina texter och ditt sätt att se på livet. Önskar dig en bra vecka och att det går bra med måndagslistan <3

 2. Hanna skriver:

  Visst ser ni till att bli placerade i kö för insulinpump och sensor? Så slipper ni en hel del av sticken. Dexcom är vår favorit-sensor. Vi kan via en app följa bs när dottern är i skolan-så skönt att ha koll på distans. Angående skolan så behöver all personal och klasskompisar veta hur man agerar vid lågt bs. Fokusera på att utbilda om akuta situationer först och låta resten komma med tiden. Låt Elle fota och mmsa allt hon ska äta så kan ni smsa hur många kolhydrater det är och hur mycket insulin hon ska ta. Lycka till med skolstart och ha tålamod. Alla måste göra sina egna misstag för att lära sig.

 3. Emma skriver:

  Hade graviditetsdiabetes och att ta insulin gor inte det minsta ont, man har ju mycket glesare innervering i underhudsfettet jamfort med fingertopparna. Har ni tagit er over troskeln stick i fingret ar det varsta i stickvag avklarat. <3 Ni kommer att fixa detta!

 4. Ellinor skriver:

  Hej

  Har Elle sprutor eller insulinpump? Om hon använder sprutor kan vi tipsa om i-port, det är en ”nål” som sätts varannan, var tredje dag som ni kan sätta sprutorna i istället så blir det inte så mycket stick i huden, vilket kan vara jättejobbigt för både barn och föräldrar. Den sätts på samma sätt som en pumpnål (infusionsset) till insulinpumpen. Vet inte om samma i-port funkar till både långtidsverkande insulinet och snabbverkande men man kanske kan använda den till den snabbverkande för att minska sticken. Fråga på sjukhuset om det finns att tillgå hos er, det kan ju underlätta lite för er. Vår dotter har pump men det finns alltid en i-port och penna med i diabetesväskan om pumpen skulle gå sönder.
  Många KRAMAR till er alla från en annan diabetesfamilj💙💙💙💙💙

 5. Anna skriver:

  Du skriver så bra och är så klarsynt! Skickar dig en stor kram och hoppas du får en fin vecka <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..